Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Οι δρόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν καταληφθεί: Γιατί επιτρέπεται αυτή η επίδειξη ισλαμικής κυριαρχίας;



Σε μια συγκλονιστική σκηνή που συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της βρετανικής κοινωνίας, πάνω από 30.000 μουσουλμάνοι παρέλασαν πρόσφατα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, μετατρέποντας αυτό που κάποτε ήταν η πεμπτουσία των βρετανικών δρόμων σε θέαμα ξένης ισλαμικής κυριαρχίας.


Αυτό δεν ήταν μια ειρηνική θρησκευτική γιορτή ή πολιτιστικό φεστιβάλ – ήταν μια επίδειξη δύναμης. Ισλαμικές σημαίες, μαύρες ρόμπες, κραυγές του Allahu Akbar και ο εκκωφαντικός βρυχηθμός της αραβικής μουσικής γέμισαν τον αέρα, καθώς οι θεατές δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να παρακολουθούν τη χώρα τους να καταλαμβάνεται.






Θα επέτρεπε, άρα γε, οποιοδήποτε έθνος με μουσουλμανική πλειοψηφία μια τέτοια κατάληψη από 30.000 χριστιανούς; 

Φανταστείτε ένα σενάριο όπου, στην καρδιά του Ριάντ ή της Τεχεράνης, χιλιάδες χριστιανοί παρελαύνουν στην κύρια οδό, κουνώντας Σταυρούς και εκτοξεύοντας ύμνους από μεγάφωνα. 

Η ιδέα είναι αδιανόητη, ωστόσο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή η κατάφωρη περιφρόνηση για τον βρετανικό πολιτισμό και τις βρετανικές αξίες όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά φαινομενικά αγκαλιάζεται.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ενώ αυτός ο όχλος παρέλασε στους δρόμους, ανεμίζοντας ξένες σημαίες και διαταράσσοντας τη ζωή των καθημερινών Βρετανών, πατριώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να συλλαμβάνονται για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι απλοί πολίτες, εκφράζοντας απλώς την υπερηφάνεια τους για τη χώρα τους, αντιμετωπίζουν πρόστιμα, λογοκρισία και συλλήψεις. Εν τω μεταξύ, μια δημόσια επίδειξη τέτοιας κλίμακας και περιφρόνηση από έναν ξένο πολιτισμό επιτρέπεται να προχωρήσει με ατιμωρησία. Είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αυτό που βλέπουμε δεν είναι η ειρηνική συνύπαρξη. Είναι μια επίδειξη υπεροχής. Αυτές οι ομάδες δεν γιορτάζουν απλώς την πίστη τους, αλλά διεκδικούν βρετανικό έδαφος.

Ο θόρυβος, οι σημαίες, η απόλυτη αναστάτωση στην καθημερινή ζωή – όλα αυτά κραυγάζουν κυριαρχία, όχι ενσωμάτωση.

Η αδράνεια των αρχών μπροστά σε αυτό είναι αποκαλυπτική. Φαίνεται ότι φοβούνται να εφαρμόσουν τον νόμο εξίσου, φοβούμενοι κατηγορίες για ισλαμοφοβία ή μισαλλοδοξία. Αλλά πού αφήνει αυτό τον μέσο Βρετανό πολίτη; Πού είναι ο σεβασμός για τον πολιτισμό, τις αξίες και τις παραδόσεις της χώρας που αυτές οι ομάδες αποκαλούν τώρα σπίτι; Αντί να σέβονται τη βρετανική κοινωνία, δοκιμάζουν τα όριά της, πιέζοντας σκόπιμα τα όρια του τι μπορούν να ξεφύγουν.

Τίθεται το ερώτημα: Αν αυτοί οι ξένοι πολιτισμοί και οι σημαίες τους αντιπροσωπεύουν μια πατρίδα τόσο μεγάλη, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν εκεί; 

Γιατί να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια χώρα που τους έχει δώσει ένα σπίτι και ευκαιρίες, μόνο και μόνο για να παρελάσουν στους δρόμους της με πλήρη περιφρόνηση για τους βρετανούς πολίτες;

Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει απαντήσεις. Αξίζουν να γνωρίζουν γιατί οι δρόμοι τους επιτάσσονται με αυτόν τον τρόπο, γιατί οι φωνές τους φιμώνονται ενώ οι ξένες σημαίες κυματίζουν ελεύθερα. 

Δεν πρόκειται για την ελευθερία της θρησκείας ή του πολιτιστικού εορτασμού – πρόκειται για την εξουσία, τον έλεγχο και μια αυξανόμενη αίσθηση κυριαρχίας που απειλεί να υπονομεύσει τον ίδιο τον ιστό της βρετανικής κοινωνίας.





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αντιπρόεδρος JD Vance δεν υπαναχώρησε την Κυριακή από τους ισχυρισμούς ότι οι Αϊτινοί σε μια κοινότητα του Οχάιο απαγάγουν και τρώνε κατοικίδια ζώα, παρόλο που ο κυβερνήτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της πολιτείας και άλλοι αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν δει αποδείξεις τέτοιας συμπεριφοράς.
Ο Βανς, γερουσιαστής του Οχάϊο, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι στο Σπρήνγκφιλντ του εκφράζουν ανησυχίες και ότι τουλάχιστον 10 είναι «επαληθεύσιμοι». Σε μια σειρά συνεντεύξεων σε ειδησεογραφικές εκπομπές, είπε ότι ενισχύει τους ισχυρισμούς ως έναν τρόπο να επιστήσει την προσοχή στις μεταναστευτικές πολιτικές της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρρις, οι οποίες είπε ότι είναι χαλαρές, ενώ πρόσθεσε: «Όλοι όσοι έχουν αντιμετωπίσει μια μεγάλη εισροή μεταναστών γνωρίζουν ότι μερικές φορές υπάρχουν πολιτιστικές πρακτικές που φαίνονται πολύ μακριά εκεί έξω σε πολλούς Αμερικανούς». Τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς.












Η μεταναστευτική κρίση στην Ολλανδία: μια δοκιμασία κυριαρχίας και ευρωπαϊκής ενότητας
Η μαζική μετανάστευση είναι ένα θέμα που διχάζει τις απόψεις στην Ευρώπη και οι Κάτω Χώρες δεν αποτελούν εξαίρεση.
Τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει βιώσει μια αυξανόμενη εισροή μεταναστών, οδηγώντας σε μια βαθιά συζήτηση σχετικά με τα όρια του συστήματος ασύλου και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτού του κύματος μετανάστευσης. Επί του παρόντος, η ολλανδική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Dick Schoof, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει αυτό που περιγράφουν ως μη βιώσιμη μεταναστευτική κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!