Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Τηλεφώνημα ΦΑΡΣΑ, αποσπά ΜΥΣΤΙΚΑ (!) από τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας!....




Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας πιάστηκαν από τους τηλεφωνικούς κωμικούς της Ρωσσίας.

Μίλησε για τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Πολωνίας, τον Nordstream και την έρημη κατάσταση της Ουκρανίας.


14 Σεπτεμβρίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,7 λεπτά


Οι Ρώσοι κωμικοί Vovan & Lexus χτύπησαν ξανά. Προσποιούνται ότι είναι Ουκρανοί πολιτικοί και έτσι κάνουν τηλεφωνήματα σε κορυφαίους δυτικούς πολιτικούς. 

Άνθρωποι όπως ο δήμαρχος της Βιέννης Michael Ludwig, η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ένας Rothschild και πολλοί άλλοι έχουν ήδη πέσει στην παγίδα. 

Αυτή τη φορά έπιασαν τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Radoslaw Sikorski, ο οποίος έγινε διάσημος με το tweet του Nordstream "Ευχαριστώ, ΗΠΑ".


Οι κόκκινες γραμμές του ΝΑΤΟ

Ο Sikorski είναι παντρεμένος με την Anne Applebaum. 

Είναι μία από τις σημαντικότερες προπαγανδίστριες της πολεμοχαρούς νεοσυντηρητικής φατρίας στην Ουάσιγκτον. 

Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θεωρείται καλά ενημερωμένος.

Στη συνομιλία – ο Sikorski νομίζει ότι μιλάει με τον Peter Poroshenko της Ουκρανίας στο τηλέφωνο – δηλώνει ξεκάθαρα, ότι η Πολωνία και πιθανώς το υπόλοιπο ΝΑΤΟ δεν έχουν καμμία πιθανότητα να καταρρίψουν ρωσικά αεροπλάνα, ή να παρέμβουν στον πόλεμο αυτή τη στιγμή: 

«Δεν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε αυτό για το οποίο μας κατηγορούν ο Μεντβέντεφ, ο Πούτιν και η ρωσική προπαγάνδα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άμεση παρέμβαση στον πόλεμο δεν έχει σκοπό να επιβεβαιώσει τη Ρωσσία, η οποία κατηγορεί το ΝΑΤΟ για υπερβολική παρέμβαση. 

Και τέλος, ο Sikorski λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν θέλει να βασιστεί ούτε στην πλήρη κλιμάκωση, αλλά γνωρίζει επίσης κόκκινες γραμμές:

«Δεν υπάρχει προθυμία στην Ευρώπη να διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσσία, αυτή είναι μια απόλυτη κόκκινη γραμμή».


Αυτά είναι καλά νέα, διότι δείχνουν ότι υπάρχουν κάποια πιο λογικά και πιο ψύχραιμα μυαλά πίσω από τα παρασκήνια στην Ευρώπη από ό, τι μερικές φορές φανταζόμαστε. 

Ο Sikorski παραδέχεται ακόμη ότι μεγάλο μέρος της εμφάνισής του είναι για χάρη του κοινού, για να «εκπλήξει» τον Πούτιν – μέρος της διαβόητης «στρατηγικής ασάφειας» στην οποία βασίστηκε η Ευρώπη από απελπισία.

Αλλά αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει. Η Ουκρανία δεν πρέπει να «χάσει» την Οδησσό και να μην αφήσει τη Ρωσσία να «πάει στο ποτάμι». Αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ουκρανία. 

Εάν το «μέτωπο αρχίσει να καταρρέει», η θέση της Πολωνίας σχετικά με την άμεση συμμετοχή στον πόλεμο θα μπορούσε ακόμα να αλλάξει.

Αυτή είναι μία από τις σαφέστερες παραδοχές από τους ηγέτες ότι το ΝΑΤΟ μπορεί κάλλιστα να εισέλθει στη σύγκρουση που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής.

Ο Sikorski, ωστόσο, είπε πολλά περισσότερα - δεν είναι περίεργο που δεν ακούτε τίποτα για τη συζήτηση στο mainstream. Επειδή είναι αρκετά άβολο. Μερικά σημεία από τη συζήτηση:

  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ουκρανίας είναι το ηλεκτρικό δίκτυο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει ολόκληρα τμήματα της χώρας να καταστούν ακατοίκητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

  • Το 70% του ενεργειακού δικτύου έχει καταστραφεί σήμερα.

  • Η επίθεση στον Nord Stream γιορτάζεται φυσικά. 

  • Οι Αμερικανοί το γνώριζαν «εκ των προτέρων» και σκόπιμα δεν το εμπόδισαν. «Όποιος το έκανε, έκανε καλή δουλειά».

  • Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. είναι ένα όνειρο που θα διαρκέσει τουλάχιστον περισσότερο από μια δεκαετία.

  • Οι ουκρανοί λιποτάκτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ε.Ε.

Εδώ είναι ολόκληρη η συνομιλία κόλπο:


ΠΗΓΗ: Telefonstreich entlockt Polens Außenminister Geheimnisse (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!