Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοινώνει την «αυστηρότερη πολιτική ασύλου που υπήρξε ποτέ»


Η Marjolein Faber, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ολλανδίας, δήλωσε ότι τα σημεία συμφόρησης στη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση βρίσκονται πίσω από την αυστηρή πολιτική. | Remko de Waal/ANP/AFP via Getty Images




Η Ολλανδία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξαιρεθεί από τις πολιτικές ασύλου και μετανάστευσης της Ε.Ε..




13 Σεπτεμβρίου 2024 5:25 μ.μ. CET


Η κυβέρνηση της Ολλανδίας σχεδιάζει να εισαγάγει δραστικά νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα, τα οποία θα είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σχέδιά της, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ως μέρος του προγράμματος του κυβερνώντος συνασπισμού, περιλαμβάνουν αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους, τιμωρίες «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» για τους «ταραχοποιούς», περιορισμούς στην οικογενειακή επανένωση που θα εμπόδιζαν τα ενήλικα παιδιά να επανενωθούν με τους γονείς τους και εστίαση στις αναγκαστικές επιστροφές.

Η ολλανδική κυβέρνηση είναι η πρώτη που διαθέτει το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας του Geert Wilders, ο οποίος κέρδισε σχεδόν το ένα τέταρτο των εδρών του ολλανδικού κοινοβουλίου τον Νοέμβριο. Το κόμμα του παρέδωσε την υπουργό μετανάστευσης και ασύλου της κυβέρνησης, Marjolein Faber.


«Στοχεύω στην αυστηρότερη πολιτική ασύλου που υπήρξε ποτέ», δήλωσε η Faber σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, αναφέροντας τα σημεία συμφόρησης στη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση ως λόγους για να το πράξει.

Το σχέδιο, είπε, είναι να «κηρύξω νόμιμα μια κρίση ασύλου, η οποία θα μου επιτρέψει να λάβω μέτρα για την καταπολέμησή της».

Ένας τέτοιος νόμος έκτακτης ανάγκης θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα χωρίς να περιμένει την έγκριση του κοινοβουλίου.

«Η Ολλανδία θα πρέπει να ανήκει στην κατηγορία των κρατών μελών με τους αυστηρότερους κανόνες εισδοχής στην Ε.Ε.», αναφέρει το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξαιρεθεί από τις πολιτικές ασύλου και μετανάστευσης της Ε.Ε. - το αίτημα αυτό θα σταλεί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο Ολλανδός πρωθυπουργός Dick Schoof.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αντέχουμε τη μεγάλη εισροή μεταναστών στη χώρα μας. Οι άνθρωποι βιώνουν μια κρίση ασύλου», δήλωσε ο Schoof, υπερασπιζόμενος το μέτρο έκτακτης ανάγκης και τον σχεδιαζόμενο νόμο για την κρίση ασύλου.

Απέρριψε μια ερώτηση να τεθεί ένας αριθμός σχετικά με τη μείωση των εισροών που θέλει να επιτύχει, λέγοντας αντ 'αυτού ότι η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την ανάγκη για τον νόμο για την κρίση ελέγχοντας τακτικά «πώς τα πάει η Ολλανδία εκείνη τη στιγμή».


Η Faber είπε ότι θέλει να σταματήσει τις επ' αόριστον άδειες, να συντομεύσει τις διαδικασίες, να περιορίσει την οικογενειακή επανένωση «ουσιαστικά, για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αιτούντων»· και να επιταχύνει τις απελάσεις των «εγκληματιών αιτούντων άσυλο».

Το πρόγραμμα προτείνει επίσης μια αλλαγή στους νόμους περί στέγασης για να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο με άδεια διαμονής να έχουν κατά προτεραιότητα πρόσβαση στην κοινωνική στέγαση λόγω αυτού του καταστατικού, προκειμένου να «ανακουφίσει την πίεση στην αγορά κατοικίας».

Τα μέλη της αντιπολίτευσης έχουν ήδη επιτεθεί στο σχέδιο της Faber να ενεργοποιήσει έναν νόμο έκτακτης ανάγκης για να επιταχύνει τα σχέδιά της για τη μετανάστευση ως «αντιδημοκρατικό». Το Ολλανδικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες δήλωσε την Πέμπτη ότι «ανησυχεί βαθιά» ότι «οι πρόσφυγες θα πληρώσουν υψηλό τίμημα» για τα μέτρα.

Οι ρήτρες ανωτέρας βίας υπάρχουν για πολέμους ή φυσικές καταστροφές, ενώ τα προβλήματα ασύλου της χώρας είναι συνέπειες πολιτικών επιλογών, υποστήριξε η οργάνωση. «Δεν υπάρχει απροσδόκητα μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία. Όχι ανωτέρα βία, αλλά πολιτική απροθυμία», ανέφερε το συμβούλιο προσφύγων.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ








ΣΧΕΤΙΚΑ:

Περισσότερο από το 75% των Γάλλων υποστηρίζει την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στη Γαλλία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων CSA για τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα CNews και την εφημερίδα Le Journal du Dimanche.
Συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επαναφοράς αυτών των συνοριακών ελέγχων, ενώ το 22% αντιτίθεται στην ιδέα και το 1% δεν εξέφρασε γνώμη. Αυτή η ιδέα βρίσκει υποστήριξη μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γάλλων κατοίκων, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και το βιοτικό επίπεδο, αποκάλυψε η έρευνα. Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές απόψεις δείχνουν κάποια απόκλιση, με το 51% των αριστερών ψηφοφόρων να υποστηρίζουν τους συνοριακούς ελέγχους σε σύγκριση με το 73% των δεξιών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την έρευνα.



Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία Μπέρνι Μορένο έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης μπορούν να αναχθούν στις πολιτικές στην Ουάσινγκτον.
Ο Μορένο, ο οποίος προσπαθεί να ανατρέψει τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Σέροντ Μπράουν, μίλησε σε εκδήλωση στην πόλη που πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής συζήτησης για τη μετανάστευση. Οι κάτοικοι λένε ότι η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εγκαταστήσει έως και 20.000 μετανάστες από την Αϊτή στην πόλη των 60.000 κατοίκων έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα. «Αυτό που συμβαίνει σε αυτή την κοινότητα είναι μια απόλυτη ντροπή», δήλωσε ο Μορένο. «Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρρις, με τη βοήθεια του νούμερο ένα συμμάχου τους στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, Σέροντ Μπράουν, έχουν διαφθείρει απολύτως τους νόμους μας για τη μετανάστευση για να επιτρέψουν σε μια μαζική, ανεξέλεγκτη ποσότητα μετανάστευσης να έρθει σε μια κοινότητα όπως το Σπρήνγκφιλντ».



Αλλά σίγουρα, πάντα είχαμε ανθρώπους που έτρωγαν ζωντανά πουλιά στους δρόμους του Ντάλλας. Γιατί απορείτε;



Κυβέρνηση φωτεινού σηματοδότη: 250.000 Κενυάτες για τη Γερμανία
Έως και 250.000 Κενυάτες πρόκειται να μεταναστεύσουν νόμιμα στη Γερμανία, σύμφωνα με την αφρικανική πλευρά μετά τη σύναψη ενός «συμφώνου μετανάστευσης» με την κυβέρνηση του φωτεινού σηματοδότη. «Η Γερμανία ανοίγει τις πόρτες της στους Κενυάτες εργαζόμενους ως μέρος μιας συμφωνίας για την ελεγχόμενη μετανάστευση», τιτλοφορείται ο παγκόσμιος Τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!