Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

40 ΜΟΛΙΣ λεπτά της ώρας από τό Ελληνικό Κοινοβούλιο, στάζει ΜΥΡΟ καί συνεχίζει νά ΚΛΑΙΕΙ !.... Τό έχουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ άρα γε;

 


20 λεπτά με το '214' Λεωφορείο, ή 40 λεπτά με γρήγορο βηματισμό από την πολύβουη Πλατεία Συντάγματος, που αυτές τις ημέρες βρίθει διαμαρτυριών φτάνεις στις παρυφές του Υμηττού στην Νέα Ελβετία του Βύρωνα. 


Με τα πόδια είναι λίγο ανηφοριά, αλλά είναι ευκαιρία να αναλογιστείς τον ΜΕΓΑΛΟ ΓΟΛΓΟΘΑ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το δικό σου μικρό Γολγοθά και τον Γολγοθά που περνάει η έρημη πατρίδα μας.

Η " Ιθάκη" στον Βύρωνα για τους πιστούς είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την Θαυματουργή και Εφέστεια Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της επονομαζόμενης Παρηγορήτριας.

Είναι πλέον γνωστό στο Πανελλήνιο, αλλά και στις τέσσερες γωνιές του πλανήτη, ότι εκεί πάνω η Πίστη και ο Πόνος της Ελλάδος διακονεί ένα ΕΚΤΑΚΤΟ και συνεχόμενο ανεπανάληπτο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ από την ημέρα του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου του Σωτηρίου έτους του 2020.

" να κλαίει και να μυροβλύζει η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσα χρόνια, τόσους μήνες, τόσα μερόνυχτα δεν το έχει δει άλλη γενιά "

Πως μπορεί να πλησιάσει κάποιος αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ και να μην αλλοιωθεί ;

Για να το πλησιάσεις πρέπει να ζητήσεις και άλλη Πίστη σαν το Ευαγγελικό του πονεμένου πατέρα " βοήθει μοι Κύριε εν τη απιστία μου" που ακούσαμε την Κυριακή που πέρασε.

Συνεχόμενοι κρουνοί δακρύων από τους Πανάχραντους Οφθαλμούς της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Μυροβλυσία αδιάκοπη από το περίτεχνο ξύλινο κουβούκλιο που φιλοξενεί το θαυματουργό αυτής εικόνισμα δεν είναι τίποτε άλλο από την Παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μέσα στην Εκκλησία, αλλά και μήνυμα Ιαματικό προς την έξω φρικτή καθημερινότητα της αμαρτίας, της αχαριστίας και του κοινωνικού δαιμονισμού.

Προσέρχονται οι Πιστοί και μετά την προσκύνηση της Εικόνας συλλέγουν με τα γυμνά χέρια τους τις Ναματόβρυτες Δωρεές που εκπηγάζουν ως μια άλλη ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ.


ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ και ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

Το εξήγησαν πολλοί Πατέρες ...

Ζητάει ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ζητάει να κάνουμε Εθνική στροφή προς τα Ιερά και Όσια μας και φυσικά δεν ζητάει η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ πολλά και δύσκολα.

Όμως ένας παππούλης μας είπε και κάτι άλλο που ζητάει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ειδικά όχι για τα δυσκολεμένα παιδιά της, αλλά από τα άλλα τα " φτασμένα " σε θέματα πίστης και θρησκευτικής αντίληψης.

Ακούστε τι μας είπε:

- όταν προσέρχεστε στα άγια εικονίσματα ΤΗΣ να μην λέτε "τι είναι όλα αυτά που ζούμε ΠΑΝΑΓΙΑ μας και βοήθα μας να σωθούμε από το περίπλοκο κακό της αμαρτίας που μας έφεραν"

- αλλά να λέτε, εσείς οι πιστοί "ΠΑΝΑΓΙΑ μας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εξ αιτίας των προσωπικών μας αμαρτιών και όχι των αμαρτιών των άλλων"

- παιδί μου όλοι φταίξαμε και φτάσαμε εδώ , πρέπει πρώτα να κάνουμε ακτινογραφία μέσα μας και μετά στην κοινωνία.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

8 σχόλια:

  1. Μέγα Θαύμα!
    Καί δέν τό λές καί συνηθισμένο.
    Τί νά θέλει άρα γε νά μας πεί η Παναγία;
    Γιατί τάχα "ε π ι μ έ ν ε ι" τόσο πολύ μέ τά δάκρυά της;
    'Εχουμε ίσως διερωτηθεί ποιά νά είναι τά "μηνύματά της" ;
    Είναι ήδη πολύ μεγάλο τό χρονικό διάστημα, που δακρύζει η συγκεκριμένη εικόνα της στήν Εκκλησία αυτή της Νέας Ελβετίας Βύρωνος.
    Τήν ευχή Της νά έχουμε όλοι οι Έλληνες, αφού οι καιροί "ου μενετοί".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί!
    Πράγματι "επιμένει"!
    Γιά τό καλό μας!
    "Επιμένει" διότι θέλει νά μας σ υ ν ε φ έ ρ ε ι από τόν ολισθηρότατο κατήφορο της αμαρτίας που κατρακυλάμε καί θά έλεγα, μέ πολύ 'φόρα' εδώ καί χρόνια όλοι οι Έλληνες!
    Είναι ένας τύπος καί ένα είδος "καλέσματος" γιά επαναφορά, γιά μ ε τ ά ν ο ι α, στίς μεγάλες μας Αξίες καί της Πίστεως καί της Παραδόσεως καί της Ορθοδοξίας γενικώτερα.
    Επειδή η Μητέρα Του Θεού πονάει νά βλέπει νά βαπτισμένα παιδιά της νά γυρνούν τήν πλάτη Στόν Υιό της!
    Ακούμε όμως;
    Αισθανόμαστε τήν "προειδοποίησή της" αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σέ διαβεβαιώ 9:11 π.μ. πώς τήν "προειδοποίηση" της αυτή, τής Παναγίας μας, θά τήν "αισθανθούμε" πάρα πολύ καλά στό πετσί μας όταν θά ξεσπάσει ή Οργή Τού Θεού στήν κοινωνία μας καί μάλιστα πολύ σύντομα...
    Όταν θά πέσει τρελή πείνα καί δέν θά βρίσκουμε ούτε... ..ψίχαλο.
    Όταν γίνει ό μεγάλος σεισμός
    στήν Αττική καί όχι μόνο...
    Όταν θά ξεσηκωθεί όλο τό ρέμπελο καί θά αρχίσουν οί λεηλασίες καί οί καταστροφές περιουσιών, υποδομών, καταστημάτων, κλπ
    Όταν δέν θά υπάρχει ρεύμα τηλεπικοινωνίες,καύσιμα, φάρμακα κλπ..
    Αυτά καί άλλα πολλά πού είναι όλα προφητευμένα, τότε νά δείς πόσο καί πώς θά "αισθανθούμε"
    τήν "προειδοποίηση" τής Παναγίας μας...θά κλαίμε μέ "μαύρο" δάκρυ τότε, αλλά θά είναι πολύ αργά.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε καλύτερα Κύριε ήμαρτον! Κύριε συγχώρησον! Κύριε ελέησον!

      Είναι γνωστά σε όλους μας όσα έχουν προφητευθεί για την αποστασία μας, αλλά δεν είναι σωστό να μιλούμε με κάποια ηδονή θα έλεγε κανείς, και με ύφος "θα δείτε τι πάθετε" γιατί από αυτά κανείς δεν θα ξεφύγει.

      Θα πέσει πείνα; Όλοι θα πεινάσουμε.

      Θα γίνει σεισμός; Πολλοί θα πεθάνουμε, θα τραυματιστούμε σοβαρά, θα χάσουμε σπίτια.

      Θα γίνουν ξεσηκωμός του ρεμπελου; Πολλοί θα νοιώσουμε το μαχαίρι τους και πολλές γυναίκες, κοπέλλες και παιδιά θα βιαστούν.

      Χαμηλά το κεφάλι μπροστά στον Κύριο να λυπηθεί τους αριθμούς και άπιστους δούλους Του.

      Τα προφητευμενα είναι για όλους μας και μια προσωπική τραγωδία.

      Ο Χριστός και η Παναγία να μη μας δώσουν τόσο σκληρό μάθημα.




      Διαγραφή
    2. Διόρθωση: να λυπηθεί του άθλιους δούλους (όχι αριθμούς)

      Διαγραφή
  4. Κλαίει γιατί είμαστε αμετανόητοι δεν το καταλαβαίνετε ότι με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου φαίνεται να μην το καταλαβαίνουμε;;;;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!