Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σύναξη της εικόνος Της Παναγίας της λεγομένης Σλοβενικής (СЛОВЕНСКАЯ)

 

Στην επαρχία Kostroma της Ρωσίας, υπάρχει το χωριό Slovinka. 

Κοντά στο χωριό υπήρχε μία εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου. Με την πάροδο του χρόνου, η εκκλησία εγκαταλείφθηκε και η περιοχή με την πάροδο του χρόνου έγινε δάσος...



Κάποτε, ένας κυνηγός κυνηγούσε κοντά στο χωριό Slovenki, και μέσα στο δάσος ανακάλυψε μια μικρή εκκλησία, εγκαταλελειμμένη και ξεχασμένη από όλους. 

Ο ναός ήταν κατάφυτος από βρύα, όλα τα σκεύη της είχαν σαπίσει και μόνο η αγία τράπεζα και η εικόνα της Θεοτόκου ήταν εντελώς άθικτες, σαν να ήταν καινούργιες.



Μετά από λίγο, ένας άνδρας που έμαθε για αυτό το γεγονός ήρθε σε αυτόν τον κυνηγό, ζητώντας του να του υποδείξει πού βρισκόταν η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Ο τελευταίος, ο Τίτος Γαβρίλοφ είχε θεραπευθεί από παράλυση και τύφλωση και η Θεοτόκος σύμφωνα με την παράδοση του έδωσε την εντολή να πάει στην εγκαταλελειμμένη εκκλησία, για να βρει την αγία εικόνα της. 

Αφού βρήκε την εικόνα παρέμεινε στο σημείο της ευρέσεως της και έγινε μοναχός. 
Από τότε, η εικόνα της Παναγίας έγινε ονομαστη για τα πολλά της θαύματα.

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Σλοβενικής τιμάται την 23η Σεπτεμβρίου/6η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!