Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο αμερικανικός στρατός παραδέχεται ότι πάνω από 9.000 στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν με διαφάνειες αποκαλώντας τους υπέρμαχους της ζωής «τρομοκράτες»




Μετά από ανάκριση στο Κογκρέσσο, ο στρατός παραδέχτηκε ότι περίπου 9.100 στρατιώτες στο Fort Liberty εκπαιδεύτηκαν με διαφάνειες που απεικονίζουν υποστηρικτές της ζωής και ομάδες όπως το Εθνικό Δικαίωμα στη Ζωή ως «τρομοκράτες».





Fort Liberty, Βόρεια Καρολίνα (Live Action) - Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών απάντησε σε ερωτήσεις του Κογκρέσσου σχετικά με τις εκπαιδευτικές διαφάνειες που χαρακτήριζαν τις ομάδες υπέρ της ζωής ως τρομοκρατικές οργανώσεις, αποκαλύπτοντας ότι πάνω από 9.000 στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας αυτές τις διαφάνειες. 

Παρ' όλα αυτά, οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση σχετικά με το πώς επετράπη να συμβεί αυτό ή πώς θα αποτραπεί η συνέχισή του.

Αυτό το καλοκαίρι, διέρρευσαν διαφάνειες από την παρουσίαση εκπαίδευσης στο Fort Liberty στη Βόρεια Καρολίνα, οι οποίες περιελάμβαναν το Εθνικό Δικαίωμα στη Ζωή και την Επιχείρηση Διάσωσης ως πιθανές τρομοκρατικές ομάδες. 

Τα bullet points ανέφεραν ότι όροι όπως «κατά των αμβλώσεων» και η «Pro Life», καθώς και η αντίθεση στο «Row v Wade [sic]», ήταν πιθανές ενδείξεις τρομοκρατικών ιδεασμάτων. 

Παραδείγματα υπεράσπισης υπέρ της ζωής, όπως διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, αλυσίδες ζωής, «η επίδειξη της αλήθειας» (εμφάνιση φωτογραφιών θυμάτων άμβλωσης) και πολλά άλλα ειπώθηκαν επίσης ως ενδείξεις τρομοκρατικής δραστηριότητας, καθώς και παροχή συμβουλών σε κέντρα εγκυμοσύνης και πεζοδρόμια.

Μια επιστολή από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων εστάλη στην υπουργό Στρατού Christine Wormuth τον Ιούλιο απαιτώντας απαντήσεις. Μια άλλη επιστολή, γραμμένη από τους γερουσιαστές James Lankford και Ted Budd και υπογεγραμμένη από περισσότερα από 50 μέλη του Κογκρέσσου, στάλθηκε την ίδια ημερομηνία. 

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι διαφάνειες ήταν σε χρήση εδώ και επτά χρόνια. Τώρα, ο στρατός δημοσίευσε πληροφορίες από περαιτέρω έρευνα σχετικά με το θέμα, η οποία διαπίστωσε ότι περίπου 9.100 στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας τις διαφάνειες.

Σύμφωνα με Military.com, υπήρξε δικομματική αντίδραση, η οποία αυξάνεται καθώς ο στρατός αρνείται να αναλάβει την ευθύνη.

"Τι στο καλό; κάτι τέτοιο συνεχίζεται για τόσο πολύ καιρό και [κανείς] στην ηγεσία δεν το πιάνει;" ρώτησε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Jim Banks.

Η Δημοκρατική βουλευτής Jill Tokuda πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποια βασικά ερωτήματα σχετικά με τη βασική λογοδοσία που δεν φαίνεται να λαμβάνουμε».

Ο αντιστράτηγος Patrick Matlock, ο οποίος φέρεται να επιβλέπει τις πολιτικές εκπαίδευσης του στρατού, αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς επιτράπηκε να συμβεί αυτό, τι θα συμβεί στους υπεύθυνους ή πώς ο στρατός θα αποτρέψει να συμβεί ξανά. «Δεν πρόκειται να μιλήσω για συγκεκριμένες ενέργειες λογοδοσίας», είπε.

Σε ανακοίνωσή του, o Banks ανέφερε ότι αυτή η απάντηση δεν είναι αποδεκτή.

«Το Υπουργείο Άμυνας δίδαξε σχεδόν δέκα χιλιάδες στρατιώτες που σταθμεύουν στο Fort Liberty ότι οι οργανώσεις υπέρ της ζωής, όπως το National Right To Life, είναι επικίνδυνες τρομοκρατικές ομάδες. 

Είναι εντελώς γελοίο να ισχυριστεί κανείς ότι αυτή η επίδειξη διαφανειών δεν «προωθεί μια προσωπική άποψη», αλλά δεν υπήρξαν συνέπειες για τον υπάλληλο που πραγματοποίησε εκπαιδευτικές συνεδρίες κατά της ζωής στο Fort Liberty που παραβίαζαν σαφώς την πολιτική του στρατού», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής. 

«Το υπουργείο Άμυνας Μπάιντεν-Χάρρις δεν θα υποχωρήσει από τις προσπάθειές του να πολιτικοποιήσει τον στρατό μας. Μέχρι να αλλάξει αυτό, θα συνεχίσω να πιέζω το Υπουργείο Άμυνας να απορρίψει την ακροαριστερή πολιτική και να επικεντρωθεί στη διεξαγωγή και τη νίκη πολέμων, συμπεριλαμβανομένης της ακρόασης της επόμενης εβδομάδας».



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Καναδοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή αρνήθηκαν να παραδώσουν αλληλογραφία που καλούσε σε «αλλαγές φύλου» για ανηλίκους
Δύο υπάλληλοι της Canada Post που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ήταν από το New Brunswick και αρνήθηκαν να παραδώσουν τις καρτ ποστάλ υπέρ της ζωής της Campaign Life Coalition.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!