Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Διασημότητες λένε τις ιστορίες τους για τις αμβλώσεις σε μια προσπάθεια να κανονικοποιήσουν τη δολοφονία αγέννητων μωρών



Η ηθοποιός Kelly Bishop παρευρίσκεται στην πρεμιέρα του "Gilmore Girls: A Year In The Life" του Netflix στο Regency Bruin Theatre στις 18 Νοεμβρίου 2016, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια


Η εισροή απομνημονευμάτων για τις αμβλώσεις διασημοτήτων μας αποκαλύπτει κάτι βαθύ για τον πολιτισμό μας – όχι ότι η άμβλωση είναι φυσιολογική, αλλά επειδή είμαστε τόσο διαλυμένοι που έχουμε ξεχάσει βασικά γεγονότα για το τι σημαίνει να είσαι μητέρα, πατέρας – και ανθρώπινο όν.


(LifeSiteNews) - Η Αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια Kelly Bishop είναι περισσότερο γνωστή για το ρόλο της ως μητριαρχική Emily Gilmore στο τηλεοπτικό δράμα επτά σεζόν Gilmore Girls καθώς και για το ρόλο της Marjorie Houseman στο Dirty Dancing (1987). 

Η κύρια ιστορία του Dirty Dancing είναι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και μια αποτυχημένη έκτρωση. Όπως αποδεικνύεται, η άμβλωση είναι μια ιστορία στα νέα απομνημονεύματα του Bishop The Third Gilmore Girl. Η αυτοβιογραφία θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου από την Gallery books και η Bishop δήλωσε στο περιοδικό People ότι αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της διασημότητας.

Σύμφωνα με την Bishop, ανακοίνωσε στη μητέρα της Jane ότι δεν ήθελε παιδιά όταν ήταν ακόμα παιδί. «Ήμουν αρκετά νέα», είπε η 80χρονη σήμερα Bishop στο People. «Θυμάμαι ότι η μητέρα μου μου θύμισε ακόμη και όταν ήμουν ενήλικας: "Ήσουν μικρό κορίτσι όταν είπες, "Δεν πρόκειται να κάνω παιδιά"». Το εννοούσα. Και αυτό ήταν εντάξει. Θέλω να πω, αυτή είναι μια επιλογή». 

Η αποφασιστικότητά της να παραμείνει άτεκνη είναι αυτό που την οδήγησε να επιδιώξει έκτρωση στα τριάντα της, μετά από έναν αποτυχημένο γάμο με κάποιον που περιγράφει ως «ψυχαναγκαστικό τζογαδόρο».

«Ήταν τόσο ανακουφιστικό να ξέρεις ότι η επιλογή ήταν εκεί», δήλωσε ο Bishop. «Φυσικά, ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μείνω έγκυος κατά λάθος. Αυτό δεν πέρασε καν από το μυαλό μου. Αλλά το γεγονός ότι αυτό ήταν διαθέσιμο και νόμιμο, ήταν απλώς μια ανακούφιση».😡 

Ο ακτιβισμός για τις αμβλώσεις αποτελεί μέρος της ζωής της Bishop εδώ και αρκετό καιρό, παρά το γεγονός ότι βλέπει τον εαυτό της ως «όχι πραγματικά πολιτικό». 

Το 2004, παρακολούθησε μια συγκέντρωση για τις αμβλώσεις στην Ουάσινγκτον, DC, με τη δημιουργό του Gilmore Girls Amy Sherman-Palladino και την παραγωγό Helen Pai.

Συμπεριέλαβε την έκτρωσή της στο The Third Gilmore Girl για να προσεγγίσει νεαρές γυναίκες. 😡«Ήθελα απλώς να το συμπεριλάβω έτσι ώστε οι νέες γυναίκες του σήμερα να έχουν μια αίσθηση του πού ήμασταν τότε», είπε.

Η Bishop είπε στο People ότι παρ' όλο που αρχικά επρόκειτο να αφήσει την έκτρωση έξω από τα απομνημονεύματά της - παρά το γεγονός ότι δεν είχε «κανένα αίσθημα ντροπής και αδικοπραγίας» - αποφάσισε να το συμπεριλάβει προκειμένου να συμβάλει στην ομαλοποίηση της εμβρυοκτονίας στη μετά Roe Αμερική. «Αυτό είναι κάτι ιδιωτικό που απλά δεν επρόκειτο να βάλω μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να απαλλαγεί από την υπόθεση Roe v. Wade», είπε. «Και όλο και περισσότερες γυναίκες – ηθοποιοί, αλλά και άλλες γυναίκες τύπου διασημοτήτων – έβγαιναν από τη γενιά μου, λέγοντας: "Έκανα έκτρωση. Έκανα έκτρωση"».

Πράγματι, υπήρξαν αρκετά εξέχοντα απομνημονεύματα για τις αμβλώσεις μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. 

Η Britney Spears αποκάλυψε ότι ο Justin Timberlake την πίεσε να κάνει έκτρωση 😡στα απομνημονεύματά της του 2023 "The Woman in Me", αλλά δήλωσε ότι ήταν μια βαθιά τραυματική εμπειρία. 

Η Paris Hilton περιέγραψε επίσης ότι έκανε έκτρωση σε ηλικία 22 ετών στα απομνημονεύματά της την ίδια χρονιά, επειδή λέει ότι δεν ήταν έτοιμη να αποκτήσει παιδί. 

Η ηθοποιός Kerry Washington περιέγραψε την έκτρωσή της ως «παράδοση των εσωτερικών μου σε ένα χειρουργικό κενό» στο "Thicker Than Water: A Memoir"

Η κωμικός Leslie Jones του SNL αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της ότι χρησιμοποίησε την άμβλωση ως έλεγχο των γεννήσεων, αποβάλλοντας τρία από τα παιδιά της.😡

Οι διασημότητες λένε τις ιστορίες τους για τις αμβλώσεις για να κανονικοποιήσουν μια «διαδικασία» που είναι το επίκεντρο σκληρών πολιτικών μαχών σε όλη την μετά-Roe Αμερική. Αλλά οι ιστορίες τους είναι αποκαλυπτικές με διαφορετικό τρόπο.

Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα δεν αποτελούσαν πρόβλημα. Οι γονείς ήταν οικονομικά ασφαλείς, ακόμη και πλούσιοι. Κάθε ένα από αυτά τα παιδιά πέθανε επειδή οι γονείς επέμεναν ότι «δεν ήταν έτοιμοι» με κάποιο τρόπο, παρά το γεγονός ότι ήταν οικονομικά εύποροι ενήλικες. 

Η καθεμία τους ασχολήθηκε με την πράξη δημιουργίας μωρών ενώ δεν ήθελε μωρά. 

Η καθεμία τους είχε υποκύψει τόσο πολύ στην αντισυλληπτική νοοτροπία που τα παιδιά που έφταναν φυσικά μετά από πράξεις αναπαραγωγής αντιμετωπίζονταν ως ανεπιθύμητο σοκ, σαν να ήταν κάπως αφύσικο το σεξ να οδηγεί συχνά σε μωρά.

Και ακούσια, κάθε ένα από αυτά τα απομνημονεύματα για τις αμβλώσεις μας λέει κάτι βαθύ για τον πολιτισμό μας – όχι ότι η άμβλωση είναι φυσιολογική, αλλά γιατί: επειδή είμαστε τόσο διαλυμένοι που έχουμε ξεχάσει βασικά γεγονότα σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι μητέρα, πατέρας – και ανθρώπινο όν. 

Έτσι, οι διάσημοι και ισχυροί αξιοποιούν τη δύναμη και τον πλούτο των αστεριών τους ενάντια στους πιο ανώνυμους ευάλωτους και τα «απομνημονεύματα άμβλωσης» έχουν γίνει η καυτή νέα τάση.


Προτεινόμενη εικόνα

Τα γραπτά του Jonathon έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από έξι γλώσσες και εκτός από το LifeSiteNews, έχουν δημοσιευθεί στα National PostNational ReviewFirst Things, The Federalist, The American Conservative, The Stream, the Jewish Independent, the Hamilton SpectatorReformed Perspective Magazine και LifeNews, μεταξύ άλλων. Είναι συντάκτης στο The European Conservative.

Οι ιδέες του έχουν παρουσιαστεί στο CTV, το Global News και το CBC, καθώς και σε περισσότερους από είκοσι ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μιλάει τακτικά για διάφορα κοινωνικά θέματα σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, εκκλησίες και άλλες λειτουργίες στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων The Culture WarSeeing is Believing: Why Our Culture Must Face the Victims of AbortionPatriots: The Untold Story of Ireland's Pro-Life MovementPrairie Lion: The Life and Times of Ted Byfield και συν-συγγραφέας του A Guide to Talking Assisted Suicide με τον Blaise Alleyne.

Ο Jonathon υπηρετεί ως διευθυντής επικοινωνίας για το Καναδικό Κέντρο Βιο-Ηθικής Μεταρρύθμισης.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΪΑΣ

Η δαιμονική ελίτ έχει μια ατζέντα και δεν την κρύβει πια...
Μαζική ερήμωση!





Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
Η έλλειψη σεβασμού για τη ζωή
ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η έλλειψη σεβασμού για τη ζωή (odysseiatv.blogspot.com)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!