Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Επίθεση Σέρβου Προέδρου Αλ. Βούτσιτς σέ Ντόρα Μπακογιάννη γιά Κόσσοβο: «Ντροπή σας»!!!!!

 


Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος την κατηγόρησε ότι ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης άλλαξε τους όρους της εισήγησεώς της!


Ο Σέρβος πρόεδρος σε διάγγελμα του αναφέρθηκε στην αλλαγή της στάσης της Ντόρας Μπακογιάννη και υποστήριξε, ότι συνέβη μετά από έναν τηλεφώνημα που δέχθηκε.


Κατά τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς η Ντόρα Μπακογιάννη παραιτήθηκε από την ισχυρή στάση της προς το Κοσσυφοπέδιο να εφαρμόσει την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO) πριν γίνει δεκτό στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. 

Μετά θυμήθηκε ότι το 'ZSO' δεν είναι σημαντικό. 

Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. 

Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας», είπε ο Βούτσιτς αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Βούτσις επέμεινε ότι η «Ένωση Σερβικών Δήμων» δεν είναι εσωτερικό θέμα της Πρίστινας αλλά μία διεθνής υποχρέωση της.

Τι είναι η Ένωση Σερβικών Δήμων

Πρόκειται για μία σχεδιασμένη αυτοδιοικούμενη ένωση δήμων με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο.


Η πρόταση της ένωσης προήλθε από τη Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

Σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που παρέχει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης της Τοπικής Αυτονομίας και το δίκαιο του Κοσσυφοπεδίου, οι συμμετέχοντες δήμοι θα είχαν το δικαίωμα να συνεργάζονται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους συλλογικά μέσω της ένωσης.


Η ένωση θα είχε πλήρη εικόνα των τομέων της οικονομικής ανάπτυξης, της εκπαίδευσης, της υγείας, του αστικού και αγροτικού σχεδιασμού.

Η Κοινότητα αναμενόταν να καθιερωθεί επίσημα στο πλαίσιο του νομικού πλαισίου του Κοσσυφοπεδίου το 2015, αλλά αναβλήθηκε επ ‘αόριστον για τις συγκρούσεις σχετικά με την έκταση των εξουσιών.

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα Βούτσιτς:1 σχόλιο:

  1. όταν ή ίδια δέν ενδιαφέρεται γιά Αιγαίο καί Κυπριακό (πολλά τά λεφτά πατριώτη....!), θά ενδιαφερθεί γιά τή Σερβία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!