Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι χριστιανικές ΔΙΩΞΕΙΣ στήν Νιγηρία εντείνονται, καθώς τά ΚΟΛΛΕΓΙΑ φέρεται νά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τήν Χριστιανική λατρεία ( ΠΡΟΣΟΧΗ ! Σ Κ Λ Η Ρ Ο ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! )



Με τις διώξεις να εντείνονται στη Νιγηρία, πολλοί Χριστιανοί αντιμετωπίζουν ενισχυμένες κοινωνικές πιέσεις. 

Το τελευταίο παράδειγμα επικεντρώνεται σε δύο κυβερνητικά κολλέγια. 
Ο Sean Nelson, νομικός σύμβουλος της ADF International, προειδοποιεί για επικίνδυνη, αντιχριστιανική προκατάληψη σε αυτές τις πανεπιστημιουπόλεις.

«Η κατάσταση στη Νιγηρία, γενικά, είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση για τους Χριστιανούς, ειδικότερα στο βόρειο τμήμα της χώρας», δήλωσε ο Nelson. «Η Νιγηρία είναι η μεγαλύτερη δημοκρατία στην Αφρική. ... Είναι περίπου εξίσου μοιρασμένη μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων, με το βόρειο τμήμα της χώρας να είναι κυρίως μουσουλμανικό.

Είναι σε εκείνη την περιοχή όπου πολλοί χριστιανοί «περιθωριοποιούνται» και αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Ο Nelson και η ADF International κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για δύο πανεπιστήμια - ένα ομοσπονδιακό και ένα κρατικό - που φέρεται να έχουν απαγορεύσει στους Χριστιανούς φοιτητές να «μπορούν να χρησιμοποιούν οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις για λατρεία [ή] συναναστροφή».

«Ο λόγος που γίνεται αντιληπτός ότι πρόκεται για διάκριση είναι ότι... οι μουσουλμάνοι φοιτητές επιτρέπεται πλήρως να χρησιμοποιούν όλες αυτές τις εγκαταστάσεις», είπε. 

«Εμποδίζουν τους Χριστιανούς να χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους, να λατρεύουν στην πανεπιστημιούπολη, να έχουν κοινωνία. 
Πρέπει να φύγουν από την πανεπιστημιούπολη για να το κάνουν αυτό. Είναι απλά μια διάκριση».

Ο Nelson δήλωσε ότι τέτοιοι περιορισμοί αποτελούν πλήρη παραβίαση του συντάγματος της Νιγηρίας, το οποίο προστατεύει την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων. Αλλά, όπως έχει αναφέρει εκτενώς το CBN News, οι Χριστιανοί δεν αντιμετωπίζουν μόνο κοινωνική πίεση. 

Ορισμένοι αντιμετωπίζουν βία και θάνατο, με τους αξιωματούχους να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Όταν συνδυάσει κανείς [το ζήτημα του κολλεγίου] με μερικές από τις στοχευμένες δολοφονίες που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί σε όλο τον βορρά – υπήρξαν εκατοντάδες απαγωγές πρόσφατα μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Nelson. «Είναι μια πραγματικά φρικτή κατάσταση για αυτούς».

Ο Nelson είπε ότι η κυβέρνηση στη Νιγηρία δεν διώκει ανθρώπους που διαπράττουν τέτοια φρικτά εγκλήματα, αναφέροντας την περίπτωση της Deborah Emmanuel Yakubu, Xριστιανής και φοιτήτριας του Shehu Shagari College of Education στο Sokoto της Νιγηρίας, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα στις 12 Μαΐου 2022.






Την σκότωσα.
Την έκαψα.
Μπορείς να δεις το κουτί με τα σπίρτα που χρησιμοποίησα για να της βάλω φωτιά εδώ.










ΠΗΓΗ: Christian persecution in Nigeria intensifies as Colleges reportedly ban Christian worship (endtimeheadlines.org)

Deborah Samuel Yakubu Biography, Pictures, Death, Burial, Age (thefamousnaija.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



































 




















Η Παναγία Προστάτιδα των διωκώμενων Χριστιανών












Οἱ Μάρτυρές σου, Κύριε, ἐν τῇ ἀθλήσει αὐτῶν, στεφάνους ἐκομίσαντο τῆς ἀφθαρσίας, ἐκ σοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· σχόντες γὰρ τὴν ἰσχύν σου, τοὺς τυράννους καθεῖλον, ἔθραυσαν καὶ δαιμόνων, τὰ ἀνίσχυρα θράση. 
Αὐτῶν ταῖς ἱκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!