Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Μήπως οι ελίτ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης συνωμοτούν για να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να «αποπρογραμματίσουν» τους λεγόμενους συνωμοσιολόγους;



Θα μπορούσε η Νέα Παγκόσμια Τάξη να χρησιμοποιήσει προκατειλημμένα, προ-χειραγωγημένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να προσπαθήσει να «αποπρογραμματίσει» εκείνους με μη δημοφιλείς απόψεις, πείθοντάς τους ότι η λογική τους δεν μετράει;



Μια πρόσφατη μελέτη για το θέμα αυτό που υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα John Templeton θα μπορούσε να δώσει στους λεγόμενους θεωρητικούς συνωμοσίας ένα ακόμη πράγμα για να είναι παρανοϊκοί, σύμφωνα με το Popular Science.

Οι επικριτές έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αριστεροί ριζοσπάστες στη Silicon Valley και αλλού χειραγωγούν τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να αθετήσει αυτόματα τις αντι-συντηρητικές προκαταλήψεις.

Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι ο προγραμματισμός οποιωνδήποτε φλύαρων απόψεων στη σφαίρα της «θεωρίας συνωμοσίας» και στη συνέχεια η πρόκληση ισχυρών υπολογιστών σε μια μάχη λογικής που αναπόφευκτα στοιβάζεται εναντίον τους με επιλεγμένα δεδομένα.

Η μελέτη, με τίτλο «Διαρκής μείωση των πεποιθήσεων συνωμοσίας μέσω διαλόγων με την τεχνητή νοημοσύνη», προσπάθησε να αντικρούσει την κοινή άποψη ότι μερικοί άνθρωποι δεν θα αλλάξουν γνώμη, ακόμη και όταν παρουσιάζονται γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία.

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της «ευρέως διαδεδομένης πίστης σε αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας», οι ερευνητές υπέθεσαν ότι οι θεωρίες συνωμοσίας μπορούν, σε αντίθεση με την επιστημονική αφήγηση, να αντιμετωπιστούν μέσω συστηματικού ελέγχου γεγονότων.

Μεταξύ αυτών των θεωριών που εξετάστηκαν ήταν πιο παραδοσιακές συνωμοσίες, όπως αυτές που αφορούσαν τη δολοφονία του John F. Kennedy ή την πιθανότητα εξωγήινων προσγειώσεων που ήταν γνωστές στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, άλλοι περιελάμβαναν πιο άμεσα πολιτικοποιημένους ισχυρισμούς, όπως η νομιμότητα των κλειδαριών COVID ή η εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών του 2020, οι οποίες αποτελούν «σημαντική πηγή δημόσιας ανησυχίας».

Η μελέτη διεξήχθη βάζοντας συνωμοτικούς συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε σύντομες συνομιλίες με την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο να «θεραπεύσουν» τους συμμετέχοντες από τις φαινομενικά ψευδείς απόψεις τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η θεραπεία μείωσε την πίστη των συμμετεχόντων στην επιλεγμένη θεωρία συνωμοσίας κατά 20% κατά μέσο όρο», γεγονός που υποδηλώνει ότι η «θεραπεία» των ανθρώπων με ορισμένα γεγονότα μπορεί πράγματι να αλλάξει τις απόψεις τους, ιδιαίτερα όταν αυτά τα γεγονότα προέρχονται από bots AI.

Η «θεραπεία» που ελήφθη φέρεται επίσης να «παρέμεινε αμείλικτη για τουλάχιστον 2 μήνες», πράγμα που σημαίνει ότι μια τέτοια προετοιμασία θα μπορούσε να καταλήξει σε τακτική θεραπεία για όσους θεωρούνται θεωρητικοί συνωμοσίας.

Τελικά, λοιπόν, η εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη προσδιορίστηκε ως ένα δυνητικά χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των «ψυχολογικών αναγκών και κινήτρων» αυτών των ανθρώπων. 

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί online τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε διαδικτυακά φόρουμ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο David Rand, καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ο οποίος συνέγραψε τη μελέτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν αισιόδοξος για το μέλλον της εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό», είπε. «Φαινόταν σαν να λειτούργησε και λειτούργησε αρκετά ευρέως».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει πολλύ παραλογισμός στις μέρες μας, αλίμονο αν του δώσουμε περισσότερο χώρο. Ποιος φταίει που καταστρέφεται η ανθρωπότητα μήπως κάποιος-η από τους ανεμβολίαστους, μήπως κάποιος-ή που διαδίδει μια συνωμοσία πραγματική ή φανταστική που πιστεύουν και κάποιοι άλλοι. Όχι, τίποτα από αυτά, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πληρώνει τις συνέπειες των επιλογών τους.
    Κατηγορούν τους ανεμβολιάστους ότι πήραν την λάθος απόφασει αλλά κάποιοι εμβολιασμένοι μένουν ανάπηροι από τα πειραματικά εμβόλια, κάποιοι έχουν επιθετικής μορφής καρκίνο, κάποιοι διεγείρουν τα καρδιαγγειακά τους προβλήματα που ήξεραν ή δεν ήξεραν ένω άλλη πάνε στο τάφο θεωρώντας ότι είχαν κάνει το σωστό.
    Χέστηκα για την AI, εμεις οι άνθρωποι την τροφοδοτούμε καθημερινά με πληροφορία μέσω του κινητού, των social δικτύων τους, των ψηφιακών πλατφορμών, κλπ
    Τι θα πάθουμε αν αυτοί που βλέπουν την αλήθεια σε μεγαλύτερο εύρως εξαφανιστούν;
    Θα εξαφανιστεί η αλήθεια και θα ζούμε σε ένα ψέμα, σε έναν εικονικό κόσμο, σε ένα ατελειώτο matrix.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!