Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στο 'Crocus'! - Π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ α ερωτήματα!


Πηγή φωτογραφίας: RIA Novosti

Την Τρίτη πληκτρολόγησα (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΄Ένα πολύ ΠΕΡΙΕΡΓΟ 'βίντεο' στό 'Crocus'.... (odysseiatv.blogspot.com)) μια σύντομη ανάρτηση ιστολογίου που εξετάζει ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τις πρώτες στιγμές της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του 'Crocus'. 

Νόμιζα ότι το βίντεο ήταν λίγο περίεργο.

Η ανάρτηση προκάλεσε πολλές πολύχρωμες συζητήσεις. Ορισμένοι συμφώνησαν με τις παρατηρήσεις μου. 

Άλλοι πίστευαν ότι είχα παρερμηνεύσει το περιεχόμενο του βίντεο. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και αυτό είναι εντάξει με μένα.

Ωστόσο, υπήρχε μια χούφτα ανθρώπων που φαινόταν να προσβάλλονται πραγματικά από την ανάρτηση ιστολογίου μου. 

Μερικοί άνθρωποι αποκάλεσαν ακόμη και τον αφοσιωμένο ανταποκριτή σας στη Ρωσσία άσχημα ονόματα - ακόμη και αντι-ρώσο. 

(Δεν ξέρω γιατί. Ποτέ δεν κατηγόρησα τη «Ρωσσία» για τίποτε. Κάθε φορά που κάτι ανατινάζεται, ή καίγεται, απλά υποθέτω ότι η Μοσσάντ κάνει τα συνηθισμένα κόλπα της. Αλλά αυτή είναι μόνο η προσωπική μου άποψη.)

Τέλος πάντων, η αγένεια και τα άσχημα λόγια πλήγωσαν τα συναισθήματά μου πολύ βαθιά – αλλά τότε κάτι συνέβη.

Σκέφτηκα ότι πιθανώς μερικοί άνθρωποι που διάβασαν την ανάρτηση ιστολογίου μου δεν γνώριζαν ότι τα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και ακόμη και τα κανονικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης - εκρήγνυνται με ερωτήσεις. Ερωτήσεις παντού. Όπου κι αν κοιτάξετε, υπάρχει και μια ερώτηση.

Υπάρχουν ακόμη και ερωτήσεις από πολύ σεβαστούς αντιεμβολιαστές ακτιβιστές στη Ρωσσία σχετικά με το υλικό για το οποίο έγραψα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να μοιραστώ μερικές από τις ερωτήσεις που τίθενται στη Ρωσσία και οι οποίες, για κάποιο λόγο, δεν τίθενται από τα δύσπιστα, ατρόμητα δυτικά και εντελώς ανεξάρτητα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Μια ερώτηση που έχει τεθεί επανειλημμένα τις τελευταίες έξι ημέρες στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και ακόμη και στα κανονικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης - είναι: «Λοιπόν... Πού ήταν οι μπάτσοι, φίλε;»



Η Parlamentskaya Gazeta, η επίσημη εφημερίδα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, έγραψε την Τρίτη ότι η «συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου» ήταν ένα από τα «σημαντικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα» στον απόηχο της επίθεσης:

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ήταν κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από την αίθουσα συναυλιών - στο κτίριο Crocus Expo 2. 

Μιλάμε για το αστυνομικό τμήμα της μικροπεριοχής Pavshino - ο καθένας μπορεί εύκολα να επαληθεύσει τη θέση του ανοίγοντας απλώς τους χάρτες Yandex.

Σύμφωνα με τα κανάλια Telegram, αυτό δεν είναι μόνο ένα περίπτερο με έναν τοπικό αστυνομικό, αλλά ένα πλήρες οχυρό, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει ένα δωμάτιο όπλων. 

Ωστόσο, για κάποιο λόγο, ούτε ένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε αρχικά στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης - οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου απουσιάζουν από όλα τα πολυάριθμα βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τόσο από τα θύματα όσο και από τους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Οι νομοθέτες έχουν επίσης επισημάνει την εμφανή έλλειψη αστυνομικής παρουσίας.

«Το έργο του υπουργείου Εσωτερικών δεν ήταν ορατό, τουλάχιστον στο βαθμό που θα θέλαμε... 
Στο ίδιο κτίριο που δέχθηκε επίθεση υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα, αλλά οι εγκληματίες όχι μόνο έκαναν τη βρώμικη πράξη τους, αλλά και ήρεμα βγήκαν έξω και κάθισαν στο ίδιο αυτοκίνητο που έφτασαν και έφυγαν. 

Αυτό, φυσικά, είναι ανοησία», σχολίασε ο Biysultan Khamzaev, μέλος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ασφάλεια και την Καταπολέμηση της ΔιαφθοράςΣχολίασε.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Alexander Khinshtein αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι η Crocus Profi, η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του Δημαρχείου του Κρόκου, δεν ξεκίνησε μια επείγουσα απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση, παρ' όλο που είχε πρόσβαση σε όπλα «στρατιωτικής θητείας».

«Το οπλοστάσιο ήταν αποθηκευμένο στο κτίριο δίπλα στον Κρόκο, αλλά οι φρουροί ήταν σε υπηρεσία χωρίς [πυροβόλα όπλα]. 

Η ομάδα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του [Crocus Profi] εδρεύει επίσης εκεί, η οποία, ωστόσο, επίσης δεν πήγε στην περιοχή μετά την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Khinshtein.



Πηγή: tass.ru


Ένας επιζών της επίθεσης είπε στο Moskovsky Komsomolets ότι «δεν υπήρχε κυριολεκτικά καθόλου ασφάλεια» στο Crocus. Αυτό ερχόταν σε έντονη αντίθεση με μια συναυλία που παρακολούθησαν στον ίδιο χώρο έξι μήνες νωρίτερα: «Σε αυτή την περίπτωση, τα πάντα γύρω από την αίθουσα συναυλιών ήταν αποκλεισμένα από την αστυνομία, υπήρχαν λεωφορεία με ΜΑΤ, αρκετά ασθενοφόρα... Αλλά εδώ – κανείς».

Αν και το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την πηγή, οι πυροβολισμοί φέρεται να ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από τις 20:00 στις 22 Μαρτίου.

Το TASS ανέφερε ότι οι μονάδες OMON ήταν καθ' οδόν προς το Δημαρχείο του Crocus στις 20:33. Έφθασαν στην αίθουσα συναυλιών στις 21:05, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS στο σημείο.




«Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Ρωσικής Φρουράς έφτασαν στο Δημαρχείο του 'Crocus', αναφέρει ανταποκριτής του TASS». Χρονική σήμανση: 9:05 μ.μ. πηγή: TASS (Telegram)

Το αρχηγείο της Μόσχας για την αστυνομία OMON (ταραχές / SWAT) της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται 3,6 χιλιόμετρα (2,2 μίλια) από το Δημαρχείο του 'Crocus':


πηγή: Yandex

Το Υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι η αστυνομία έφτασε στο σημείο πέντε λεπτά αφότου έλαβε πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς. Μέλη της Εθνικής Φρουράς έφτασαν στο σημείο 15 λεπτά μετά την «πρώτη αναφορά» της επίθεσης, σύμφωνα με τον Khinshtein.

Αυτή είναι η επίσημη ιστορία.

Όμως, όπως παρατήρησε έξυπνα η επίσημη εφημερίδα του ρωσικού κοινοβουλίου, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη «συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου» κατά τη διάρκεια αυτού του τραγικού και τρομακτικού γεγονότος.

Μερικές από αυτές τις ερωτήσεις τίθενται ακόμη και σε δημοφιλή ρωσικά φόρουμ όπως το Yaplakal:

"Ερωτήσεις σχετικά με το Crocus Hall" έφτασε στην πρώτη σελίδα ενός από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά φόρουμ της Ρωσίας, yaplakal.com

Η κλήση της αστυνομίας, όπως αποδείχθηκε, βοηθά αρκετά, επειδή μπορούν να φτάσουν σε ένα λεπτό ή μια ώρα. Θέμα τύχης. Ίσως υπήρχε κυκλοφοριακή συμφόρηση εκεί στη Μόσχα. [...]

Γενικά, οι ερωτήσεις πολλαπλασιάζονται, αλλά δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Το κύριο ερώτημα εδώ είναι το εξής: αν όλο αυτό το θέατρο της ασφάλειας δεν μας προστατεύει καθόλου, τότε γιατί χρειάζεται;

Γιατί χρειαζόμαστε αυτούς τους ανιχνευτές μετάλλων-ελέγχους-ανακρίσεις-ακτινογραφίες και αστυνομικές περιπολίες σε κάθε γωνιά; ...

Θα ήθελα να πω πολύ περισσότερα λόγια. Η «ανικανότητα» δεν είναι το πιο κατάλληλο, αλλά είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό.

Σε γενικές γραμμές, είναι σαφές τι θα συμβεί τώρα. Θα τους σφίξουν τα λουριά...

Τόσες πολλές ερωτήσεις. Ακολουθούν μερικές ακόμη ερωτήσεις:

Ερωτήσεις σχετικά με τη φωτιά

Η τρομοκρατική επίθεση σκότωσε 139 ανθρώπους, 40 από τους οποίους πέθαναν από τραύματα από πυροβολισμούς, είπε στις 25 Μαρτίου ο Alexander Bastrykin, επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι τρομοκράτες ήταν εξαιρετικά αποδοτικοί στο χρόνο και απίστευτα επινοητικοί. Σε μόλις δεκαπέντε λεπτά, κατάφεραν να ανάψουν μια τεράστια πυρκαγιά εκτοξεύοντας μολότοφ και πυρπολώντας καρέκλες. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης της Komsomolskaya Pravda:


20.01. Οι άνθρωποι προσπαθούν να κατέβουν από τον ημιώροφο, αλλά αρχίζουν οι πυροβολισμοί στην αίθουσα. Ταυτόχρονα, τρομοκράτες ρίχνουν βόμβες μολότωφ, βάζοντας φωτιά σε καρέκλες. Οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν: κάποιοι ξαπλώνουν στο πάτωμα, κάποιοι με το κεφάλι στον επάνω όροφο, κάποιοι τρέχουν πίσω από τη σκηνή. [...]

20.15. Ξεσπά ισχυρή πυρκαγιά και οι εγκαταστάσεις καλύπτονται σταδιακά από πυκνό καπνό. Μερικοί άνθρωποι τρέχουν έξω στο δρόμο. Κάποιοι παραμένουν στο κτίριο, οχυρωμένοι σε τουαλέτες και βοηθητικούς χώρους, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι τρομοκράτες έχουν δραπετεύσει... [...]

21.10. Η οροφή και μέρος των επάνω ορόφων τυλίγονται στις φλόγες. Δεκάδες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

Συνοψίζοντας: οι επάνω όροφοι και η οροφή αυτού του μεγάλου κτιρίου «τυλίχτηκαν στις φλόγες» περίπου μία ώρα μετά την ρίψη ενός απροσδιόριστου αριθμού μολότωφ και την πυρπόληση αρκετών καρεκλών.

Αυτή είναι η επίσημη ιστορία.

Ο Nikolai Starikov, ένας δημοφιλής πολιτικός σχολιαστής που κάνει τακτικές εμφανίσεις στη ρωσική κρατική τηλεόραση, έχει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό:

Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, και ειδικά την πυρκαγιά στο Δημαρχείο του 'Crocus'.

«Θα ήθελα να θυμηθώ μια άλλη τραγωδία που συνέβη στις 25 Μαρτίου 2018. Εννοώ τη φωτιά στο εμπορικό κέντρο Winter Cherry. Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν 1600 μέτρα. Στο Δημαρχείο του 'Crocus', σύμφωνα με το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, καίγονταν 13.000 μέτρα.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να πάρουμε μια απάντηση στο ερώτημα πώς ένα ή δύο ριγμένα εμπρηστικά μείγματα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πυρκαγιά 8-10 φορές μεγαλύτερη από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το εμπορικό κέντρο το 2018.

Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι το κλειδί για μια ολοκληρωμένη λύση και απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η κοινωνία στον εαυτό της ως αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Γιατί η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα; Υπήρχαν άλλοι εμπρηστές;

Πώς αυτό το τεράστιο κτίριο θα μπορούσε να πιάσει φωτιά, έτσι ώστε τόσοι πολλοί άνθρωποι να πεθάνουν στη φωτιά και τον καπνό, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξαιρετικά σημαντική», είπε σχετικά στην εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή του.



πηγή: Telegram

Το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ισχυρίζεται ότι ο συναγερμός πυρκαγιάς του κτιρίου και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας ήταν πλήρως λειτουργικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μολότωφ και φλεγόμενες καρέκλες προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής μέσα σε λίγες ώρες. (πηγή: newizv.ru)

Ο Yuri Podolyak, ένας δημοφιλής Ρώσος blogger με 2,8 εκατομμύρια συνδρομητές στο Telegram, πιστεύει ότι το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης κάμπτει λίγο την αλήθεια:


Για άλλη μια φορά θέλω να επανέλθω στο θέμα της τραγωδίας στο 'Crocus'. Δυστυχώς, αυτή η τραγωδία αποκάλυψε όχι μόνο τον τεράστιο ηρωισμό του λαού μας, αλλά και πολλά από τα δεινά της κοινωνίας μας.

Στιγμή πρώτη. Θα ήθελα να ξεκινήσω και πάλι με την έκθεση προς τον Πρόεδρο του Υπουργού Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Alexander Kurenkov (https://t.me/yurasumy/14015), όπου είπε ότι δήθεν το σύστημα πυρόσβεσης στο κτίριο «λειτούργησε κανονικά».

Για άλλη μια φορά πέρασα από ό, τι μπορούσα να βρω από τα βίντεο. ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ. Αντίθετα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με τρομερά πλάνα ανθρώπων που πέθαναν από ασφυξία ή κάηκαν ζωντανοί. Είναι σαφώς ορατό ότι [ο ισχυρισμός ότι το σύστημα ψεκαστήρων λειτούργησε] ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ.

Προφανώς, ένας από τους υφισταμένους του εξαπάτησε σαφώς τον υπουργό σε αυτό το θέμα και, με τη σειρά του, παραπλάνησε τον πρόεδρο και ολόκληρη τη χώρα. Και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι πολλές έξοδοι πυρκαγιάς έκλεισαν και αυτό οδήγησε επίσης σε θύματα.

Είμαι βέβαιος ότι αν ο κ. Υπουργός ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εξετάσει αυτό το προσωπικό, και δεν εμπιστεύεται τους υφισταμένους του, θα τρομοκρατηθεί από το πώς στήθηκε μπροστά στον πρόεδρο και τη χώρα από τους υφισταμένους του.

Και έχω μια υποψία ότι υπήρχε μια συνιστώσα διαφθοράς σε αυτό το θέμα.

Ο Podolyak έχει επίσης κάποιες εύστοχες ερωτήσεις για τον ιδιοκτήτη του Δημαρχείου του 'Crocus', έναν Αζέρο ολιγάρχη (συγγνώμη, "επιχειρηματία") με το όνομα Araz Agalarov. Αν λαχταράτε πληροφορίες για το Araz, ο Rolo έχει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ή απλώς χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης.

Για τους σκοπούς μας, αρκεί να πούμε ότι ο Araz Agalarov είναι ένας πλούσιος τύπος που χρωστάει (οφείλει;) Sberbank ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και τώρα αναμένει μια ασφαλιστική πληρωμή.




Πηγή: rbc.ru

Ο Podolyak συμπεριέλαβε αυτές τις πληροφορίες στην ανάρτησή του στο Telegram, σημειώνοντας ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι ένα κτίριο που κάηκε τόσο εύκολα θα μπορούσε ακόμη και να ασφαλιστεί εξαρχής. Οι Ρώσοι φαίνεται να πιστεύουν ότι οι παρατηρήσεις του είναι σχετικές, επειδή η ανάρτησή του έχει επί του παρόντος 1,8 εκατομμύρια προβολές.



Πολλές ερωτήσεις και 1.8 εκατομμύρια προβολές. Πηγή: Telegram

Ο Agalarov άρχισε να δίνει συνεντεύξεις σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση. Ισχυρίζεται ότι το σύστημα ψεκαστήρων λειτούργησε τόσο καλά που έπρεπε να το απενεργοποιήσουν στις 4 π.μ., επειδή μέχρι τότε το κτίριο ήταν καμένο. Σταματήστε και ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση. Αυτό ισχυρίζεται ο Agalarov, όμως:

Πηγή: rbc.ru

Ο φιλικός ολιγάρχης υποσχέθηκε επίσης ότι θα ξαναχτίσει τον χώρο - κάτι που μερικοί άνθρωποι θεώρησαν λίγο αναίσθητο, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης εξακολουθούσαν να ψάχνουν για πτώματα κάτω από τα ερείπια:


Πηγή: newizv.ru

Θα επιστρέψουμε σε αυτό το περίεργο αργότερα. Ας ολοκληρώσουμε τα πράγματα.

Ερωτήσεις σχετικά με την υποβολή ερωτήσεων

Πότε πρέπει να κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις και πότε δεν πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις; Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν η Αστυνομία Ερωτήσεων μπορούσε να δημοσιεύσει πληροφορίες που να εξηγούν τους κανόνες, επειδή πολλοί, πολλοί Ρώσοι κάνουν ερωτήσεις - και αυτό μπορεί να είναι παράνομο;

Για παράδειγμα, η βουλευτής της Δούμας της Μόσχας Ekaterina Engalycheva έχει κάποιες ερωτήσεις:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την τραγωδία στο 'Crocus'. Αναλύοντας τι συνέβη, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς ήταν δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και, το σημαντικότερο, τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί αυτό να συμβεί ξανά;

Και εδώ προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

Γιατί σε ένα κτίριο όπου πραγματοποιούνται τακτικά δημόσιες εκδηλώσεις:

▪︎ Η εκκένωση ανθρώπων και παιδιών δεν ήταν οργανωμένη;

▪︎ Γιατί έκλεισαν οι έξοδοι κινδύνου, οι άνδρες έσπασαν τις πόρτες και βρήκαν φραγμένα περάσματα;

▪︎ γιατί δεν έσβησαν τα φώτα, όλα τα είδη φακών συνέχισαν τόσο μέσα όσο και έξω ενώ το 'Crocus' καιγόταν και ο ασφαλής φωτισμός έκτακτης ανάγκης δεν άναψε;

▪︎ Γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης, το οποίο υποτίθεται ότι αποτρέπει μια τραγωδία; Εξάλλου, δεν καιγόταν μια χαρτοποιία, αλλά ένα ουσιαστικά άδειο κτίριο, όπου, θεωρητικά, δεν υπήρχε τίποτα να καεί.

▪︎ Γιατί όλα μέσα και το ίδιο το κτίριο κάηκαν τόσο γρήγορα, σαν κερί, θα έπρεπε τέτοια πράγματα να τελειώσουν και να κατασκευαστούν μόνο από άκαυστα υλικά;

▪︎ Γιατί δεν φυλάσσονται χιλιάδες άνθρωποι; [...]

▪︎ Γιατί οι ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στο Crocus μόλις μία ώρα αργότερα, όταν οι τρομοκράτες είχαν ήδη φύγει, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η απόσταση από την Κεντρική Διεύθυνση της Ρωσικής Φρουράς στη Μόσχα έως το εμπορικό κέντρο Crocus είναι μόνο 4 λεπτά με το αυτοκίνητο;

Και μια άλλη ερώτηση:

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν στα χέρια τρομοκρατών και πόσοι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία ή υπέστησαν εγκαύματα λόγω της διαβόητης διεφθαρμένης αποτυχίας να διασφαλιστεί η πυρασφάλεια και η απρόσεκτη, οικονομική κατασκευή;

Πριν ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ένας δισεκατομμυριούχος, εγκρίνει επιδοτήσεις από το κράτος για την αποκατάσταση του Crocus, αξίζει να του τεθούν αυτές οι ερωτήσεις.

Και ταυτόχρονα, σε όλους τους υπαλλήλους που καλύπτουν τη μη τήρηση των προδιαγραφών πυρασφάλειας!

Η Ekaterina Engalycheva κάνει ερωτήσεις. Αλλά αυτό δεν είναι ανεύθυνο και αντι-ρωσικό;

Εδώ είναι μια άλλη ανάρτηση Yaplakal, με τίτλο "Τρομοκρατική επίθεση στο Crocus. Ερωτήσεις", που ψηφίστηκε στην πρώτη σελίδα του φόρουμ:



Πηγή: yaplakal.com

Σκέψεις για την τρομοκρατική επίθεση... Crocus, Μόσχα...

Αυτές οι ερωτήσεις με βασανίζουν όλη την ώρα: οι τρομοκράτες μπορούν να φθάσουν σε μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα τεράστιο κέντρο ψυχαγωγίας στη Μόσχα με ένα λευκό Kia ή ο,τιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν αυτή την τρελλή κόλαση μέσα σε 15 λεπτά χωρίς αστυνομική παρέμβαση, να σκοτώσουν περισσότερους από εκατό ανθρώπους, να διαπράξουν εμπρησμό ενός τεράστιου συγκροτήματος - βάζοντας φωτιά στα καθίσματα, σε ένα συγκρότημα εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης - και να τα κάνουν όλα ατιμώρητα, χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους... [...]

Εν ολίγοις: Δεν καταλαβαίνω τίποτα, είναι αυτό ένα θέατρο του παραλόγου; Πιστεύετε αυτές τις ανοησίες; Αλήθεια;;;




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!