Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σουηδίας απευθύνεται προς το ισλάμ: «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ 'Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» - Ώρα να τερματιστεί η καταστροφή των ανοιχτών συνόρων (βίντεο)




Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σουηδίας, Ebba Busch, εξέδωσε μια τολμηρή δήλωση που αντιμετωπίζει άμεσα τις προκλήσεις που θέτουν οι ριζοσπαστικές ισλαμικές πρακτικές στη Σουηδία. 


Σε μια ανάρτηση στο Facebook, δήλωσε: «Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί. Το Ισλάμ στο Ιράν δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο στη Σουηδία ή την Ευρώπη. Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτή τη θεμελιώδη πλατφόρμα, τις βασικές κοινές αξίες που κάνουν την Ευρώπη αυτό που είναι, που μας επιτρέπουν να ζούμε με ανοχή, ειρήνη και ελευθερία μεταξύ μας. Ορισμένες αρχές δεν είναι προαιρετικές."




Η απογοήτευση της Busch πηγάζει από τα κλιμακούμενα ζητήματα που συνδέονται με τη μαζική μετανάστευση και την αποτυχία των πολιτικών ένταξης, τα οποία έχουν οδηγήσει σε βίαιο έγκλημα, τζιχαντιστικές δραστηριότητες και αυξημένη σεξουαλική βία σε ολόκληρη τη χώρα. 


Επεσήμανε επίσης τους εορτασμούς που παρατηρήθηκαν στους σουηδικούς δρόμους μετά το πογκρόμ της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντάς τους απαράδεκτους: «Μετά την τρομοκρατική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, υπήρχαν Σουηδοί που γιόρτασαν ανοιχτά το πογκρόμ της Χαμάς στους σουηδικούς δρόμους». 


Η Busch δικαίως ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι ριζοσπαστικές επιρροές, τονίζοντας ότι η Σουηδία είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που εντάχθηκαν σε τζιχαντιστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του ISIS.

Σε ένα σχόλιο στο Twitter, η Busch συνέχισε να τονίζει ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι ασκούν το Ισλάμ στη Σουηδία και την Ευρώπη, όπως ασκείται σε ολοκληρωτικά κράτη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί στις θεμελιώδεις κοινές αξίες μας που κάνουν τη Σουηδία, τη Σουηδία και την Ευρώπη Ευρώπη». 


Η στάση της είναι σαφής: η χώρα δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστούν ανεξέλεγκτες οι ισλαμικές πρακτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του νόμου της Σαρία, των εγκλημάτων τιμής και του βίαιου εξτρεμισμού. 


Η Busch πρόσθεσε: «Έχουμε σοβαρά προβλήματα με το ολοκληρωτικό Ισλάμ. Επηρεάζει πολλούς απλούς, ειλικρινείς, πιστούς μουσουλμάνους στη Σουηδία. Το να χτυπάς σκληρά εναντίον ενός Ισλάμ που δεν προσαρμόζεται στις σουηδικές αξίες σημαίνει ταυτόχρονα να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των Σουηδών μουσουλμάνων».



Αυτά τα σχόλια δεν είναι χωρίς πλαίσιο. Η Σουηδία παλεύει με τις συνέπειες μιας πολιτικής ανοιχτών συνόρων που επέτρεψε μαζικές εισροές οικονομικών μεταναστών από ισλαμικές χώρες. 


Το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της εγκληματικότητας, με τη Σουηδία να θεωρείται πλέον από πολλούς ως η «πρωτεύουσα του βιασμού της Ευρώπης»


Η άνοδος των απαγορευμένων ζωνών, όπου η επιβολή του νόμου αντιμετωπίζει προκλήσεις στη διατήρηση της τάξης λόγω της τζιχαντιστικής επιρροής, αποτελεί περαιτέρω παράδειγμα της κρίσης.


Αυτές οι ζώνες δεν είναι απλώς ένα σύμβολο της αποτυχίας της μετανάστευσης της Σουηδίας, αλλά μια προειδοποίηση για το μέλλον των δυτικών κοινωνιών εάν δεν αντιμετωπιστούν οι ριζοσπαστικές ιδεολογίες.


Τα σχόλια της Busch έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από αριστερούς επικριτές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η στάση της είναι διχαστική, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που έχει αγνοηθεί για πολύ καιρό. 


Οι πολιτικές της Σουηδίας επέτρεψαν την άνοδο της βίας και του εξτρεμισμού και η Busch είναι μία εκ των ελαχίστων πολιτικών που έχουν το θάρρος να καταγγείλουν την πηγή του προβλήματος.


Δεν είναι τα σχόλια της Busch που πρέπει να προκαλέσουν οργή – είναι η τρομακτική πραγματικότητα του βίαιου εγκλήματος, των σεξουαλικών επιθέσεων και των τζιχαντιστικών δραστηριοτήτων που έχουν κανονικοποιηθεί στη σουηδική κοινωνία λόγω των αποτυχημένων μεταναστευτικών πολιτικών. 


Η Σουηδία πρέπει να δράσει τώρα, και η σταθερή στάση της Busch ενάντια στον ισλαμικό θεμελιωτισμό είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκτηση της ασφάλειας, της ειρήνης και των αξιών που κάνουν τη Σουηδία ένα δημοκρατικό έθνος.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!