Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Η ρωσική FSB αποτρέπει τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Σαμάρα


Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δήλωσε την Τρίτη ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Σαμάρα, προσθέτοντας ότι το πρόσωπο που σχεδίαζε να διαπράξει την επίθεση ήταν συνεργός του Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος (RVC), μίας απαγορευμένης ως τρομοκρατική οργάνωση στη Ρωσσία.
«Η ρωσική FSB στο έδαφος της περιοχής της Σαμάρα απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε ένας Ρώσος πολίτης, γεννημένος το 1994, συνεργός της τρομοκρατικής οργάνωσης Ρωσικό Σώμα Εθελοντών, που λειτουργεί υπό την αιγίδα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών», ανέφερε η FSB σε δήλωση.

Ο σαμποτέρ που στρατολογήθηκε από την Ουκρανία στην περιοχή της Σαμάρα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά σε κέντρο υποδοχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης, πρόσθεσε η δήλωση.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!