Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Για να μην ...ενοχληθούν οι Μωαμεθανοί: Οι βιεννέζες νηπιαγωγοί πρέπει να ντύνονται "σεμνά"




Ανάλαφρα ρούχα το καλοκαίρι;

Όχι αν ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι άνδρες από αυτό:

Οι νηπιαγωγοί στην περιοχή Penzing της Βιέννης λέγεται ότι κλήθηκαν από την επικεφαλής της εγκατάστασής τους να φορούν κλειστά ρούχα.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες που παίρνουν τα παιδιά τους θα μπορούσαν διαφορετικά να αισθανθούν παρενοχλημένοι.

Η εφημερίδα «Krone» λέγεται ότι έλαβε μια κλήση για βοήθεια: «Υπάρχει μια εγκατάσταση στην οποία η διευθύντρια απαιτεί πραγματικά από τις υπαλλήλους της να φορούν κλειστά ρούχα, επειδή μουσουλμάνοι άνδρες έρχονται να πάρουν τα παιδιά τους», αναφέρει η εφημερίδα. 

Για να μην αισθάνονται αυτοί οι κύριοι παρενοχλημένοι από τις νηπιαγωγούς που φορούν καλοκαιρινά ρούχα, λέγεται ότι επιβλήθηκε χωρίς άλλη καθυστέρηση μια διαταγή ένδυσης.

Το αν αυτό είναι μια πρόθυμη αναγνώριση με πολιτισμικά ξένους μετανάστες ή ίσως μια συνθηκολόγηση και ένα προστατευτικό μέτρο για τις υπαλλήλους μετά από δυσάρεστα περιστατικά παραμένει ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση, η κατανόηση του πληθυσμού διατηρείται εντός στενών ορίων: Το άρθρο στην "Krone" έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 2.000 κυρίως επικριτικά σχόλια. «Αντίο, ελεύθερη Αυστρία», διαβάζει κανείς εκεί. «Τι γίνεται με την ένταξη;» ρωτάει ένας αναγνώστης. 

Αρκετοί ζητούν την απόλυση της διευθύντριας του νηπιαγωγείου, κάποιοι το βλέπουν ως «την καλύτερη προεκλογική διαφήμιση για το FPÖ» ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Εθνικού Συμβουλίου.

Το αρμόδιο Δημοτικό Τμήμα 10 (MA 10) τονίζει κατόπιν αιτήματος της "Krone" ότι ο Δήμος της Βιέννης δεν θέτει συγκεκριμένες απαιτήσεις για συντηρητικά ρούχα και ότι αναμένει κανείς μόνο μια καλά περιποιημένη εμφάνιση και "κατάλληλη" ενδυμασία για την καθημερινή παιδαγωγική ζωή. 

Τώρα θέλουν να εξετάσουν τα γεγονότα εσωτερικά: «Όσον αφορά την αναφερόμενη τοποθεσία, σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και θα εξετάσουμε τα γεγονότα εσωτερικά. Εάν είναι απαραίτητο, θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα εάν είναι απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία που περιγράφετε δεν ανταποκρίνεται στη θέση μας».

Ωστόσο, το κοινό δεν πρόκειται να λάβει περισσότερες πληροφορίες: δεν μπορούν να δοθούν πληροφορίες σχετικά με συνομιλίες με ή μεταξύ εργαζομένων, λέγεται ως απάντηση σε περαιτέρω έρευνες. Η εφημερίδα "Krone" μιλά για καθαρά «διαβαθμισμένες πληροφορίες».

Ο δημοτικός σύμβουλος της Βιέννης για την εκπαίδευση Christoph Wiederkehr (NEOS) είναι ενθουσιασμένος: «Θεωρώ ότι οι θρησκευτικοί κώδικες ενδυμασίας στα δημόσια ιδρύματα είναι απαράδεκτοι, επειδή δεν είναι συμβατοί με τις αξίες μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας». Από την άλλη πλευρά, ο βιεννέζος ηγέτης του FPÖ Dominik Nepp διατυπώνει αιχμηρά αιτήματα:


«Εάν οι μουσουλμάνοι πατέρες θέλουν τώρα να υπαγορεύσουν στις νηπιαγωγούς πώς πρέπει να ντύνονται, τότε αυτές οι διαδικασίες πρέπει σαφώς να σταματήσουν. Τέτοιοι ισλαμιστές γονείς δεν έχουν θέση σε αυτή την πόλη και πρέπει να επιστρέψουν στην ισλαμική πατρίδα τους. Καλώ τον δήμαρχο του SPÖ Ludwig και τον εκπαιδευτικό σύμβουλο Wiederkehr να δώσουν εντολή στα νηπιαγωγεία της Βιέννης να αναφέρουν αμέσως τέτοια εξωφρενικά αιτήματα και να καθορίσουν τις συνέπειες για αυτούς τους γονείς. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας πει πώς πρέπει να ντύνονται οι νηπιαγωγοί. Ειδικά όχι από ριζοσπάστες ισλαμιστές κοινωνικούς μετανάστες οι οποίοι, μαζί με τη φατρία τους, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μας νωρίτερα παρά αργότερα».





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Μαρία Τσουμαροπούλου27 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:51 π.μ.

    Πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά θα μας έρθουν στο κεφάλι και μάλιστα πολύ συντομότερα από όσο πιστεύουμε…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!