Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Έμπιστος του Πούτιν: «Να φοβάστε τον ΠΟΥ»



Ρώσος πολιτικός επικρίνει έντονα τον ΠΟΥ. Αυτά πρέπει να «φοβόμαστε», μεταξύ άλλων λόγω των δεσμών τους με τους πιο ενεργούς υποστηρικτές της μείωσης του πληθυσμού.

28 Μαρτίου 2024
από τον Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,4 λεπτά

Ενώ η Ρωσσία ήταν αρκετά επικριτική προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον ίδιο τον ΟΗΕ, κράτησε μέχρι στιγμής μία εξαιρετικά προσεκτική στάση απέναντι στον ΠΟΥ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Ρωσική Ομοσπονδία και το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει σχεδόν καθόλου τη συνθήκη για την πανδημία και τη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ. 

Ωστόσο, ένας έμπιστος (και φίλος, λέγεται) του Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τώρα πολύ επικριτικά για τον ΠΟΥ στο Telegram - με έναν τόνο που μέχρι στιγμής ήταν μάλλον ασυνήθιστος για την πολιτική ελίτ της Μόσχας.

Η Ρωσσία και ο ΠΟΥ

Ο γερουσιαστής Aleksey Pushkov του κόμματος Ενωμένη Ρωσσία του Πούτιν, που ειδικεύεται στην εξωτερική πολιτική, σχολίασε ένα πρόσφατο άρθρο της αυστριακής πύλης Report24. 

Αναφέρθηκε την Τρίτη ότι ο ΠΟΥ είχε πληρώσει 135.000 δολλάρια ΗΠΑ σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να προσλάβει «influencers για τον κορωνοϊό». 

Οι influencers θα πρέπει στη συνέχεια να διεξάγουν προπαγάνδα με την έννοια που ορίζει ο ΠΟΥ. 

Αυτό σημαίνει διαφήμιση lockdown, μασκών, εμβολίων και τον μεγάλο κίνδυνο του κορωνοϊού.

Παρεμπιπτόντως, η μέθοδος είναι κάθε άλλο παρά νέα. Ήδη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Λευκός Οίκος προσελάμβανε «influencers» εκείνη την εποχή για να δημιουργήσει μια διάθεση για τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον πόλεμο. Έτσι, ο επηρεασμός της κοινής γνώμης μέσω δυνατών φωνών του κοινού είναι ένα παλιό τέχνασμα στο κουτί της μαζικής χειραγώγησης.

Αλλά επιστρέψουμε στον Ρώσο πολιτικό Pushkov. Ο Pushkov είναι γνωστός για την «αντιδυτική προπαγάνδα» και σχολίασε το άρθρο στο κανάλι του στο Telegram. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσσίας, το RIA Novisto, ανέλαβε την κριτική. Τα λόγια του Pushkov:

Ο ΠΟΥ είναι ένας οργανισμός που πρέπει να φοβόμαστε. Μπορεί να βυθίσει τον κόσμο σε πανικό εν ριπή οφθαλμού - και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος πάνω του. 

Οι συνδέσεις τους με τους πιο ενεργούς υποστηρικτές της «αραίωσης» της ανθρωπότητας είναι αδιαφανείς. 

Και όλες οι αποτυχίες τους καλύπτονται από αποτελεσματικές δημόσιες σχέσεις. 

Όπως αποδείχθηκε, η ηγεσία του ΠΟΥ πλήρωσε «influencers» για να απεικονίσει το άσχημο έργο του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια του Covid-19 με ευνοϊκό τρόπο.

Φυσικά, είναι αβέβαιο εάν η δήλωση του Pushkov θα οδηγήσει σε μια σαφέστερη πορεία από τη Ρωσσία εναντίον του ΠΟΥ. Το Κρεμλίνο είχε ήδη ανακοινώσει αποχώρηση από τον ΠΟΥ τον Μάϊο του 2022. Έκτοτε, ωστόσο, δεν έχει συμβεί τίποτε τέτοιο. Αντ' αυτού, η Ρωσσία έριξε το βάρος της πίσω από τον ΠΟΥ στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του 2023.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2024, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η απόσυρση της Ρωσσίας από τον ΠΟΥ θα ήταν «ακατάλληλη»

Σύντομα, τα μέλη του ΠΟΥ θα συγκεντρωθούν ξανά στη Γενεύη. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η ρωσική θέση έχει αλλάξει σε σύγκριση με πέρυσι.


Η εικόνα "λογότυπο OMS" από τον Yann Forget έχει άδεια CC BY-SA 3.0.


ΠΗΓΗ: Putin-Vertrauter: „WHO muss man fürchten“ (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!