Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Η τρομοκρατική έκρηξη της Μόσχας, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ του Μακρόν στην Ουκρανία



Από τον Peter Koenig
Global Research, 25 Μαρτίου 2024

***

Πυροβολισμοί από πέντε μαυροντυμένους άνδρες έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου στο Crocus City Concert Hall, που συνδέεται με ένα εμπορικό κέντρο, στα περίχωρα της Μόσχας. Η τρομοκρατική επίθεση προηγήθηκε μιας συναυλίας. Ως εκ τούτου, η αίθουσα ήταν γεμάτη με ανθρώπους, οι οποίοι έτρεχαν πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν από αυτήν. Την επίθεση ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη.

Οι επίσημοι θάνατοι από τις 23 Μαρτίου ανέρχονται σε 133. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.



Το Ισλαμικό Κράτος (IS) – δημιούργημα της CIA – ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ωστόσο, το πολιτικό σκέλος αυτής της επίθεσης είναι πιο περίπλοκο.

Στις 7 Μαρτίου 2024, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσσία προειδοποίησε τη Μόσχα ότι μια τρομοκρατική επίθεση μπορεί να λάβει χώρα στη Μόσχα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πρόκειται, άρα γε, για ένα από τα πλέον μοντέρνα ακροβατικά «προγνωστικού σχεδιασμού»;

Την ίδια ημέρα, η ίδια πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ στη Μόσχα να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα. Πόσα γνώριζαν οι ΗΠΑ;

Οι εικασίες αφθονούν. Ήταν αυτή μια κενή προειδοποίηση για την αποσταθεροποίηση της Ρωσσίας και των ρωσικών εκλογών;

Ή ήταν μια ακόμη πρόκληση για να τραβήξει τη Ρωσσία σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση;

Την ημέρα της επίθεσης, ο John Kirby, εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουκρανία είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Στις αρχές Μαρτίου, η Ουάσιγκτον είχε κάποιες ενδείξεις ότι μια τρομοκρατική επίθεση μπορεί να χτυπήσει τη Μόσχα.

"Κάποιες ενδείξεις"; Γιατί λοιπόν η προειδοποίηση στις 7 Μαρτίου προς τους πολίτες των HΠΑ στη Μόσχα να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα;

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφανές ότι μια κρυφή ατζέντα παίζεται από την Ουάσιγκτον - και, μπορεί να προστεθεί, από το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη;

Το αν το Ισλαμικό Κράτος (ISIL), η Αλ Κάϊντα ή κάποιο άλλο τρομοκρατικό δημιούργημα της CIA / MI6 - ή ακόμα και το Κίεβο άμεσα - συμμετείχε σε αυτή τη μαζική δολοφονία είναι άσχετο, γιατί όποιος ενήργησε, το έκανε για λογαριασμό των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ και της «Classe politique» της Δύσης.



Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει σχεδόν ταυτόχρονα επίσημα 2.000 γαλλικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. 
«Επίσημα», επειδή δυτικοί / νατοϊκοί στρατιωτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτές και προπονητές για τον ναζιστικό στρατό του Κιέβου βρίσκονται στο Κίεβο εδώ και αρκετό καιρό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslaw Sikorski, χαρακτήρισε κοινό μυστικό ότι δυτικοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία. 

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι «υπάρχουν ήδη κάποια στρατεύματα από μεγάλες χώρες στην Ουκρανία». Δείτε αυτό.

Περνώντας την κόκκινη γραμμή της Ρωσσίας



Αυτή είναι σαφώς η υπέρβαση της κόκκινης γραμμής του προέδρου Πούτιν. Ο κ. Μακρόν το ξέρει, εκείνοι που δίνουν εντολή για τη διέλευση της Κόκκινης Γραμμής, όπως το WEF και εκείνες οι σκοτεινές δυνάμεις λατρείας του βαθέος κράτους πίσω από το WEF, το γνωρίζουν - και η Μόσχα ξέρει ότι το ξέρουν.

Είναι πρόκληση να σύρουμε τη Μόσχα σε έναν θερμό πόλεμο;

Και η επίθεση στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας ξεπερνά την κόκκινη γραμμή;

Αυτό συμβαίνει στις Ειδείς του Μαρτίου και μόλις δέκα ημέρες μετά την επιβεβαιωμένη σαρωτική επανεκλογή του προέδρου Πούτιν στις 17 Μαρτίου 2024.

Οι ειδοί του Μαρτίου (15 Μαρτίου) είναι η ημέρα στο αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο που πέφτει περίπου στα μέσα Μαρτίου και συνδέεται με την ατυχία και την καταστροφή. Η ημερομηνία είναι επίσης γνωστή ως η ημερομηνία κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας το 44 π.Χ.

Οι περισσότεροι πόλεμοι των ΗΠΑ ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Έχει γίνει μια συμβολική λατρευτική τελετουργία της Δύσης;

«Με εξαίρεση τον πόλεμο στο Αφγανιστάν (Οκτώβριος 2001) και τον πόλεμο του Κόλπου το 1990-91, όλες οι μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους για μια περίοδο άνω του μισού αιώνα – από την εισβολή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Βιετνάμ στις 8 Μαρτίου 1965 – ξεκίνησαν τον Μάρτιο».

Θα ταίριαζε απόλυτα στη Λατρεία του Θανάτου της Μεγάλης Επαναφοράς (WEF) και στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, που μαστίζουν σήμερα την ανθρωπότητα - παγκοσμίως.

Υπάρχουν και άλλες μη συμπτώσεις. Η 24η Μαρτίου 2024 είναι η 25ου επέτειος της επίθεσης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 (Ides of March) – που εορτάζεται επί του παρόντος από μια τριήμερη διάσκεψη 22-24 Μαρτίου 2024, στο Βελιγράδι.

Η καταστροφή και ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας σχεδιάστηκαν επίσης από ξένο δάκτυλο.

Μετά το θάνατο του Γιόσιπ Τίτο τον Μάϊο του 1980 (υπηρέτησε σε διάφορες ηγετικές θέσεις της Γιουγκοσλαβίας από το 1943 έως το 1980), υπήρξαν κάποιοι μικρότεροι κομμουνιστές διάδοχοι, οι οποίοι ήταν ευάλωτοι στις δυτικές / νατοϊκές «πιέσεις» και άφησαν αυτό που ήταν μια σταθερή Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (ΣΟΔΓ) να επιδεινωθεί, δυτικού τύπου.


Το 1990 ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Πρόεδρος της Σερβίας, έγινε de facto Πρόεδρος της ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας προσπαθώντας να κρατήσει την ομοσπονδία ενωμένη – η οποία στα δέκα χρόνια μετά την αποχώρηση του Προέδρου Τίτο αποσταθεροποιήθηκε οικονομικά από τη Δύση. 

Στη δεκαετία του 1990 η ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας ήταν μία από τις πρώτες «περιπτώσεις» όπου η Παγκόσμια Τράπεζα, η Συναίνεση της Ουάσιγκτον του ΔΝΤ εφαρμόστηκε σε πλήρη κλίμακα – χρεώνοντας για να αποσταθεροποιήσει, να δημιουργήσει εσωτερική αναταραχή – και να διαιρέσει.

Ο κ. Milošević συνελήφθη και κρατήθηκε στη φυλακή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) στη Χάγη. Δηλητηριάστηκε στις 11 Μαρτίου 2006 στο κελί της φυλακής του – λίγο πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Γιουγκοσλαβία (ICTY).


Διαιρεμένη και μαστιζόμενη από συνεχείς πολιτικές αναταραχές, υπήρχε «δικαιολογία» για την επέμβαση της Δύσης προς διάσωση, δηλαδή τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας κυριολεκτικά σε κομμάτια – αφήνοντας αυτό που έχουμε σήμερα, πολλά αποκαλούμενα ανεξάρτητα πρώην γιουγκοσλαβικά ομοσπονδιακά κράτη – να ελέγχονται οικονομικά και με «κυρώσεις» από τη Δύση.

Αυτή είναι η στρατηγική που θέλει να εφαρμόσει η Ουάσιγκτον στη Ρωσική Ομοσπονδία – αποσταθεροποίηση, διάσπαση, αλλαγή καθεστώτος και στη συνέχεια κατάληψή της.

Φανταστείτε: Τα μεγαλύτερα πλούτη του κόσμου στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, απορροφημένα ή υποταγμένα από την (ακόμα) επίδοξη αυτοκρατορία των ΗΠΑ - και τους ευρωπαίους υποτελείς της.

Φαίνεται ότι η Δύση θέλει έναν θερμό πόλεμο με τη Ρωσσία, πάση θυσία. Ναι, έτσι θα ξεσπάσει κόλαση για την Ευρώπη – για τρίτη φορά σε λίγο περισσότερο από 100 χρόνια, και τρεις φορές για τον ίδιο σκοπό – τον έλεγχο της Ρωσσίας, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και τώρα ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ένας πόλεμος – πιθανώς πυρηνικός – του οποίου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Όπως είπε επανειλημμένα ο πρόεδρος Πούτιν – δεν θα υπάρξουν νικητές, μόνο απόλυτη καταστροφή.

Σε καμμία περίπτωση η Ρωσσία δεν θα επιτρέψει την κατάληψη της εξουσίας από μια αλαζονική, εγκληματική Δύση.

Με την εκτεταμένη υπεροχή του ρωσικού στρατού έναντι των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτό δεν θα συμβεί.

Στο σημερινό σενάριο της Μέσης Ανατολής, οι δυτικοί ηγέτες υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους Ισραηλινο-Σιωνιστές, κυριολεκτικά καταστρέφοντας και σκοτώνοντας μαζικά – αφανίζοντας – την Παλαιστίνη, απεικονίζοντας μια αλαζονεία τυφλωμένη από τη ζέση για απεριόριστη δύναμη, οδηγώντας πιθανώς την ανθρωπότητα σε μια απύθμενη άβυσσο.

Μια κάθαρση αυτής της γενοκτονικής δυτικής «ανωτερότητας» μπορεί να φέρει τη γέννηση ενός νέου πολιτισμού – μια εξέλιξη προς μια πιο πνευματική και λιγώτερο υλιστική ανθρωπότητα.


*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Peter Koenig είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην ανώτερος οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed. και συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney "When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis" (Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης εξωτερικός κάτοικος Senior Fellow του Ινστιτούτου Chongyang του Πανεπιστημίου Renmin του Πεκίνου.

Προτεινόμενη εικόνα: Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίνονται στην επίθεση (Άδεια υπό CC BY 4.0)


Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Peter Koenig, Global Research, 2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!