Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη Σύρος με ματσέτα: 31 τραυματίες, δύο πυρκαγιές, δύο φορές είχε πέσει με το όχημά του σε καταστήματα (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)




Ένας ένοπλος Σύριος προκάλεσε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στο Έσσεν το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, υπήρξαν δραματικές σκηνές.

Ανάμεσα στους τραυματίες οκτώ παιδιώά, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά και βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο






Χάος ξέσπασε στο Έσσεν της Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ένας 41χρονος Σύριος οπλισμένος με μαχαίρι και οδηγώντας ένα φορτηγό ξεκίνησε μια τρομακτική σειρά επιθέσεων σε όλη την πόλη. 

Η επίθεση άφησε 31 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών παιδιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι φλόγες τύλιξαν κτίρια και ο τρόμος εξαπλώθηκε στους δρόμους.

Γύρω στις 5:10 μ.μ., ο εφιάλτης ξεκίνησε όταν ο επιτιθέμενος έβαλε φωτιά σε ένα κτίριο κατοικιών στην Altenessener Strasse και την Pielsticker Strasse. Από εκεί, συνέχισε το ξεφάντωμα εμπρησμού του, ανάβοντας μια άλλη φωτιά σε ένα σπίτι στην Zollvereinstrasse.


Καθώς οι φλόγες βρυχώνταν, οι κάτοικοι προσπαθούσαν μανιωδώς να σώσουν τους αγαπημένους τους, με σπαρακτικές εικόνες που απαθανατίζουν γονείς να παραδίδουν τα παιδιά τους στους διασώστες από μια υδρορροή.


Συνολικά, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις πυρκαγιές, σύμφωνα με την αστυνομία, αν και η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε 31. Η πυρκαγιά άφησε πολλά θύματα σε αγωνία και δύο παιδιά δίνουν τώρα μάχη για τη ζωή τους.

Αλλά η βασιλεία του τρόμου του επιτιθέμενου δεν σταμάτησε εκεί. Επέστρεψε στο φορτηγό του και κατευθύνθηκε προς την Katernberger Strasse, όπου εμβόλισε το όχημα στη βιτρίνα ενός οπωροπωλείου - δύο φορές.


Στη συνέχεια βγήκε από το φορτηγό, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, και άρχισε να απειλεί τους περαστικούς, οι οποίοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον κρατήσουν μακριά πετώντας του αντικείμενα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το χάος που εκτυλισσόταν και με όπλα τραβηγμένα, στρίμωξαν τον άνδρα σε ένα υπόστεγο κοντά στο μανάβικο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχε υποστεί εγκαύματα στα χέρια του, πιθανότατα από τις πυρκαγιές που ξεκίνησε νωρίτερα. Σε μια τεταμένη αντιπαράθεση, οι αξιωματικοί φώναζαν: «Πέσε κάτω! Στο έδαφος!» και κατάφερε να τον υποτάξει χωρίς περαιτέρω βία.


Ο άνδρας συνελήφθη επί τόπου και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Κυριακή. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το κίνητρο πίσω από την επίθεση, αφήνοντας την κοινότητα σε εγρήγορση καθώς περιμένουν περαιτέρω ενημερώσεις.


Αυτή η βίαιη έξαρση έχει προκαλέσει σοκ στην πόλη, με τους κατοίκους να παραπαίουν από τη βία και την καταστροφή που εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγες ώρες. 


Ενώ ο Σύριος μετανάστης βρίσκεται τώρα υπό κράτηση, τα σημάδια που άφησαν οι πράξεις του - τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά - πιθανότατα θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν.















ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!