Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ...ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ: Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχεται ότι σκέφτηκε να εισβάλει σε ένα έθνος της Ε.Ε. για να αποκτήσει εμβόλια COVID.



Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ισχυρίζεται ότι σκέφτηκε να διατάξει μια «υδάτινη επιδρομή» εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την κατάσχεση εμβολίων κατά του κορωνοϊού που κατασχέθηκαν στην Ολλανδία.
Πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca καθυστέρησαν από την Ε.Ε. και τους συμμάχους της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ το 2020. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. ισχυρίστηκαν ότι η φαρμακευτική εταιρεία έπρεπε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το μπλοκ πριν εξαγάγει εμβόλια στη Βρετανία.

«Ήμουν αρκετά θυμωμένος για να σκεφτώ αυτή την παράνομη επιχείρηση, επειδή μετά από δύο μήνες μάταιων διαπραγματεύσεων, είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ε.Ε. μας αντιμετώπιζε με κακία και δόλο... εμβολιάζαμε τον πληθυσμό μας πολύ πιο γρήγορα από ό,τι συνέβαινε και το ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα το είχε παρατηρήσει εδώ και καιρό», υποστηρίζει ο Τζόνσον στα τελευταία του απομνημονεύματα, Unleashed.


Ο Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ρώτησε τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας, Αντιστράτηγο Ντάγκλας Τσάλμερς, «αν θα μπορούσε να είναι τεχνικά εφικτό να ξεκινήσει μια υδάτινη επιδρομή σε μια αποθήκη στο Leiden, στην Ολλανδία, και να πάρει αυτό που ήταν νόμιμα δικό μας και το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο χρειαζόταν απεγνωσμένα» και ότι του είπαν ότι ήταν «σίγουρα εφικτό».





ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

«Θα στέλναμε μια ομάδα σε μια εμπορική πτήση στο Άμστερνταμ, ενώ μια άλλη ομάδα θα χρησιμοποιούσε το κάλυμμα του σκότους για να διασχίσει τη Μάγχη με φουσκωτά σκάφη και να πλοηγηθεί στα κανάλια», δήλωσε ο Τζόνσον για το σχέδιο του Τσάλμερς - αν και ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι η επιδρομή σίγουρα θα εντοπιστεί και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει «γιατί εισβάλλουμε αποτελεσματικά σε έναν μακροχρόνιο σύμμαχο του ΝΑΤΟ». Στο τέλος, ο Τζόνσον εγκατέλειψε την ιδέα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca, γνωστό και ως Covishield, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δεν εγκρίθηκε για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω προβλημάτων με θρόμβους αίματος που οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές άργησαν να αναγνωρίσουν.

Ο Τζόνσον, ο οποίος εξελέγη φιλελεύθερος υπέρ του Brexit, είχε μεγάλο μέρος της πολιτικής του ατζέντας καθοδηγούμενο από τη φιλελεύθερη σύζυγό του, Κάρι Σίμοντς. Θεωρεί κληρονομιά του τους μαζικούς εμβολιασμούς, τις δαπανηρές πολιτικές καθαρού μηδενικού ισοζυγίου και την κινητοποίηση για περισσότερο πόλεμο στην Ουκρανία.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΘΑΝΑΤΟΙ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!