Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Σε μία ιστορική ΔΙΚΗ, ομοσπονδιακός ΔΙΚΑΣΤΗΣ αποφαίνεται, ότι το ΦΘΟΡΙΟ είναι μία Ν Ε Υ Ρ Ο Τ Ο Ξ Ι Ν Η !!!! ( Η κ α λ ο κ ρ υ μ μ έ ν η αλήθεια ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ! )




Το φθόριο ενέχει παράλογο κίνδυνο μειωμένου IQ στα παιδιά, σύμφωνα με ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.


Την Τρίτη, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι η φθορίωση του νερού στα 0,7 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο «ενέχει παράλογο κίνδυνο μειωμένου IQ στα παιδιά».


Η νέα απόφαση που εκδόθηκε από τον δικαστή Edward Chen σημείωσε ότι το εύρημα δεν «καταλήγει με βεβαιότητα» ότι το φθοριωμένο νερό είναι «επιβλαβές για τη δημόσια υγεία», αλλά διαπιστώνει ότι υπάρχει «παράλογος κίνδυνος τέτοιου τραυματισμού». Αυτός ο κίνδυνος είναι επαρκής για να απαιτήσει από την EPA να θεσπίσει μια ρυθμιστική απάντηση, έγραψε ο Chen.


Η απόφαση είναι η τελευταία απόφαση σε μια οκταετή νομική μάχη μεταξύ της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) και του Δικτύου Δράσης για το Φθόριο (FAN). Η αγωγή ξεκίνησε μετά την απόφαση της EPA το 2016 να απορρίψει την αίτηση του ενάγοντος βάσει του νόμου περί ελέγχου τοξικών ουσιών (TSCA). Η πρώτη φάση της δίκης πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2020 μέσω Zoom και η δεύτερη φάση της αγωγής φθορίου ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο στο Σαν Φρανσίσκο.


Ενώ ο δικαστής Chen δεν λέει στην EPA ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση στην απόφαση, έκρινε ότι η EPA δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο.


Η EPA πρέπει τώρα να ξεκινήσει μια διαδικασία θέσπισης κανόνων για να καθορίσει ποια ρύθμιση θα εφαρμόσει για να μειώσει ή να εξαλείψει τον κίνδυνο που ενέχει η φθορίωση του νερού. Η EPA είναι πιθανό να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει τη διαδικασία θέσπισης κανόνων για χρόνια.


Το Δίκτυο Δράσης για το Φθόριο πιστεύει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου είναι να τερματιστεί η φθορίωση του νερού και να απαγορευτεί εντελώς η πρακτική.


«Κατά την άποψή μας, οι προσπάθειες της EPA να ασκήσει έφεση ή να καθυστερήσει αυτή την απόφαση θα οδηγήσουν μόνο σε βλάβη εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων των οποίων οι οικογένειες δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά την ακριβή αντίστροφη όσμωση ή το φιλτράρισμα απόσταξης του νερού της βρύσης τους», έγραψε ο Stuart Cooper, Εκτελεστικός Διευθυντής του Δικτύου Δράσης για το Φθόριο.


Η απόφαση του δικαστή Chen περιλαμβάνει αρκετές ισχυρές δηλώσεις που καθιστούν σαφές ότι το δικαστήριό του δεν έχει καμμία αμφιβολία ότι η φθορίωση του νερού προκαλεί βλάβη, ακόμη και στα επίπεδα που συνιστούν σήμερα οι αμερικανικές υπηρεσίες υγείας. Αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και ομάδων πίεσης όπως η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση.


"Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η φθορίωση του νερού στα 0,7 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο ("mg / L") - το επίπεδο που θεωρείται σήμερα "βέλτιστο" στις Ηνωμένες Πολιτείες - ενέχει παράλογο κίνδυνο μειωμένου IQ στα παιδιά", έγραψε ο δικαστής Chen.


Ο Chen συνεχίζει σημειώνοντας ότι «υπάρχει μικρή διαφωνία» σχετικά με τον κίνδυνο που θέτει το φθόριο στην ανθρώπινη υγεία. Πράγματι, ο ίδιος ο εμπειρογνώμονας της EPA συμφωνεί ότι το φθόριο είναι επικίνδυνο σε κάποιο επίπεδο έκθεσης», αναγνωρίζει ο δικαστής. «Και άφθονα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η έκθεση μιας μητέρας σε φθόριο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζεται με μειώσεις του IQ στους απογόνους της».


Η δήλωση του δικαστή Chen σχετικά με την έκθεση σε φθόριο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενισχύει τις δηλώσεις πολλών ειδικών μαρτύρων που παρουσίασε το FAN κατά τη διάρκεια των δικών.


Ένας τέτοιος μάρτυρας ήταν ο Δρ Howard Hu. Τον Φεβρουάριο, ο Hu είπε στο δικαστήριο ότι τα μωρά στο 3ο τρίμηνο συνήθως τραβούν ασβέστιο από τα οστά της μητέρας καθώς αναπτύσσουν τη σκελετική δομή τους. Εάν μια μητέρα λαμβάνει φθόριο, αυτό θα αποθηκευτεί στα οστά της. Όταν το παιδί της αρχίζει να τραβάει μέταλλα από τη μητέρα, θα λάβει επίσης φθόριο μέσω του πλακούντα.


Μετά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Δρ Howard Hu επιβεβαίωσε στο TLAV ότι πιστεύει ότι το φθόριο είναι μια νευροτοξίνη.



«Ναι. Θα έλεγα ότι, κατά την άποψή μου, τα στοιχεία είναι αρκετά πειστικά ότι υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος της έκθεσης σε φθόριο στη νευροανάπτυξη των παιδιών, ιδιαίτερα στην έρευνα που έχει βγει στην προγεννητική έκθεση».


ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Dr. Howard Hu Discusses His Testimony At The #Fluoridelawsuit - VoluntaryTube



Ο δικαστής Chen αναγνώρισε ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το ακριβές επίπεδο στο οποίο το φθόριο γίνεται επικίνδυνο. Ωστόσο, δήλωσε επίσης ότι ακόμη και με αυτή την αβεβαιότητα «ο κίνδυνος για την υγεία σε επίπεδα έκθεσης στο πόσιμο νερό των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αρκετά υψηλός ώστε να προκαλέσει ρυθμιστική απόκριση από την EPA σύμφωνα με την τροποποιημένη TSCA».


Σε απάντηση στην απόφαση, ο δικηγόρος της FAN, Michael Connett, δήλωσε: «Το Δικαστήριο έκανε αυτό που η EPA αρνείται εδώ και καιρό να κάνει: εφάρμοσε το πλαίσιο αξιολόγησης κινδύνου της EPA στο φθόριο. Είναι μια ιστορική απόφαση».


Ο Connett δήλωσε επίσης ότι ενώ ξεκινά η διαδικασία θέσπισης κανόνων της EPA, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να ρωτήσουν: «Πρέπει πραγματικά να προσθέσουμε ένα νευροτοξικό στο πόσιμο νερό μας;».



Λογοκριμένη έκθεση από το NTP που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο

Η απόφαση έρχεται μετά τη δημοσίευση μιας πολύ καθυστερημένης και λογοκριμένης έκθεσης από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ. Η έκθεση NTP διαπίστωσε «μέτρια εμπιστοσύνη» ότι η έκθεση σε φθόριο «συνδέεται σταθερά με χαμηλότερο IQ στα παιδιά»


Το NTP διοικείται από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ για το συντονισμό, την αξιολόγηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με την τοξικολογία σε δημόσιους οργανισμούς και εδρεύει στο Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας (NIEHS).


Η τελική έκθεση του NTP ήταν ένας παράγοντας στην απόφαση του δικαστή Chen, με τον Chen να γράφει, "παρά τις εγγενείς δυσκολίες στην παρατήρηση των επιπτώσεων σε χαμηλότερα επίπεδα έκθεσης ... Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει μια στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ φθορίου και δυσμενών επιπτώσεων στα παιδιά, ακόμη και σε τέτοια «χαμηλότερα» επίπεδα έκθεσης (λιγότερο από 1,5 mg / L).


Η τελική έκθεση του NTP, γνωστή και ως μονογραφία, ανέφερε ότι 72 μελέτες εξέτασαν τη «σχέση μεταξύ έκθεσης σε φθόριο και IQ στα παιδιά» και 64 από αυτές που μελετήθηκαν βρήκαν «μια αντίστροφη σχέση που σχετίζεται μεταξύ της εκτιμώμενης έκθεσης σε φθόριο και του IQ στα παιδιά».


Από τις συνολικά 72 μελέτες, το NTP θεώρησε 19 από αυτές τις μελέτες ως «υψηλής ποιότητας» και από αυτές τις μελέτες υψηλής ποιότητας, οι 18 «ανέφεραν αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της εκτιμώμενης έκθεσης σε φθόριο και του IQ στα παιδιά».


Ακόμη και μεταξύ άλλων 53 μελετών, οι οποίες θεωρήθηκαν «χαμηλής ποιότητας», το NTP διαπίστωσε ότι «46 από τις 53 μελέτες χαμηλής ποιότητας [88%] στα παιδιά βρήκαν επίσης στοιχεία αντίστροφης συσχέτισης μεταξύ της εκτιμώμενης έκθεσης σε φθόριο και του IQ στα παιδιά».


Η έκθεση του NTP υπήρξε πηγή διαμάχης τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς κατέστη σαφές ότι στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ προσπαθούσαν να αποτρέψουν την απελευθέρωσή της.


Τώρα που η τελική απόφαση του δικαστή Chen έχει κυκλοφορήσει, ο χρόνος θα δείξει εάν οι τοπικές, πολιτειακές και εθνικές κυβερνήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών ακούν τις αποφάσεις και τις προειδοποιήσεις ή συνεχίζουν να αγνοούν τα επιστημονικά δεδομένα και να επιτρέπουν τη δηλητηρίαση των δικών τους πληθυσμών.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ε π ι τ έ λ ο υ ς !

    Νά ακουσθεί δημοσίως καί παντού η γυμνή α λ ή θ ε ι α, γιά τήν απερίγραπτα επικίνδυνη αυτή υπόθεση καί όχι μόνο στό νερό που πίνουμε!

    Τό επόμενο τεράστιο ζήτημα, είναι ΓΙΑΤΙ τάχα "πρέπει" νά περιέχουν φθόριο "οπωσδήποτε" (....) εδώ καί εικοσαετίες οι οδοντόπαστες που πλένουμε νυχθημερόν τά δόντια μας......

    Άς μας πούν οι διάφορες εταιρείες που τίς παράγουν από πρίν τόν πόλεμο, τό ΓΙΑΤΙ !

    (Καί γιατί στά περισσότερα φαρμακεία όταν ζητήσει κάποιος οδοντόπαστα ΑΝΕΥ ΦΘΟΡΙΟΥ, ή δέν διαθέτουν, ή δέν γνωρίζουν περίπου τίποτα, ενώ ίσως έχουν στό ράφι, ή σέ κοιτάνε ως ...εξωγήϊνο! Ακριβώς τό ίδιο ισχύει καί συμβαίνει καί μέ τά στοματικά διαλύματα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ύ γ ε Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας γιά τήν τόσο σπουδαία αυτή επιλογή καί ανάδειξη ενός τόσο "πονεμένου" θέματος στήν ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!