Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Αλέξης "μας" σέ απόλυτη ΤΑΥΤΙΣΗ μέ τήν Ντόρα "μας" στό Συμβούλιο της Ευρώπης! Γιά ποιό θέμα ΟΜΩΣ; Χμ! Γιά τό καλό του ....Κοσσόβου !!!!!! ( Αυτό είναι ΥΠΕΡ της Ελλάδος, ή ΟΧΙ; )

 Α. Τσίπρας : «Θετική η έκθεση Μπακογιάννη γιά τήν ένταξη του Κοσσόβου στό Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά απαιτούνται περισσότερα»!...

ΒΡΕ, ΒΡΕ, ΒΡΕ....
ΔΙΠΛΑ - ΔΙΠΛΑ....
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ....
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ....
ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ
ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΑ;
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ;

Στο Παρίσι για την έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Τσίπρας [απολύτως σύμφωνος...]

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ταξιδέψει στο Παρίσι προκειμένου να λάβει μέρος στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, διεξαγόμενο από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του οργανισμού.


Στο πλαίσιο αυτό καλωσόρισε την Έκθεση, την προοπτική ένταξης του Κοσσόβου και το γεγονός ότι χάρη και στις προσπάθειές της Ντόρας Μπακογιάννη, το Κόσσοβο αναγνώρισε τη νόμιμη ιδιοκτησία του Μοναστηρίου Decani στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν αρκεί ως μοναδική προϋπόθεση (όπως εισηγείται η Έκθεση) και απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από την Πρίστινα ειδικά σε σχέση με την καθιέρωση της Ένωσης Σερβικών Δήμων και τον νόμο για την απαλλοτρίωση μειονοτικών ιδιοκτησιών, για την ένταξη του Κοσσόβου στον οργανισμό.

Υπογράμμισε ότι η ένταση έχει αυξηθεί πολύ στην περιοχή με αμοιβαία ευθύνη των πλευρών και απαιτούνται περισσότερες εκ των προτέρων εγγυήσεις για να συνεισφέρει πραγματικά στην ειρήνη στα Βαλκάνια, η ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Προσέθεσε δε, ότι απαιτείται επιπλέον συζήτηση με τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο, για το καθεστώς υπό το οποίο θα ενταχθεί στον οργανισμό.

Η έκθεση υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων, το επόμενο βήμα είναι η ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση τον Απρίλιο. 

Αν ψηφιστεί, τον Μάϊο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών για την τελική απόφαση.


1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ;
    ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΑ;
    ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;
    ΚΑΘΗΣΑΝ ΠΑΡΕΪΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ- ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΥΤΟ "ΜΟΡΦΩΜΑ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ;
    ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ, Η ΚΑΘΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΕΞΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!