Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ουγγρικές πτυχές στη μουσική: Franz von Suppé, „Leichte Kavallerie“ ("Ελαφρύ Ιππικό").


Το 2017, η Συμφωνική Ορχήστρα του Shen Yun ηχογράφησε την εισαγωγή Leichte Kavallerie“, μεταξύ άλλων έργων. Γράφτηκε από τον Franz von Suppé, ο οποίος το συνέθεσε το 1866. Από τη σειρά Epoch Times Music – For Lovers.

Ο Franz von Suppé (1819-1895) ήταν Αυστριακός συνθέτης, το όνομα είναι ψευδώνυμο. Συγκεκριμένα, η εισαγωγή του Ελαφρού Ιππικού παίζεται ακόμα και σήμερα. Εδώ σε μια ηχογράφηση από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Shen Yun, που ηχογραφήθηκε το 2017.


Το πραγματικό όνομα του Franz von Suppé είναι Francesco Ezechiele Ermenegildo Cavaliere Suppè-Demelli. Συνέθεσε πάνω από 200 θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένων πολλών οπερεττών. Έγραψε επίσης εκκλησιαστική μουσική, τραγούδια, εμβατήρια, βαλς και πόλκες.

Το συνοδευτικό έργο παίχτηκε το 1866 και σχεδόν δεν παίζεται σήμερα, η εισαγωγή είναι ευρέως γνωστή. Το "Ελαφρύ Ιππικό" της Εισαγωγής αφορά έναν άνδρα που ενώνεται με τους ουσάρους και γίνεται στρατιώτης. Ξεκινά με τυμπανοκρουσίες που αναγγέλλουν τη θριαμβευτική άφιξη του ελαφρού ιππικού. Μια ξέφρενη μελωδία στα βιολιά οδηγεί στο διάσημο θέμα του ιππικού, το οποίο περιλαμβάνει ένα καλπάζον ρυθμικό μοτίβο. Όταν υποχωρεί, ένα μελαγχολικό σόλο κλαρινέτου οδηγεί σε ένα ψυχικό πέρασμα στα έγχορδα. Ξαφνικά, το θέμα του ιππικού επιστρέφει, ανεβάζοντας τη μουσική σε ένα επίσημο τέλος.

Ο Franz von Suppé έφερε ουγγρικά στοιχεία στις βιεννέζικες οπερέττες πολύ πριν από τον Johann Strauss και τον «Τσιγγάνο βαρώνο» του (1895). Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εργάστηκε ως συνθέτης και μαέστρος θεατρικών έργων στη Βιέννη. Οι οπερέττες του έφεραν μεγάλη φήμη εκείνη την εποχή, αλλά μόνο λίγες οβερτούρες εξακολουθούν να εκτελούνται σήμερα.



Πηγή: https://www.welt-der-pferde.de/rassen/mustang/



Πηγή: https://irlandaxt.wordpress.com/2017/02/16/12-07-2016-der-schwarze-mustang/




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.shenyuncreations.com/de-DE/video/_video_60439476ce0c4789acc8b9fb018e07ea/SuppC3A9-Light-Cavalry-Overture---2017-Shen-Yun-Symphony-Orchestra

Πηγή: https://rueckwand24.com/products/kuechenrueckwand-stolz-trabende-pferde

https://charlottevenema.de/marokkos-pferde-stolz-und-schonheit/


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQQge221C761umHLMc5nbNuLU6JQEI52f-1_C-ZqctpNLXGX2PmGipwFcC4avCfpyBd7I&usqp=CAU

Πηγή: https://www.etsy.com/ch/listing/691804699/diamant-malerei-kit-pferd-mustang-mosaik

Πηγή: https://www.fundis-reitsport.de/blog/haltung/mustang-pferd-pferderasse/



ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/feuilleton/kultur/ungarische-aspekte-in-der-musik-leichte-kavallerie-a3439235.html

Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!