Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι το να είσαι υπέρ της ζωής είναι ένα πιθανό σκαλοπάτι για την τρομοκρατία

Διαδηλωτές στη διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο περπατούν στο Λονδίνο στις 4 Σεπτεμβρίου 2021
Koca Vehbi/Shutterstock


Η εκπαίδευση «πρόληψης», μέρος της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ομαδοποιεί τo κίνημα για την «καταπολέμηση των αμβλώσεων» μαζί με άλλες «μονοθεματικές ιδεολογίες» που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.


(Live Action) Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συμπεριλάβει την «καταπολέμηση των αμβλώσεων» ως ένα από τα σημεία αναφοράς της πιθανής μελλοντικής τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Right to Life UK.

Η αντιτρομοκρατική στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει την πρόληψη, μια προληπτική εκπαίδευση για να σταματήσει τους ανθρώπους από το να γίνουν τρομοκράτες ή να υποστηρίξουν την τρομοκρατία. 

Απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται στην εκπαίδευση, την υγεία, τις τοπικές αρχές, την αστυνομία και την ποινική δικαιοσύνη. Η εκπαίδευση λέγεται ότι επικεντρώνεται σε «ισλαμιστικές και ακροδεξιές ιδεολογίες» και περιλαμβάνει παραδείγματα αυτού που θεωρεί «μονοθεματικές ιδεολογίες» που μπορούν να οδηγήσουν στην τρομοκρατία.

"Οι αφηγήσεις είναι πιθανό να προέρχονται από εκείνους που επιδιώκουν να αλλάξουν μια συγκεκριμένη πολιτική ή πρακτική, σε αντίθεση με την αντικατάσταση ολόκληρου του οικονομικού, πολιτικού ή κοινωνικού συστήματος", αναφέρει η εκπαίδευση. «Παραδείγματα περιλαμβάνουν, τα δικαιώματα των ζώων, την καταπολέμηση των αμβλώσεων ή τον αντιφασισμό. Οι μονοθεματικές αφηγήσεις μπορεί να είναι πολιτικά αγνωστικιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι ούτε δεξιές ούτε αριστερές ευθυγραμμισμένες».

Η εκπρόσωπος του Right to Life UK, Catherine Robinson, δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι σαφής ότι πιστεύει ότι το να είσαι υπέρ της ζωής είναι μια πιθανή ιδεολογία που οδηγεί στην τρομοκρατία. Δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση τρομοκρατίας κατά των αμβλώσεων στη βρετανική ιστορία. Αποτελεί σοβαρή προσβολή και ένδειξη βαθιάς μισαλλοδοξίας το γεγονός ότι η κυβέρνηση, μέσω της εκπαίδευσης 'Prevent', υπονοεί ότι το να είσαι υπέρ της ζωής είναι δυνητικά η αρχή του δρόμου προς την τρομοκρατία».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DOJ) κατηγορείται επίσης ότι χαρακτήρισε τους υπέρμαχους της ζωής ως τρομοκράτες

Ο ακτιβιστής υπέρ της ζωής Mark Houck, καθολικός πατέρας επτά παιδιών, συνελήφθη από πολλούς πράκτορες του FBI με τακτικό εξοπλισμό υπό την απειλή όπλου τον Σεπτέμβριο του 2022 μπροστά στα παιδιά και τη σύζυγό του για φερόμενη παραβίαση του νόμου περί ελεύθερης πρόσβασης στις εισόδους κλινικών (FACE).

Ο Houck είπε στην πρόεδρο και ιδρύτρια της Live Action Lila Rose: «[Ήταν] μια πράξη τρομοκρατίας που σχεδιάστηκε για να ταπεινώσει, να εκφοβίσει και να ενσταλάξει φόβο σε εμάς και το έχουν κάνει αποτελεσματικά με τα παιδιά μας μέχρι σήμερα, αλλά [να] ενσταλάξουν φόβο στην Αμερική υπέρ της ζωής, σωστά; Επειδή αυτό γίνεται τώρα μια υπέρβαση της κυβέρνησης».

Ο Houck απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες, αλλά δεν είναι ο μόνος υπέρμαχος της ζωής που στοχοποιήθηκε. Παρά την αύξηση των επιθέσεων εναντίον οργανώσεων υπέρ της ζωής, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στοχεύει τους υπέρμαχους της ζωής για υποτιθέμενη «εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά». Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Live Action News:


Στην εκστρατεία του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης χρησιμοποιεί τον νόμο [FACE] για τη δίωξη ορισμένων ακτιβιστών υπέρ της ζωής, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν συλληφθεί για μη βίαιες παραβιάσεις, όπως το να κάθονται μπροστά ή μέσα σε μια εγκατάσταση αμβλώσεων. 

Σύμφωνα με την Post, «το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ασκήσει 20 ποινικές διώξεις και μία αστική υπόθεση βάσει του νόμου FACE εναντίον συνολικά 46 κατηγορουμένων, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, με όλες εκτός από μία από τις υποθέσεις να αφορούν κατηγορίες για διαταραχές σε κλινικές αμβλώσεων». Η μόνη ακραία περίπτωση ήταν μια περίπτωση ακτιβιστών υπέρ των αμβλώσεων που συνελήφθησαν για βανδαλισμό σε τρία κέντρα εγκυμοσύνης στη Φλόριντα πέρυσι.

Επί του παρόντος, ορισμένοι υπέρμαχοι της ζωής που έχουν καταδικαστεί για παρεμπόδιση μιας εγκατάστασης αμβλώσεων αντιμετωπίζουν έως και 11 χρόνια φυλάκισης. Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων πίσω από τις απειλές βίας και οι πολλοί υποστηρικτές των αμβλώσεων που ευθύνονται για εμπρησμούς, σπασμένα παράθυρα, τοίχους βαμμένους με σπρέι και σπασμένες πινακίδες σε οργανώσεις υπέρ της ζωής παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξιχνίαστοι και χωρίς δίωξη.

Υπό το πρίσμα της στόχευσης του DOJ για τους pro-lifers, η οργάνωση υπέρ της ζωής "40 Days for Life" έχει σχηματίσει μια ομάδα εργασίας ταχείας αντίδρασης - 40 Days for Life Legal - για να χειριστεί τον αυξανόμενο αριθμό αιτημάτων συνέντευξης που λαμβάνει ο οργανισμός τόσο από ομοσπονδιακές όσο και από τοπικές αρχές επιβολής του νόμου σε όλο το έθνος.

Ανατυπώθηκε με άδεια από το Live Action.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ισπανία θα μπορούσε να είναι το επόμενο ευρωπαϊκό έθνος που θα κατοχυρώσει την άμβλωση στο σύνταγμά της
Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας σκοπεύει να ακολουθήσει τη Γαλλία στην κατοχύρωση της άμβλωσης στο Σύνταγμά της, σηματοδοτώντας μια σημαντική πανευρωπαϊκή απειλή για τη ζωή στη μήτρα.


Το καθεστώς ευθανασίας του Καναδά θεωρεί τον θάνατο λιγότερο επιβλαβή από την προσφορά βοήθειας για να ζήσει κανείς
Καναδός δικαστής διέταξε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων από έναν πατέρα, ώστε να επιτραπεί στην 27χρονη αυτιστική κόρη του να υποβληθεί σε αυτοκτονία υποβοηθούμενη από γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!