Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΕΙΔΙΚΟΣ: Οι ΔΟΚΙΜΕΣ ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ είναι «ΣΤΗΜΕΝΕΣ», αγνοώντας τις μακροπρόθεσμες ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στην ΥΓΕΙΑ.



Η πρόσφατη απαγόρευση της Γαλλίας στις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω ανησυχιών για την ακτινοβολία έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από την έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές επικεντρώνονται στενά στο εάν τα τηλέφωνα θερμαίνουν τον ιστό, αλλά ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοιες δοκιμές αποτυγχάνουν να δείξουν ολόκληρη την εικόνα.

«Ο τρόπος με τον οποίο δοκιμάζονται είναι για να δούμε αν σας θερμαίνουν ή όχι και όχι για τις χρόνιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που έχουν αποδειχθεί», δήλωσε στους Epoch Times η Devra Davis, επιδημιολόγος καρκίνου που κατέχει διδακτορικό στις επιστημονικές σπουδές και μεταπτυχιακό στη δημόσια υγεία στην επιδημιολογία

«Ιδιαίτερα οι επιπτώσεις στο σπέρμα και τη χαμηλότερη τεστοστερόνη, μεταξύ άλλων».


Ειδικός: Οι δοκιμές ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων είναι «στημένες»
Σύμφωνα με την κ. Davis, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις δοκιμές στις ΗΠΑ είναι ότι δεν διεξάγονται με το τηλέφωνο πάνω στο σώμα – οι δοκιμές γίνονται με αποστάτες, σαν τα τηλέφωνα να ήταν σε θήκες ή άλλες θήκες. Το συνέκρινε με το σκάνδαλο "Dieselgate" που αφορούσε τη Volkswagen, όταν η εταιρεία έστησε τις δοκιμές της για να δείξει χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων από ό, τι το όχημα που πραγματικά παρήγαγε.

Όταν η γαλλική κυβέρνηση δοκιμάζει τα κινητά τηλέφωνα όπως χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα, «όπως στο χέρι σας [ή] δίπλα στο σώμα σας», είπε η κ. Davis, τα τηλέφωνα υπερβαίνουν τα όρια ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η Γαλλία έχει αποσύρει ή απαιτήσει ενημερώσεις λογισμικού για 42 άλλα μοντέλlα κινητών τηλεφώνων που εκπέμπουν υπερβολική ακτινοβολία από το 2017, ανέφερε η Telegraph.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αυτή την εποπτεία, σύμφωνα με την κ. Davis.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ηθικής Edmond J. Safra του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ένα στέλεχος ομάδας πίεσης τηλεπικοινωνιών καυχήθηκε ότι οι λομπίστες της συναντούν αξιωματούχους της FCC 500 φορές ετησίως, ανέφερε η έκθεση.

«Δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα για να δοκιμάσουμε τα τηλέφωνα μετά την έγκρισή τους», δήλωσε η κ. Davis. "Και η διαδικασία έγκρισης είναι αυτορυθμιζόμενη λόγω αυτής της περιστρεφόμενης πόρτας που λαμβάνει χώρα μεταξύ της FCC και της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών".

Η κ. Davis είπε ότι αν τα τηλέφωνα υποβάλλονταν σε έλεγχο ναρκωτικών, θα ήταν όλα παράνομα. Προειδοποίησε για τον κίνδυνο που ενέχουν τα κινητά τηλέφωνα, παρόμοια με ορισμένα φάρμακα που βρέθηκαν να προκαλούν καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας, στο βιβλίο της του 2010, «Αποσύνδεση: Η αλήθεια για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, τι έχει κάνει η βιομηχανία για να την κρύψει και πώς να προστατεύσει την οικογένειά σας» και στέκεται στο πλευρό της σήμερα.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την FCC, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να σχολιάσουν αυτή την ιστορία, αλλά κανένας δεν απάντησε μέχρι την ώρα του Τύπου.


Η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου
Η μεγάλη χρήση κινητών τηλεφώνων έχει μια «πιθανή» συσχέτιση με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου, ειδικά στην έρευνα που δεν χρηματοδοτείται από τις τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με μια ανασκόπηση 23 μελετών ελέγχου περιπτώσεων το 2009 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Oncology (https://ascopubs.org/doi/10.1200/JCO.2008.21.6366?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub%20%200pubmed).

«Η κυβέρνησή μας, ωστόσο, σταμάτησε να χρηματοδοτεί την έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στην υγεία τη δεκαετία του 1990», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Joel Moskowitz, διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας και Κοινοτικής Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο UC-Berkeley, σε δήλωση τύπου τον Ιούλιο του 2021. 

«Το κύριο συμπέρασμα μας από την τρέχουσα ανασκόπηση είναι ότι περίπου 1.000 ώρες χρήσης κινητού τηλεφώνου σε όλη τη ζωή, ή περίπου 17 λεπτά την ημέρα για μια περίοδο 10 ετών, συνδέεται με στατιστικά σημαντική αύξηση 60% στον καρκίνο του εγκεφάλου», έγραψε ο κ. Moskowitz.

Η ανασκόπηση του 2009 επικαιροποιήθηκε το 2020 για να συμπεριλάβει 46 μελέτες με παρόμοια ευρήματα (https://www.mdpi.com/1660-4601/17/21/8079/htm#B7-ijerph-17-08079).


Ο καρκίνος μπορεί να συνδέεται με την εγγύτητα σε πύργους κινητής τηλεφωνίας

Η Διεθνής Επιτροπή για τις Βιολογικές Επιπτώσεις των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων προειδοποίησε ότι τα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που θεσπίστηκαν τη δεκαετία του 1990 δεν προστατεύουν επαρκώς το κοινό, ειδικά από τη νέα τεχνολογία 5G που δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο μελετών υγείας.

Αρκετά νομοσχέδια που εκκρεμούν στο Κογκρέσσο θα επιτρέψουν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να τοποθετήσει τους πύργους του όπου θέλει, συμπεριλαμβανομένου του «ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του υπνοδωματίου σας» εάν ζείτε σε πολυκατοικία, σύμφωνα με την κ. Davis.

Μια ανασκόπηση επιστημονικών μελετών που δημοσιεύθηκε το 2022 διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας διαπίστωσε αυξημένα ποσοστά καρκίνου και ασθένειας ραδιοσυχνοτήτων σε άτομα που ζουν σε κοντινή απόσταση από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας. Μια πρόσφατη μελέτη από τη Βραζιλία διαπίστωσε ότι η θνησιμότητα από καρκίνο αυξήθηκε με την έκθεση του πληθυσμού στις συχνότητες των σταθμών βάσης.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι για να λειτουργήσει το 5G, χρειαζόμαστε 1 εκατομμύριο νέες κεραίες», δήλωσε η Davis.


*

Ο George Citroner αναφέρει για την υγεία και την ιατρική, καλύπτοντας θέματα που περιλαμβάνουν τον καρκίνο, τις μολυσματικές ασθένειες και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Του απονεμήθηκε το βραβείο Media Orthopaedic Reporting Excellence (MORE) το 2020 για μια ιστορία σχετικά με τον κίνδυνο οστεοπόρωσης στους άνδρες.


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/health/us-cellphone-radiation-tests-are-rigged-ignoring-long-term-health-effects-expert-5495312?utm_source=morningbriefnoe-health&src_src=morningbriefnoe-health&utm_campaign=mb-2023-10-10&src_cmp=mb-2023-10-10&utm_medium=email&cta_utm_source=morningbriefnoecta-health&est=52P0Gj%2FElcGjRkGK5hkca0XOS7mMKdDurTC%2BGcE2cr0KccayB7tnNU%2B680U%3D


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!