Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Η λαβή του φόβου και η ανάγκη για αποδοχή: Η ώθηση για την ψυχολογική κατάληψη του μυαλού των ανθρώπων


https://www.google.com/search?q=hacking+the+mind&tbm=isch&ved=2ahUKEwjA38S4sdWBAxV-nf0HHTeVALwQ2-cCegQIABAA&oq=hacking+the+mind&gs_lcp=CgNpbWcQAzIGCAAQCBAeOgQIIxAnOgcIABCKBRBDOgQIABADOggIABCxAxCDAToICAAQgAQQsQM6BQgAEIAEOgcIABATEIAEOggIABAIEB4QE1CXDVi8M2DiNGgBcAB4AIABwgGIAf4UkgEEMC4xOJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=_K0ZZcDxGv669u8Pt6qC4As&bih=573&biw=1222#imgrc=f-_B07fgxMrMFM



Από τον Gary D. Barnett
23 Αυγούστου 2023


«Ο Φρόϋντ (1921), χωρίς να αναφέρεται στις γενικές συστημικές επιπτώσεις του ισχυρισμού του, διατύπωσε ξεκάθαρα αυτόν τον μηχανισμό: «. . . το άτομο εγκαταλείπει το ιδανικό του εγώ του και το αντικαθιστά με το ομαδικό ιδανικό που ενσαρκώνεται στον ηγέτη» (σελίδα 78, Ομαδική Ψυχολογία).

~ Stanley Milgram, Υπακοή στην εξουσία (https://www.goodreads.com/work/quotes/234518)

Η λαβή του φόβου και της προπαγάνδας έχει καταλάβει τα μυαλά των συλλογικών μαζών σε τέτοιο βαθμό, ώστε να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες κριτικής σκέψης υπέρ της εγκατάλειψης της ευθύνης. Η αποδοχή της συλλογικής νοοτροπίας έναντι του δικαιώματος, προκειμένου να ταιριάξουν ή να αποφύγουν την σύγκρουση, θεωρείται από τους περισσότερους ο ευκολότερος δρόμος, αλλά απαιτεί ανήθικες αποφάσεις και ανεύθυνη συμπεριφορά. Η ανάγκη της ομάδας είναι μια συνταγή για άγνοια, και οδηγεί στην ουσία, σε μια επιτρεπόμενη ψυχολογική κατάληψη του ανθρώπινου εγκεφάλου και όλων των δυνατοτήτων του να συλλάβει την αλήθεια, τη λογική και την πραγματικότητα, απέναντι σε οποιοδήποτε άγχος ή αβεβαιότητα.

Προκειμένου η ακραία τυραννία να γίνει ο κανόνας, να διατηρηθεί ο κρατικός έλεγχος και για να είναι δυνατή η διακυβέρνηση από τους λίγους, απαιτείται να είναι εμφανές ένα υψηλό επίπεδο τυφλής συναίνεσης από μια μεγάλη μερίδα του λαού. Προφανώς, η συναίνεση και η υπακοή στην εξουσία πρέπει να είναι εθελοντική μεταξύ των μαζών, επειδή ο συνεχής φόβος και η ανάγκη αποδοχής από το «κοινωνικό» κοπάδι, είναι το κλειδί σε κάθε ψυχολογικό σχέδιο κατάληψης από την άρχουσα τάξη

Οι περισσότεροι προπαγανδιστές χρησιμοποιούν την ψευδή ιδέα του «μεγαλύτερου καλού» για να ξεγελάσουν τους πολλούς να αποδεχτούν αυτές τις ανοησίες, έτσι ώστε η ντροπή και η ενοχή να μπορούν στη συνέχεια να βοηθήσουν στην προσπάθεια απόκτησης υπακοής και υποταγής από την ασθενέστερη ομάδα. Αυτή η τακτική είναι επίσης αποτελεσματική στην περιθωριοποίηση του ατόμου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάπνιξη κάθε πραγματικής ή ειλικρινούς διαφωνίας.

Για παράδειγμα, η άνοδος σε αυτά που χαρακτηρίζονται φανταστικά καιρικά φαινόμενα, και δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται αστρονομική προκειμένου να προκαλέσει τρόμο και να συλλάβει τα μυαλά των αδύναμων με ψυχολογικά μέσα. Αυτό που μένει εντελώς έξω από τη συζήτηση, είναι η πολύ μεγάλη πιθανότητα, ότι τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν σε αυτό το πνεύμα είναι σκόπιμα. Για άλλη μια φορά, όλα συνδέονται με το ψέμμα ότι είναι «ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή». 

Αυτή η αφήγηση καταλαμβάνει τα ερτζιανά, χειραγωγεί τα μυαλά και είναι προφανώς ένα σκηνικό για συνεχή και πολύ αυξανόμενο περιορισμό στην κίνηση, τον έλεγχο των πληθυσμών, την καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας, τον πλήρη έλεγχο του νομίσματος και τις αρπαγές γης και ιδιοκτησίας από την κυβέρνηση και το κράτος που υποστηρίζουν τους κερδοσκόπους, καθώς σχεδιάζονται ακόμη πιο ακραίες μεταβιβάσεις πλούτου.

Ο «τυφώνας» που αναμένεται να πλήξει τη Νότια Καλιφόρνια νωρίς τη Δευτέρα, έφτασε στην ξηρά ως μια μικρή τροπική καταιγίδα, με πολύ λιγότερες βροχές και ζημιές από ό, τι αναμενόταν, αλλά εξακολουθούσε να ονομάζεται «μεγάλη κλιματική καταστροφή». Λέγεται επίσης ότι ήταν η πρώτη τροπική καταιγίδα που έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια εδώ και 84 χρόνια, ένα ξεκάθαρο ψέμμα (https://vigilante.tv/w/8EmdVQCEuXgwzSr7ZwAufP). Στην πραγματικότητα, εις βάρος των μετεωρολόγων και των υποστηρικτών της «κλιματικής αλλαγής», σχεδόν αμέσως υποβαθμίστηκε σε μετατροπική καταιγίδα και όλες οι προειδοποιήσεις διακόπηκαν. Τα μελλοντικά φυσικά καιρικά φαινόμενα, επίσης, θα αποδοθούν πρώτα στην ψεύτικη «κλιματική αλλαγή» και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν την αντίληψη των τεράστιων ζημιών, είτε πραγματικών είτε όχι, που προκαλούνται είτε με σκόπιμα είτε με εντελώς τεχνητά μέσα, αλλά σίγουρα σκόπιμα. Η κρατική αμέλεια, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ζημιάς προκειμένου να εξαπλωθεί περισσότερος φόβος και θάνατος, θα είναι πάντα ένας παράγοντας. Αυτό συνέβη φυσικά, στη Lahaina στο Maui μόλις πρόσφατα, αλλά οι εξαρτημένοι ανάμεσά μας μένουν απληροφόρητοι και άσκοπα κατανοώντας κάθε αφήγημα που θα μειώσει οποιαδήποτε ευθύνη να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα.

Όταν ο άνθρωπος ζει, αποκτά γνώση και προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του, όλοι οι άλλοι γύρω του ωφελούνται από αυτή τη συμπεριφορά. Δεν επωφελούνται απατηλά λόγω βίας ή κλοπής περιουσίας ως αποτέλεσμα ειδεχθούς φορολογίας ή κατασκευασμένων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι οποίες είναι εγκληματικές, αλλά επωφελούνται απλώς επειδή καθώς κάθε άτομο βελτιώνει τον εαυτό του και είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του, είναι σε θέση να επιτύχει περισσότερα, και μόνο με αυτή την πράξη, η κοινωνία βελτιώνεται, όχι με την έννοια της συλλογικής τρέλλας. 

Καθώς κάποιος βελτιώνει τον εαυτό του, αποκτά περισσότερη ικανότητα να κατανοεί και να ζει μια ζωή βασισμένη στη λογική, την ηθική δύναμη και το σθένος, και αυτό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα πάντα γύρω του. Θα πρέπει κανείς να είναι σε θέση να καταλάβει ότι αν η πλειοψηφία των ατόμων ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο, η ελευθερία και οι ελεύθερες αγορές θα ανθούσαν και το κράτος θα συρρικνωνόταν δραματικά. Αυτή είναι η δύναμη του ατόμου, και όσο ο άνθρωπος ζει σύμφωνα με τον ύψιστο σκοπό του, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις του και βασίζεται στη λογική, την ηθική ύπαρξη ως σκοπό και την κοινή λογική ως οδηγό, η ανθρωπότητα όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά θα ευημερήσει.

Να ζεις στη σκιά των άλλων, να υποκύπτεις σε κάθε ψεύτικη ανθρώπινη εξουσία, να υποτάσσεσαι στις προσταγές των ισχυρών εις βάρος των αδύναμων. Με άλλα λόγια, η αποδοχή της παράλογης ιδέας ότι το να θυσιάσουμε ο,τιδήποτε ή τα πάντα για το λεγόμενο «ευρύτερο καλό», ειδικά δεδομένου ότι αυτό το πλασματικό καλό παρουσιάζεται ανέντιμα κάτω από το όνομα ενός κούφιου εθνικισμού, είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη αντίθεση όλων όσων είναι σωστά και ηθικά. Σκεφτείτε ότι αν οι κοινοί άνθρωποι ζούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αναζητήσουν την αυτο-ευτυχία και να ασκήσουν μια ηθική ύπαρξη, οι πόλεμοι δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν, γιατί ο πόλεμος βασίζεται στην παράλογη «πίστη» της θυσίας στο κράτος και πωλείται στους ανόητους ως θυσία σε όλους τους άλλους. 

Αν οι άνθρωποι αγωνίζονταν μαζικά για το δικό τους συμφέρον, δεν θα ένοιωθαν υποχρεωμένοι να θυσιαστούν για τους ψεύτικους θεούς της κυβέρνησης και επομένως δεν θα δολοφονούσαν με εντολές. Ο πόλεμος βασίζεται μόνο στην κακή πρόθεση και στη θυσία της ανθρώπινης τροφής, δεν βασίζεται, και δεν μπορεί ποτέ να βασιστεί, στην ηθική συμπεριφορά ή στη βελτίωση του ανθρώπου.

Η θυσία, όχι η δύναμη, η πνευματική αφύπνιση ή η ηθική, είναι το μόνο που επιδιώκει το κράτος, και για να κερδίσει την υπακοή των μαζών, το άτομο και τα ατομικά επιτεύγματα πρέπει να καταστραφούν. 

Η ψυχολογική κατάληψη του μυαλού των ανθρώπων, πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε και όλων των προσπαθειών μακροπρόθεσμης ολοκληρωτικής διακυβέρνησης, γιατί οποιαδήποτε πτυχή της κριτικής σκέψης, της αυτοβελτίωσης και της διαφωνίας, θεωρούνται εχθροί της κρατικής εξουσίας. 

Όλοι όσοι σκέφτονται χωρίς δεκανίκια και ζουν για το δικό τους συμφέρον, δεν θα υπηρετήσουν το κράτος και δεν θα επιτρέψουν τη δική τους υποδούλωση. Ανεξάρτητοι, ιδιοτελείς άνδρες και γυναίκες, δεν ζουν με φόβο και δεν δειλιάζουν μπροστά στις αντιξοότητες. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ από το αδαές συλλογικό πλήθος, γιατί έχουν αποκτήσει την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ χωρίς να θυσιαστούν σε κανέναν ψεύτικο θεό που ονομάζεται κράτος.

Οι κυβερνήτες και οι κυβερνήσεις εργάζονται μόνο στη βάση του φόβου, της απειλής, της ακραίας βίας, της ντροπής και της ενοχής, προκειμένου να ξεγελάσουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η ατομική τους ζωή δεν σημαίνει τίποτα και η θυσία για το «ευρύτερο καλό» σημαίνει τα πάντα. Το «μεγαλύτερο καλό» σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα οι λίγοι στην κορυφή της πυραμίδας εξουσίας του ελέγχου. 

Το άπιαστο και κυρίαρχο έθνος-κράτος. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που υπάρχει η παράλογη ηλιθιότητα που ονομάζεται εθνικισμός, κρατισμός και πατριωτισμός. Κάθε κυβέρνηση είναι κακή, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι διδάσκονται και υφίστανται πλύση εγκεφάλου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους να αισθάνονται κατώτεροι (άχρηστοι) ως άτομα, αλλά να αισθάνονται ολοκληρωμένοι μόνο ως αόρατο γρανάζι στον τροχό μιας «εθνικής» κοινωνίας. Οι φρικαλεότητες αφθονούν αυστηρά λόγω αυτής της βλακώδους νοοτροπίας, και αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή.

Εκείνοι που συνειδητά απορρίπτουν τη λογική και την κοινή λογική, εκείνοι που κρύβονται από την πραγματικότητα και την αλήθεια και εκείνοι που επιδιώκουν μόνο να ακολουθήσουν το πλήθος, είναι άχρηστοι για τη βελτίωση του ανθρώπου. Δεν μπορούν να έχουν αξία για την ελευθερία σας, επειδή δεν έχουν καμμία αξία για τον εαυτό τους, οπότε εγκαταλείψτε τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να σκέφτονται. Και όσο πιο βαθιά μπαίνουν σε μπελάδες, τόσο λιγότερο θέλουν να σκέφτονται. Αλλά από κάποιο ένστικτο, αισθάνονται ότι πρέπει να το κάνουν και αυτό τους κάνει να αισθάνονται ένοχοι. Έτσι θα ευλογούν και θα ακολουθούν όποιον τους δίνει μια δικαιολογία για να μην σκέφτονται. 

Όποιος κάνει μια αρετή – μια άκρως διανοητική αρετή – από αυτό που ξέρει ότι είναι η αμαρτία του, η αδυναμία του και η ενοχή του... Ζηλεύουν τα επιτεύγματα και το όνειρό τους για μεγαλείο είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν γίνει αναγνωρισμένa κατώτεροί τους. Δεν ξέρουν ότι αυτό το όνειρο είναι η αλάνθαστη απόδειξη της μετριότητας, γιατί αυτός ο κόσμος είναι αυτό που ο άνθρωπος των επιτευγμάτων δεν θα μπορούσε να αντέξει.



~ Ayn Rand, Atlas shrugged  (https://www.goodreads.com/work/quotes/817219)

Τα καλύτερα σε Gary D. Barnett

Ο Gary D. Barnett [στείλτε του αλληλογραφία gbarnett@midrivers.com] είναι ένας συνταξιούχος επαγγελματίας επενδύσεων που γράφει για θέματα ελευθερίας, πολιτικής και ιστορίας για δύο δεκαετίες. Είναι ενάντια σε κάθε πόλεμο και επιθετικότητα και ενάντια στο κράτος. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια συνεργασία με την πρώην βουλευτή των ΗΠΑ, Cynthia McKinney, και ήταν συνεργάτης στο νέο της βιβλίο, "When China Sneezes" From the Coronavirus Lockdown to the Global Political-Economic Crisis (https://www.claritypress.com/product/when-china-sneezes-from-the-coronavirus-lockdown-to-the-global-politico-economic-crisis/). Επί του παρόντος, ζει στη Μοντάνα με τη γυναίκα και τον γιο του. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.
Πνευματικά δικαιώματα © Gary D. Barnett

Προηγούμενο άρθρο του Gary D. Barnett: Η μόνη «εθνική άμυνα» που χρειάζεται σε αυτή τη χώρα, είναι η άμυνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό: την άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση των ΗΠΑ


Πηγή: https://www.lewrockwell.com/2023/08/gary-d-barnett/the-grip-of-fear-and-need-for-acceptance-the-impetus-for-the-psychological-takeover-of-the-minds-of-men/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!