Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, θέλει νά ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τούς όρους «ριζοσπάστες ισλαμιστές» καί «τζιχαντιστές» !



Η κορυφαία υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να απαγορεύσει στους κατασκόπους της να χρησιμοποιούν «προκατειλημμένη γλώσσα», συμπεριλαμβανομένων των όρων «ριζοσπάστες ισλαμιστές» και «τζιχαντιστές», λέγοντας ότι αυτές οι λέξεις «βλάπτουν τους μουσουλμάνους-Αμερικανούς και επηρεάζουν αρνητικά τις προσπάθειές μας, καθώς ενισχύουν την εξτρεμιστική ρητορική», σύμφωνα με έναν γλωσσικό οδηγό που δημοσιεύθηκε εσωτερικά.



Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI), το οποίο είναι υπεύθυνο για τον χειρισμό του κατασκοπευτικού μηχανισμού της χώρας, επιδιώκει να απαγορεύσει μια σειρά κοινών όρων, επειδή λέει ότι προσβάλλουν τους μουσουλμάνους και υποδαυλίζουν τον ρατσισμό εναντίον των εργαζομένων.

Εκτός από τους όρους που περιγράφουν ισλαμιστές τρομοκράτες, το ODNI δίνει οδηγίες στους υπαλλήλους να αποφεύγουν φράσεις όπως «μαύρη λίστα», «cakewalk», «brown bag», «grandfathered» και «sanity check».

Το «στην μαύρη λίστα», για παράδειγμα, «υπονοεί ότι το μαύρο είναι κακό και το άσπρο είναι καλό», ενώ το «cakewalk» λέγεται ότι αναφέρεται «σε έναν χορό που εκτελείται από σκλάβους για ιδιοκτήτες σκλάβων σε φυτείες».

Η «καφέ τσάντα», ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνότερα για να περιγράψει μια χάρτινη σακούλα που περιέχει το μεσημεριανό γεύμα, στην πραγματικότητα «αναφέρεται στις πρακτικές δοκιμής "καφέ τσάντας" (How The Brown Paper Bag Test Reinforced Colorism In Jim Crow America (allthatsinteresting.com) τον 20ό αιώνα στην αφροαμερικανική κοινότητα», σύμφωνα με το ODNI, το οποίο περιέγραψε αυτούς τους όρους σε ένα εσωτερικό περιοδικό που παράγεται από το Γραφείο Διαφορετικότητας, Ισότητας, Ένταξης και Προσβασιμότητας του οργανισμού.

Το έγγραφο, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Daily Wire, είναι το τελευταίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι πρωτοβουλίες Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ένταξης (DEI) εντός της αμερικανικής κυβέρνησης αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι μιλούν μεταξύ τους και εκτελούν τις εργασίες εθνικής ασφάλειας.

Οι επικριτές περιγράφουν αυτά τα προγράμματα ως μέρος μιας «woke» πολιτιστικής αλλαγής που προωθείται από ακροαριστερούς ακτιβιστές και τους συμμάχους τους στην κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσσο προσπαθούν να αφαιρέσουν εκατομμύρια από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για προγράμματα της ΔΕΗ σε όλες τις στρατιωτικές και άλλες υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι βλάπτουν θεμελιωδώς τις επιχειρήσεις εθνικής ασφάλειας της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Το ODNI δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο βουλευτής Jim Banks, μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία επιβλέπει την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες αφύπνισης, όπως αυτές που παρουσιάζονται στο περιοδικό, είναι «ένα δώρο στους αντιπάλους μας».

«Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν όρους που δεν "δυσφημούν" την Κίνα ή τους ισλαμιστές τρομοκράτες», δήλωσε ο Banks. «Η αφύπνιση είναι ένα δώρο στους αντιπάλους μας».

Το τριμηνιαίο περιοδικό, που ονομάζεται The Dive, περιλαμβάνει επίσης ένα ανώνυμο άρθρο από έναν άνδρα αξιωματικό πληροφοριών που συζητά τα οφέλη του να είσαι crossdresser.

«Είμαι αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών και είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να φοράει γυναικεία ρούχα μερικές φορές», έγραψε ο ανώνυμος υπάλληλος. «Νομίζω ότι οι εμπειρίες μου ως κάποιος που είναι crossdresser έχουν οξύνει τις δεξιότητες που χρησιμοποιώ ως αξιωματικός πληροφοριών, ιδιαίτερα την κριτική σκέψη και την προοπτική».

Το περιοδικό ODNI δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος και επικεντρώνεται στη «σημασία των λέξεων».

«Αυτό που λέμε μπορεί να κάνει ή να χαλάσει μια σχέση, να ανυψώσει ή να αμαυρώσει μια φήμη, ακόμη και να υποστηρίξει ή να αντικρούσει μια αφήγηση», έγραψε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, υπάλληλος της ΔΕΗ, το όνομα του οποίου έχει διαγραφεί.

«Ως υπάλληλοι της [κοινότητας πληροφοριών], το έργο μας και τα λόγια μας είναι για πάντα χαραγμένα στην ιστορία και λένε πολλά για το σημαντικό έργο που επιτελούμε στην υπηρεσία του ευρύτερου καλού. Είναι υψίστης σημασίας να γνωρίζουμε την ορολογία που χρησιμοποιούμε σε κάθε πτυχή των καθηκόντων μας».

Το περιοδικό είναι προϊόν συζήτησης μεταξύ «και των εννέα συμβουλευτικών επιτροπών διαφορετικότητας» που στεγάζονται στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι «εργάζονται ακούραστα για να εντοπίσουν τις προκλήσεις των ψηφοφόρων τους, σχετικά με την ορολογία και τα θέματα που πρέπει να ενσωματωθούν στις αντίστοιχες εκθέσεις γλωσσικής καθοδήγησης».

Οι συζητήσεις σχετικά με τους ισλαμιστές τρομοκράτες και την ιδεολογία τους παραμένουν κεντρικό μέλημα για την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών, η οποία δίνει προτεραιότητα στην «αποσύνδεση του Ισλάμ από λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται για να συζητήσουν την τρομοκρατία και την εξτρεμιστική βία».





ΠΗΓΗ: US Intel Agency wants to ban the terms 'Radical Islamists' and 'Jihadist' (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!