Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

1975. Π Ρ Ο Φ Η Τ Ι Κ Ο Σ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Καντιώτου. 46 χρόνια Πέρασαν....


“ΘΑ ΓΙΝΗ ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 30.000 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ ΕΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ 100 ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΑΘΕΪΑ”.

Πάντοτε τα πτωχαδάκια διώκονται, και μένουν κοντά στο Χριστό. 


Οι άλλοι, που έχουν αξιώματα, ως επί το πλείστον πολεμούν το Χριστό.

Θα γίνη διωγμός. Θα τα δήτε εσείς που θα ζήσετε, εγώ γέρος άνθρωπος είμαι. Θα γίνη διωγμός, και θα δήτε όλους τους δασκαλάκους να προσκυνάνε το κόκκινο θηρίο. Τριάντα χιλιάδες είνε όλοι οι δάσκαλοι· ζήτημα να μείνουν εκατό που να πουν·

“Προτιμούμε να γίνουμε λούστροι στην πλατεία της πόλεως, παρά να κηρύττουμε αθεΐα”. Όλοι οι άλλοι, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Καραμανλή, με την ίδια ευκολία θα χειροκροτούνε και τον αντίχριστο. Θα τα δήτε αυτά. Συμφέρον και μόνο συμφέρον είνε σήμερα οι άνθρωποι, και τίποτε περισσότερο.

Τέτοιοι είνε και οι δάσκαλοι και οι καθηγηταί και οι αξιωματικοί, γιατί όχι και οι παπάδες και οι δεσποτάδες – δεν κάνω καμμία διάκρισι.
Δεν ήρθε ακόμη η ώρα του αντιχρίστου· όταν θα έρθη, θα το δούμε. Μιλάει παρακάτω ο απόστολος για την ώρα του αντιχρίστου.

Διαμάντια άθραυστα είνε οι πραγματικοί Χριστιανοί.

….Λίγοι, ήταν οι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης, αλλά ζωντανοί. Έχει αξία όχι το ποσόν αλλά το ποιόν. Πότε θ’ αποκτήσῃ η Εκκλησία μας τέτοιους ζωντανούς Χριστιανούς;

(Είναι απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο κύκλο Αγίας Γραφής ανδρών του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου στην Μητρόπολη, απο το 1975)

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΦΙΛΑΡΕΣΚΑ ΤΑ ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

https://www.triklopodia.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%87%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-1975-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bb/

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμανδρίτης π. Ελπίδος Βαγιανάκης, ιεραπόστολος στην Αφρική: Η πιο μεγάλη δύναμη στη ζωή μας.

    https://rumble.com/vmj6nn-fr.-elpidios-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!