Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Martin Armstrong: Η επίθεση κοντά στη Μόσχα αποτελεί μέρος του πολέμου κατά της Ρωσσίας


Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Crocus την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης της 22ας Μαρτίου 2024. Εικόνα: Mosreg.ru, CC BY 4.0, μέσω Wikimedia Commons

Ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής Martin Armstrong αντικρούει τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι το Κρεμλίνο ήταν υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα. Περιγράφει επίσης την εξήγηση ότι οι δράστες είναι ισλαμιστές εξτρεμιστές ως ψευδή.

«Κάθε ισλαμική τρομοκρατική επίθεση έχει ένα χαρακτηριστικό», γράφει ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής Martin Armstrong σε πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα του. «Πιστεύουν σε έναν ιερό πόλεμο. Αν πεθάνουν σε έναν τέτοιο, θα έχουν άμεση πρόσβαση στον ουρανό».

Ο Armstrong εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι οι επιτιθέμενοι της 22ας Μαρτίου προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία. Περιγράφει το γεγονός ότι ήταν ισλαμιστές τρομοκράτες ως μια «αδύναμη δικαιολογία», την οποία οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να αναγνωρίσει.

«Γιατί λοιπόν οι ισλαμιστές τρομοκράτες στράφηκαν εναντίον της Ρωσίας από το πουθενά, όταν ο προφανής στόχος τους ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες;»

Από την άποψη του οικονομικού αναλυτή, ήταν μια ουκρανική επίθεση, «πιθανώς εν γνώσει της CIA, αφού η CIA ισχυρίστηκε ότι είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από τέτοιες συναυλίες». Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επέμειναν να διαβιβάσουν αυτές τις πληροφορίες στη Ρωσσία σχετικά με μια επικείμενη επίθεση.

Αυτό θα ήταν άτυπο, είπε ο Armstrong, δεδομένου ότι η CIA «πανηγυρίζει το θάνατο κάθε Ρώσου που μπορεί να βρει. Νεοσυντηρητικοί όπως ο John Bolton και η Victoria Nuland θα υποστήριζαν μια εισβολή στον Καναδά για να πιάσουν έναν Ρώσο».

Αναφέρεται στη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να διαφύγουν πίσω στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, ο Armstrong μιλά για «ψεύτικους εμπειρογνώμονες που εμφανίζονται στην τηλεόραση για να διαδώσουν παραπληροφόρηση».

Η Ουκρανία έχει στοχεύσει τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου με επιθέσεις, αλλά έχει λάβει εντολή από τις ΗΠΑ να σταματήσει επειδή θα ανέβαζε τις τιμές του πετρελαίου και θα έβλαπτε τον Τζόζεφ Μπάιντεν στις εκλογές. 

Τώρα οι επιθέσεις πραγματοποιούνται με τη βοήθεια υποτιθέμενων «ισλαμιστών τρομοκρατών» προκειμένου να σκοτώσουν αμάχους και να αποσπάσουν την προσοχή από την απώλεια της υποστήριξης των ΗΠΑ. 

Ο Armstrong γράφει:

«Η Ουκρανία είναι απελπισμένη επειδή δεν διαθέτει στρατεύματα. Αλλά η Δύση δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ουκρανία να πέσει και το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να στείλει στρατεύματα».

Στη Ρωσσία, υπάρχουν απόψεις, ότι ο Πούτιν θα έπρεπε να βομβαρδίσει το Κίεβο και έτσι να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο, «όπως έκαναν οι ΗΠΑ με την Ιαπωνία». Οι άνθρωποι στη Δύση επιμένουν ότι το ΝΑΤΟ και «οι διαταραγμένοι πολιτικοί ηγέτες του» πρέπει να υποχωρήσουν, διαφορετικά θα υπάρξει ένας πλήρης πυρηνικός πόλεμος, δήλωσε ο Armstrong.

Ο οικονομικός αναλυτής προειδοποίησε το 2022 ότι ο πρόεδρος του Κιέβου Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα είναι «ο άνθρωπος που θα εξαπολύσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Αυτή η πρόβλεψη εξακολουθεί να είναι ακριβής.

Ο Armstrong γράφει για την αναφορά ότι ένας ρωσικός πύραυλος πέταξε μέσα από τον πολωνικό εναέριο χώρο στις 25 Μαρτίου:

«Ο Πούτιν ενημέρωσε τότε τη Δύση ότι γνώριζε ότι ήταν μια επίθεση εναντίον Ρώσων αμάχων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, επειδή εκτόξευσε έναν ρωσικό πύραυλο κρουζ που πέταξε πάνω από το έδαφος του ΝΑΤΟ για 39 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας μεγάλο συναγερμό καθώς φοβόταν μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο Πούτιν γνωρίζει ότι η επίθεση κοντά στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου δεν ήταν ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Ο οικονομικός αναλυτής υπενθυμίζει τον ρόλο της Δύσης: «Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να συμμορφωθούν με τις συμφωνίες του Μινσκ».

Αλλά όπως επιβεβαίωσαν δυτικοί πολιτικοί όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, «δεν είχαν ποτέ καμμία πρόθεση να σεβαστούν αυτή τη συμφωνία». Ο στόχος ήταν να κερδίσουν χρόνο στην Ουκρανία για να χτίσουν έναν στρατό.

«Η Δύση δεν ενδιαφέρεται αν πεθάνουν όλοι οι Ουκρανοί», δήλωσε ο Armstrong. «Αυτός ο πόλεμος θα τελείωνε σε 24 ώρες αν θέλατε πραγματικά να τον αποτρέψετε – και αν σεβόσασταν τις συμφωνίες του Μινσκ».

Σε μια άλλη ανάρτηση, επίσης από την Κυριακή, ο οικονομικός αναλυτής των ΗΠΑ γράφει ότι η επίθεση κοντά στη Μόσχα «ήταν πρακτικά αντίποινα για την εκλογή του Πούτιν». Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι στη Δύση «θέλουν να διεξάγουν πόλεμο το συντομότερο δυνατό».

Η «ψεύτικη ισλαμική επίθεση» εναντίον αμάχων είχε ως στόχο να κάνει τον ρωσικό πληθυσμό να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει τον Πούτιν, ώστε να μπορέσει να αλλάξει το καθεστώς του. «Αυτό δεν θα λειτουργήσει», είναι βέβαιος ο οικονομικός αναλυτής. Ωστόσο, αναμένει περαιτέρω παρόμοιες προσπάθειες.

Όσον αφορά τις πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις σε δύο ακόμη ρωσικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο Armstrong γράφει ότι αυτό δεν ήταν δυνατό χωρίς βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν παράσχει στο Κίεβο στοχευμένα δεδομένα.

«Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς δυτικά drones και στοχευμένες πληροφορίες από δορυφορική επιτήρηση. 

Δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα ειρήνης. 

Θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσσία και περιμένουν από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους».


ΠΗΓΗ: Martin Armstrong: Anschlag bei Moskau Teil des Krieges gegen (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!