Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: 60 μετανάστες επιτίθενται βίαια σε κυνηγούς πάπιας και ένα 3χρονο αγοράκι, αποκεφαλίζουν πάπιες, σπάνε αυτοκίνητα και κλέβουν αντικείμενα




Tardinghen, Γαλλία – Μια νύχτα τρόμου εκτυλίχθηκε στην ακτή Opal καθώς τρεις κυνηγοί πάπιας και ένα 3χρονο παιδί δέχτηκαν βίαιη επίθεση από έναν στρατό περίπου εξήντα παράνομων μεταναστών ενώ περίμεναν στην κυνηγετική καλύβα τους.

Το περιστατικό συνέβη από το βράδυ του Σαββάτου, 14 Σεπτεμβρίου, έως το πρωί της Κυριακής, 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο έλος Tardinghen, και κλιμακώθηκε σε μια βίαιη αντιπαράθεση που άφησε τους κυνηγούς οχυρωμένους στο καταφύγιό τους, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, εξοργισμένοι αφού εμποδίστηκαν από την αστυνομία στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μάγχη προς την Αγγλία, έστρεψαν την οργή τους στους κυνηγούς.

Συνειδητοποιώντας ότι οι κυνηγοί είχαν ειδοποιήσει τις αρχές, η ομάδα ξεκίνησε μια επίθεση στην καλύβα.

Οπλισμένοι με σιδερένιες ράβδους και ένα μαχαίρι, κατέστρεψαν τα παρμπρίζ των οχημάτων των κυνηγών, έκλεψαν τα υπάρχοντά τους και αποκεφάλισαν μια πάπια-δόλωμα σε μια συγκλονιστική πράξη οργής.

Ο Willy Schraen, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυνηγών, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας. «Φοβάμαι ότι μια πραγματική τραγωδία θα συμβεί σύντομα», δήλωσε ο Schraen, προσθέτοντας ότι αυτή η επίθεση είναι ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά που μαστίζουν τις βόρειες γαλλικές ακτές από αυτό το καλοκαίρι. 

Οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι και οι μετανάστες συγκρούονται, με τους τελευταίους να προσπαθούν να διασχίσουν τη Μάγχη με κάθε κόστος.





Οι κυνηγοί, οι οποίοι συνοδεύονταν από ένα μικρό παιδί, αντιμετώπισαν ώρες τρόμου καθώς οι μετανάστες επιτέθηκαν επανειλημμένα στο καταφύγιο.

Παρά την επίθεση, η πόρτα της καλύβας κατάφερε να αντέξει την επίθεση μέχρι που έφτασαν χωροφύλακες [αστυνομία] τις πρώτες πρωινές ώρες, σώζοντας τους κυνηγούς και το 3χρονο παιδί.

Ευτυχώς, το νεαρό αγόρι φάνηκε να αγνοεί την πλήρη σοβαρότητα της κατάστασης, αν και η επίθεση άφησε τους κυνηγούς βαθιά συγκλονισμένους.

Ο Schraen επαίνεσε τους κυνηγούς για την αυτοσυγκράτησή τους απέναντι στη συντριπτική επιθετικότητα. «Είμαι περήφανος για τους κυνηγούς μου. Αντιμετώπισαν εξαιρετικά βίαιους μετανάστες που κατέστρεψαν τις περιουσίες τους, αλλά δεν αντιδρούν υπερβολικά, παρ' όλο που είναι οπλισμένοι», παρατήρησε.

Τόνισε επίσης τον κρίσιμο ρόλο των κυνηγών στην ειδοποίηση των αρχών όταν γίνονται μάρτυρες μεταναστευτικών δραστηριοτήτων. «Όταν βλέπουμε γυναίκες, παιδιά και μωρά να στέλνονται στο θάνατο σε αυτές τις βάρκες, είναι δική μας ευθύνη να ειδοποιήσουμε την αστυνομία. Αλλά όταν τους εμποδίζουμε να αποπλεύσουν, οι μετανάστες ανταποδίδουν», εξήγησε ο Schraen.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ισχυρότερη δράση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κρίσης κατά μήκος της βόρειας ακτής της Γαλλίας. 

Ο Schraen κάλεσε τις αρχές να βρουν λύσεις για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών πριν συμβεί μια τραγωδία. «Η βία κλιμακώνεται και πρέπει να δράσουμε τώρα για να αποτρέψουμε ένα θανατηφόρο περιστατικό που αφορά κυνηγούς ή άλλους αθώους ανθρώπους», προειδοποίησε.

Οι αρχές ερευνούν την επίθεση, αλλά με την αυξανόμενη συχνότητα τέτοιων βίαιων συναντήσεων, οι κάτοικοι της περιοχής και οι κυνηγοί γίνονται όλο και πιο φοβισμένοι. 

Καθώς η κατάσταση στο πέρασμα της Μάγχης γίνεται όλο και πιο απελπιστική για όσους επιδιώκουν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απειλή μελλοντικών συγκρούσεων καραδοκεί.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!