Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΤΗΝΗ: «Έπαιζαν ποδόσφαιρο με το κεφάλι του» – Αηδιαστική ΕΠΙΘΕΣΗ σε έφηβο με ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ


Συμβολική εικόνα: R24 / KI


Τρομακτικό: Ένας 17χρονος με νοητική υστέρηση δέχθηκε βάναυση επίθεση από τρεις νεαρούς μέρα μεσημέρι σε μια πολυσύχναστη στάση λεωφορείου και κανείς δεν έσπευσε να τον βοηθήσει. 

Αυτό το περιστατικό συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου στο Celle της Κάτω Σαξονίας - η αστυνομία δεν το ανέφερε. Πλάνα από την επίθεση κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα: Σε απαίσια γερμανικά, ένας επιτιθέμενος καυχιόταν για την πράξη του – είχε «παίξει ποδόσφαιρο με το κεφάλι του».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της BILD, ο έφηβος, ο οποίος έχει νοητική υστέρηση, περίμενε το λεωφορείο του στη στάση του λεωφορείου στο Schlossplatz στο κέντρο του Celle το απόγευμα της Παρασκευής. Ερχόταν από ένα εργαστήριο για άτομα με ειδικές ανάγκες και ήθελε να πάει σπίτι. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις νέοι τον πλησίασαν για να «διευκρινίσουν» κάτι. Ο 17χρονος έβγαλε ένα πιστόλι airsoft προς υπεράσπισή του, το οποίο έφερε παράνομα μαζί του μετά από προηγούμενη επίθεση αυτοπροστασίας. Ωστόσο, το όπλο δεν τον βοήθησε. 

Οι δράστες λέγεται ότι τον έριξαν στο έδαφος και του κλώτσησαν το κεφάλι ξανά και ξανά. Προσποιήθηκε ότι ήταν αναίσθητος για να βγει από την κατάσταση, εξήγησε ο έφηβος, σύμφωνα με την BILD. Κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν έσπευσε να τον βοηθήσει. Μετά την επίθεση, κάλεσε ο ίδιος την κλήση έκτακτης ανάγκης. Υπέστη σοβαρούς μώλωπες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για δύο ημέρες για παρακολούθηση. Μετά την επίθεση, ο νεαρός άνδρας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.


Ένα βίντεο του εγκλήματος κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - προφανώς ένας από τους επιτιθέμενους κινηματογράφησε τη βίαιη επίθεση. Σύμφωνα με την BILD, ο ύποπτος καυχιέται για την επίθεση. 

Σε μια επεξεργασμένη εικόνα, φαίνεται που χρησιμοποίησαν το κεφάλι του θύματος ως μπάλα ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας με τη φράση: «Το αγόρι προέτεινε ένα όπλο airsoft πάνω μας και γι' αυτό έπαιξα ποδόσφαιρο με το κεφάλι του».

Η αστυνομία του Celle δεν ανέφερε την επίθεση, μόνο σχολίασε κατόπιν αιτήματος. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ulrike Trumtrar δήλωσε στην BILD ότι η αστυνομία συνέλαβε δύο ύποπτους νεαρούς (16, 17) από το Celle και ερευνώνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι πράξεις βίας στη Γερμανία έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ τα βίαια εγκλήματα έχουν επίσης αυξηθεί μεταξύ των παιδιών και των νέων. Οι βίαιες επιθέσεις σε ανυπεράσπιστα θύματα από νέους, συχνά χωρίς λόγο, όπως στην παραπάνω περίπτωση, δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. 

Η σύνδεση με την ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση είναι από καιρό προφανής, αλλά αγνοείται επιμελώς από την κυβέρνηση.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!