Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Σχέδιο για τον έλεγχο: Η ψηφιακή κάρτα εμβολιασμού της Ευρώπης και η επερχόμενη εποχή της πλήρους επιτήρησης (βίντεο)





Η ψηφιακή κάρτα εμβολιασμού της Ε.Ε., που σχεδιάστηκε πολύ πριν από την πανδημία, δημιουργεί αθόρυβα ένα παγκόσμιο δίκτυο επιτήρησης που αφαιρεί από τους πολίτες τα δικαιώματά τους, εισβάλλει στην ιδιωτική τους ζωή και παραδίδει τον έλεγχο σε μη εκλεγμένα κομμουνιστικά όργανα όπως ο Π.Ο.Υ. - όλα αυτά ενώ το κοινό παραμένει στο σκοτάδι.


Σε μια ανησυχητική τροπή των γεγονότων, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε αθόρυβα τα πρώτα βήματα προς ένα μέλλον όπου η ελευθερία σας θα μπορούσε να εξαρτάται από την κατάσταση εμβολιασμού σας. 

Η ανάπτυξη μιας ψηφιακής κάρτας εμβολιασμού, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε πέντε χώρες της Ε.Ε. (σ.σ. μεταξύ αυτών η Ελλάδα), σηματοδοτεί μια επικίνδυνη επέκταση του τεχνοκρατικού ελέγχου της ζωής των πολιτών. 

Αυτή η νέα πρωτοβουλία, υπό την ηγεσία του οργανισμού γνωστού ως European Vaccination Beyond Covid (EUVABECO), είναι υπεύθυνη για τη σύνδεση των αρχείων εμβολιασμού των ατόμων με τους προσωπικούς αριθμούς ταυτοποίησής τους - χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Αυτό που κάποτε ήταν ζήτημα δημόσιας υγείας έχει μετατραπεί τώρα σε μια άνευ προηγουμένου εισβολή στην ιδιωτική ζωή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Meike Terhorst, ο οποίος μίλησε πρόσφατα με το Blckbx, η σοβαρότητα αυτής της εξέλιξης περνά σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη. «Δεν υπάρχει πραγματική συζήτηση γι' αυτό», τόνισε. 

Αυτό που εκτυλίσσεται δεν είναι απλώς μια πρωτοβουλία για την υγεία - είναι μια εκτεταμένη αρπαγή δεδομένων που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ε.Ε. να ασκήσει ένα επίπεδο ελέγχου στον πληθυσμό της που θα ήταν αδιανόητο μόλις πριν από λίγα χρόνια.







Ένα μέλλον όπου τα ταξείδια εξαρτώνται από τη συμμόρφωση

Φανταστείτε να ξυπνάτε και να διαπιστώνετε ότι η ικανότητά σας να ταξιδεύετε ή ακόμα και να συμμετέχετε στην καθημερινή ζωή εξαρτάται από το αν τα αρχεία εμβολιασμού σας είναι «ενημερωμένα». Αυτό το δυστοπικό μέλλον δεν είναι πλέον απλώς μια υποθετική πιθανότητα – είναι ήδη σε κίνηση

Σύμφωνα με το σύστημα της ευρωπαϊκής κάρτας εμβολιασμού, η δυνατότητα ενός πολίτη να διασχίζει ελεύθερα τα σύνορα μπορεί σύντομα να συνδέεται άμεσα με το καθεστώς εμβολιασμού του

Όσοι δεν συμμορφώνονται θα μπορούσαν να βρεθούν καθηλωμένοι και ανίκανοι να ταξιδέψουν.

«Είναι όλα στον οδικό χάρτη του 2018 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αποκάλυψε ο Terhorst. Ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19, η Ε.Ε. είχε ήδη καταρτίσει σχέδιο στρατηγικής για κάρτα εμβολιασμού ή διαβατήριο για όλους τους πολίτες. 

Η πανδημία απλώς επιτάχυνε την ανάπτυξη αυτής της επεμβατικής υποδομής, ωθώντας ένα σχέδιο στα σκαριά εδώ και καιρό. Έως το 2026, αυτό το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε..

Στην πραγματικότητα, «το 2018, υπήρχε ο οδικός χάρτης για το διαβατήριο εμβολιασμού. Ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή... Έτσι έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Terhorst. Αυτό δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν ήταν μια αυθόρμητη απόφαση για τη δημόσια υγεία, αλλά ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή, το οποίο επιταχύνθηκε μόνο από την πανδημία.



Η αθόρυβη αρπαγή εξουσίας της Ε.Ε.

Για χρόνια, η Ε.Ε. χρησιμοποιούσε τη δημόσια υγεία ως μέσο για να αυξήσει τον έλεγχό της, αλλά η εφαρμογή αυτής της κάρτας εμβολιασμού σηματοδοτεί μια δραματική κλιμάκωση. Πιλοτικά προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει στη Λετονία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Πορτογαλία – χωρίς καμμία ουσιαστική δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ευρύτερες επιπτώσεις τους. 

Η πιο ανησυχητική πτυχή είναι η άμεση σύνδεση μεταξύ των ιατρικών αρχείων των πολιτών και των προσωπικών αριθμών ταυτοποίησής τους - μια αυταρχική κίνηση που καλύπτεται ελάχιστα ως διοικητική αποτελεσματικότητα.

«Χωρίς τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων ατόμων, γίνεται σύνδεση μεταξύ των δεδομένων εμβολιασμού και των προσωπικών αριθμών», προειδοποίησε ο Terhorst. Αυτό δεν συνιστά μόνο σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, αλλά αντιπροσωπεύει μια πλήρους κλίμακας επίθεση στις ατομικές ελευθερίες. 

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού παραμένει στο σκοτάδι σχετικά με τον τρόπο χειραγώγησης των ευαίσθητων δεδομένων τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οικοδομεί αποτελεσματικά μια τεράστια ψηφιακή υποδομή που διοχετεύει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε ένα σύστημα που λειτουργεί εκτός των νομικών ορίων. 

Ο Terhorst τόνισε ότι η Ε.Ε. έχει μεταβιβάσει τεράστια εξουσία στους φορείς δημόσιας υγείας, παρακάμπτοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της. "Κάνουν πράγματα που δεν είναι καθόλου νομικά δυνατά», παρατήρησε δυσοίωνα. 

Αυτή η μετατόπιση εξουσίας θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, όπου τα προσωπικά δεδομένα πολύ πέρα από τα αρχεία εμβολιασμού θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να ελεγχθούν από μη εκλεγμένες αρχές.




Η παγκόσμια επέκταση του ελέγχου του Π.Ο.Υ.

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η παγκόσμια εμβέλεια αυτού του συστήματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) υιοθέτησε με ανυπομονησία το τεχνολογικό πλαίσιο της Ε.Ε., μετατρέποντας το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID σε παγκόσμιο πρότυπο. 

«Ο Π.Ο.Υ. είναι υπερήφανος σήμερα που εγκαινιάζει το Παγκόσμιο Δίκτυο Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας... Η ψηφιακή υποδομή της Ε.Ε. έχει παραδοθεί στον Π.Ο.Υ., επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση ιατρικών δεδομένων σε διασυνοριακό επίπεδο», εξήγησε ο Terhorst. Η κάρτα εμβολιασμού δεν είναι πλέον ένα περιφερειακό ζήτημα - γίνεται ένα παγκόσμιο εργαλείο ελέγχου.

"Η τεχνολογία QR code έχει αναληφθεί από τον Π.Ο.Υ. και 80 χώρες συνδέονται με αυτήν", πρόσθεσε ο Terhorst. Αυτή η επέκταση σημαίνει ότι η τεχνολογία πίσω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει σχεδιαστεί για να είναι μη παραποιήσιμη και αδύνατο να αποφευχθεί, κλειδώνοντας τα άτομα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επιτήρησης.

«Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, μπορεί να αποκλειστείτε από βασικές ελευθερίες όπως τα ταξίδια ή η πρόσβαση σε δημόσιους χώρους», τόνισε ο Terhorst. 

Δεν πρόκειται για την υγεία - πρόκειται για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος εποπτείας όπου μη εκλεγμένα όργανα όπως ο Π.Ο.Υ. κατέχουν τεράστια εξουσία πάνω στα άτομα. 

Το παγκόσμιο δίκτυο ελέγχου είναι ήδη σε ισχύ και το κοινό χάνει την ικανότητά του να αντιστέκεται.




Η απειλή για την κυριαρχία και τα ατομικά δικαιώματα

Η Ε.Ε. έχει επίσης θεσπίσει νόμους που παρέχουν στους φορείς δημόσιας υγείας πρωτοφανή έλεγχο επί των πολιτών. «Όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν περάσει νόμους για να διασφαλίσουν ότι η κυριαρχία σε αυτά τα θέματα έχει παραδοθεί στο δίκαιο της δημόσιας υγείας», εξήγησε ο Terhorst. Αυτό σημαίνει ότι σε μελλοντικές κρίσεις στον τομέα της υγείας, οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα έχουν την εξουσία να επιβάλλουν εντολές εμβολιασμού χωρίς τη συγκατάθεση του κοινού.

Ακόμη χειρότερα, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τη μεταβίβαση κυριαρχίας σε μη εκλεγμένους παγκόσμιους οργανισμούς. «Με την επόμενη αλλαγή του νόμου, μέρος αυτής της κυριαρχίας μεταφέρεται στον Π.Ο.Υ.», αποκάλυψε ο Terhorst. Αυτό θέτει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δημοκρατική εποπτεία και τους κινδύνους του κεντρικού ελέγχου σε έναν παγκόσμιο θεσμό που λειτουργεί εκτός εθνικών συνόρων.

Αυτή η πορεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος παρέχει στους πολίτες το δικαίωμα να αρνούνται ιατρικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών. 

Ωστόσο, η Ε.Ε. προχωρά μπροστά, απογυμνώνοντας ουσιαστικά τους πολίτες από τα δικαιώματά τους, συνδέοντας το καθεστώς εμβολιασμού με την κινητικότητα και τη συμμετοχή του κοινού.




Ένα μέλλον ανεξέλεγκτης επιτήρησης και ελέγχου

Οι συνέπειες της ψηφιακής κάρτας εμβολιασμού υπερβαίνουν κατά πολύ την απλή διασφάλιση ότι οι άνθρωποι εμβολιάζονται. «Δεν πρόκειται μόνο για τον έλεγχο των εμβολιασμών. Πρόκειται για την ενσωμάτωση προσωπικών δεδομένων σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να παραποιηθεί ή να αντιγραφεί», προειδοποίησε ο Terhorst. 

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για λόγους υγείας, αυτό το σύστημα θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί για να συμπεριλάβει οικονομικές συναλλαγές ή ακόμα και κοινωνική συμπεριφορά, δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο επιτήρησης και ελέγχου της ατομικής ζωής.

«Στους υπουργούς έχουν δοθεί εκτεταμένες εξουσίες κατά τη διάρκεια κρίσεων και πανδημιών», εξήγησε ο Terhorst. 

Η συγκέντρωση μιας τέτοιας εξουσίας υπό το πρόσχημα της δημόσιας υγείας δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Δεν πρόκειται πλέον για τη διασφάλιση της υγείας - πρόκειται για τον καθορισμό του ποιος μπορεί να συμμετάσχει στην κοινωνία και πώς.

Έως το 2026, κάθε χώρα της Ε.Ε. θα μπορούσε να λειτουργεί υπό αυτό το καθεστώς ψηφιακών διαβατηρίων εμβολιασμού και οι συνέπειες είναι τρομερές. «Κάνουν πράγματα που δεν είναι καθόλου νομικά δυνατά», παρατήρησε δυσοίωνα ο Terhorst.



Θα ξυπνήσουν οι πολίτες πριν να είναι πολύ αργά;

Καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα προχωρά, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν πρόκειται για την υγεία - είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο έλεγχος των ιατρικών, προσωπικών και ενδεχομένως οικονομικών δεδομένων. 

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ότι αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη... Ελπίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν τον συνδυασμό ψηφιακής ταυτότητας και διαβατηρίου εμβολιασμού», κατέληξε ο Terhorst. 

Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν οι πολίτες θα χάσουν τις ελευθερίες τους, αλλά για πόσο ακόμα θα παραμένουν απληροφόρητοι για το τι τους αφαιρείται.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι Ελβετοί χρειάζονται ειδική άδεια για ταξείδι στο Λονδίνο
Από τον επόμενο Απρίλιο, οι Ελβετοί υπήκοοι θα χρειάζονται ηλεκτρονική άδεια εισόδου για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό πρέπει να γνωρίζετε για τη λεγόμενη ETA.

1 σχόλιο:

  1. Δέν θά έχουμε τίποτα δικό μας ούτε ό....εαυτός μας καί θά είμαστε ευτυχισμένοι σάν ζόμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!