Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ο παγκόσμιος πληθυσμός πρόκειται να μειωθεί για πρώτη φορά σε 700 χρόνια


Η τελευταία φορά ήταν μετά την πανδημία βουβωνικής πανώλης του Μαύρου Θανάτου

Μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet διαπίστωσε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αρχίσει να μειώνεται μέσα σε δεκαετίες λόγω των πολύ μειωμένων ποσοστών γονιμότητας και μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ.

Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, διαπίστωσε ότι μέχρι το έτος 2050, 155 από τις 204 χώρες βρίσκονται σε πορεία να έχουν ποσοστά γεννήσεων χαμηλότερα από αυτά που απαιτούνται για τη διατήρηση του επιπέδου του πληθυσμού.

Σημειώνει ότι από το 2021, το «συνολικό ποσοστό γονιμότητας» παγκοσμίως ήταν 2,23, κυμαινόμενο μόλις πάνω από τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα που απαιτούνται για τη διατήρηση της αύξησης του πληθυσμού.

Ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί από 4,84 το 1950, με τους ερευνητές να προβλέπουν ότι θα μειωθεί σε 1,83 το 2050 και θα φτάσει στο 1,59 μέχρι το 2100.

Η μελέτη σημειώνει ότι μέχρι τότε μόνο 26 χώρες θα έχουν ποσοστά γεννήσεων που θα ξεπερνούν τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν, με «το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να μεταβαίνει σε φυσική μείωση του πληθυσμού».

Μια μείωση του πληθυσμού θα σηματοδοτούσε την πρώτη φορά σε επτά αιώνες που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό.

Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν μετά την πανδημία βουβωνικής πανώλης του Μαύρου Θανάτου που σκότωσε έως και 50 εκατομμύρια ανθρώπους στα μέσα του 1300, μειώνοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό από 400 εκατομμύρια σε 350 εκατομμύρια.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, η συν-συγγραφέας Δρ Natalia Bhattacharjee δήλωσε ότι η μείωση των ποσοστών γονιμότητας «θα αναδιαμορφώσει πλήρως την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή ισορροπία δυνάμεων και θα απαιτήσει την αναδιοργάνωση των κοινωνιών».

Η Bhattacharjee, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας (IHME) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, σημείωσε επίσης ότι μια σημαντική συνέπεια θα είναι η αυξημένη μετανάστευση από χώρες όπου εξακολουθεί να υπάρχει «έκρηξη γεννήσεων», όπως η υποσαχάρια Αφρική, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε χώρες με γηράσκοντες πληθυσμούς.

Ο καθηγητής Stein Emil Vollset, ανώτερος συγγραφέας από το IHME, σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος «αντιμετωπίζει εκπληκτική κοινωνική αλλαγή κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα» λόγω της μείωσης του πληθυσμού.

Τα ευρήματα είναι ακριβώς αυτά για τα οποία ο Elon Musk προειδοποιεί εδώ και χρόνια, περιγράφοντας τη μείωση του πληθυσμού ως «πολιτισμική απειλή» και προτρέποντας ότι η ανθρωπότητα πρόκειται κυριολεκτικά να εξαφανιστεί εάν δεν γίνει κάτι για να αντιστραφεί η τάση.

Ενώ οι παρανοϊκοί του κλίματος οργίζονται για «ηθικά ζητήματα» σχετικά με την απόκτηση παιδιών, οι πιθανές αιτίες της μείωσης της γονιμότητας, όπως τα πλαστικά και η χημική συρρίκνωση του πέους και του αριθμού των σπερματοζωαρίων, αγνοούνται.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι τα ποσοστά γεννήσεων παγκοσμίως καταρρέουν και σχεδόν κάθε χώρα βρίσκεται σε πορεία συρρίκνωσης του πληθυσμού μέχρι το τέλος του αιώνα.

Σε χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, πεθαίνουν διπλάσιοι άνθρωποι από όσους γεννιούνται. Δεν χρειάζεται να είστε μαθηματική ιδιοφυΐα για να κάνετε τους υπολογισμούς για το τι πρόκειται να συμβεί πολύ σύντομα.


Αυτές οι χώρες εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο να αγκαλιάσουν τη μαζική μετανάστευση, με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας να δηλώνει πρόσφατα ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «δημογραφική καταστροφή» και πιθανή εξαφάνιση διαφορετικά.

Παρά αυτή την τρομακτική πραγματικότητα, είναι πλέον κοινός τόπος στη σύγχρονη κουλτούρα για τους νέους να πιστεύουν πραγματικά ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα ανθρώπινα ένστικτά τους για να αναπαραχθούν, όλα για το γενικότερο καλό:

ΠΗΓΗ: Global Population Set To Fall For First Time In 700 Years - modernity


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ιατρός: Το Πεκίνο καταστρέφει κρυφά δεδομένα πανδημίας
Σύμφωνα με έναν πληροφοριοδότη, οι γιατροί στην Κίνα θα έπρεπε να καταστρέψουν τα δεδομένα ασθενών με COVID σε αυστηρά φυλασσόμενους χώρους κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιχειρήσεων και ομίχλης κατόπιν εντολής των αρχών. Αυτή η εκστρατεία εξάλειψης λέγεται ότι συνεχίζεται από τότε που ήρθη η αυστηρή πολιτική Corona.


Τουλάχιστον 69 αθλητές καταρρέουν μέσα
ένα μήνα, πολλοί νεκροί
Οι αναφορές για αθλητές που ξαφνικά καταρρέουν αυξάνονται αισθητά το τελευταίο διάστημα. Καρδιά
προβλήματα όπως η φλεγμονή της καρδιάς είναι συχνά η αιτία – ένα από τα γνωστά απειλητικά για τη ζωή
παρενέργειες των εμβολίων Covid, για τις οποίες προειδοποιούν ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές.


Transgender Leaks: Ντοκουμέντα από το «Παράλληλο Σύμπαν»
Ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στον τομέα των τρανσέξουαλ είναι ο οργανισμός WPATH (World Professional Association for Transgender Health). Τώρα, έχουν δημοσιευθεί εκρηκτικά εσωτερικά έγγραφα που ρίχνουν τις κατευθυντήριες γραμμές του οργανισμού σε ένα εξαιρετικά αμφίβολο φως.


Η Καλιφόρνια εξετάζει ένα καναδικού τύπου νομοσχέδιο ευθανασίας που ενθαρρύνει τον τουρισμό αυτοκτονίας
Οι τροποποιήσεις του νόμου της Καλιφόρνιας για τις επιλογές στο τέλος της ζωής θα επιτρέψουν την ευθανασία με IV, θα διευρύνουν την επιλεξιμότητα ώστε να συμπεριλάβουν «σοβαρές και ανεπανόρθωτες ιατρικές καταστάσεις» και θα επιτρέψουν στους ασθενείς με άνοια πρώιμου έως μεσαίου σταδίου να «συναινέσουν».


«Παραβιάσεις της υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»: Η ζωντανή ροή εμπειρογνωμόνων μπορεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη ακύρωσε μια συνεδρίαση σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά την οποία οι διεθνείς επικριτές της πολιτικής για τον κορωνοϊό, όπως ο καθηγητής Sukharit Bhakdi, θα έπρεπε να είχαν πει τη γνώμη τους. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός World Councel for Health δημιουργεί τώρα τη δική του ζωντανή ροή την Παρασκευή.


«Ακραία γεγονότα»: Οι θάνατοι από καρκίνο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το 2021 και το 2022 σύμφωνα με στοιχεία του CDC | Τα γεγονότα έχουν σημασία
Σύμφωνα με μια νέα προεκτυπωμένη μελέτη, η αύξηση των θανάτων από καρκίνο εδώ στην Αμερική αυξήθηκε το έτος 2021 και στη συνέχεια ξανά το 2022. Και αυτές οι αιχμές ήταν πολύ υπερβολικές στην πολυετή τάση.
Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε από μια ερευνητική εταιρεία που ονομάζεται Phinance Technologies, η οποία εξέτασε τα δεδομένα του CDC και διαπίστωσε εάν το ποσοστό θανάτων από καρκίνο άλλαξε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Η απάντηση: το έκανε. Δραματικά.
Ας δούμε μαζί τα ευρήματα.


Μελέτη: Το εμβόλιο του HPV συνδέεται με τέσσερεΈνα ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) φαίνεται να συνδέεται με τέσσερις αυτοάνοσες ασθένειες, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ο σκηνοθέτης Bert Ehgartner είχε δείξει με την ταινία "Under the Skin" πώς ο εμβολιασμός κατά του HPV καταστέλλει την αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους ή την πραγματική κατάσταση κινδύνου του τύπου καρκίνου. Αντ 'αυτού, υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει επιθετικό μάρκετινγκ με πολλά «βρώμικα κόλπα» που προστίθενται σε ένα ιατρικό σκάνδαλο.

4,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ρευματοειδή αρθρίτιδα

2,76 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα

2,86 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν θυρεοτοξίκωση

2,54 φορές περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ιδιοπαθούς θρομβοπενικής πορφύρας


Η νέα κανονικότητα: ΤΡΕΙΣ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές καταρρέουν ξαφνικά σε διάστημα μιας εβδομάδας
Θυμάται κανείς ότι αυτό συνέβη τόσο συχνά πριν από την κυκλοφορία των πειραματικών ενέσεων mRNA;


Η αντίσταση μεγαλώνει: Οι πολίτες αγωνίζονται ενάντια στη συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία
Οι αντιπαραθέσεις γύρω από τη συνθήκη για την πανδημία και την αναθεώρηση του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) και οι παραβιάσεις των διαδικαστικών κανόνων έχουν οδηγήσει σε κριτική. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΟΥ προωθεί τη συνθήκη.


Ο ΠΟΥ απολύει τρανσέξουαλ ακτιβίστρια που είπε ότι οι αποκλειστές της εφηβείας θα πρέπει να είναι «προεπιλεγμένη επιλογή» για τα παιδιά
Ο ΠΟΥ απομάκρυνε αθόρυβα την «Florence» Ashley από την ομάδα του για τον τρανσέξουαλ μετά από εκτεταμένες αντιδράσεις κατά των απόψεων της ακροαριστερής Καναδής καθηγήτριας.



ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ: Βιολογικός άνδρας θέλει να είναι ο πρώτος τρανς με μεταμόσχευση μήτρας, ωαρίου και σάλπιγγας ~ ΓΙΑΤΙ; Έτσι μπορεί να κάνει έκτρωση
Λέει ότι θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο σεξ με τρανς άτομα - μέχρι να μείνει έγκυος. Και τότε θέλει να είναι ο πρώτος τρανς που θα κάνει έκτρωση στο μωρό. Το TikTok κάνει ξανά τον γύρο, μετά από 7 μήνες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!