Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον λέει ότι η βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα της Ουκρανίας είναι ένα «μοντέλλο επιτυχίας» να αναπαράγοθν και τα άλλα έθνη





Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αξιοποιεί τη βάση της χώρας εν καιρώ πολέμου για να ψηφιοποιήσει πλήρως τους πολίτες της με βιομετρικές ψηφιακές ταυτότητες ικανές να παρακολουθούν και να ελέγχουν μεγάλο μέρος της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Και, σύμφωνα με μια εξέχουσα αμερικανική δεξαμενή σκέψης, η εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας της Ουκρανίας, που ονομάζεται Diia (προφέρεται Diya), θεωρείται όλο και περισσότερο ως μοντέλλο για άλλα έθνη.


Αναφέρει το The Winepress:

«Η Diia χρησιμοποιείται για την προμήθεια και τη διευκόλυνση μιας σειράς δημόσιων υπηρεσιών και ηλεκτρονικών πληρωμών. Ο πόλεμος στη χώρα έχει λειτουργήσει ως πύλη και πεδίο δοκιμών για να δούμε πόσο αποτελεσματική είναι η μετάβαση στην ψηφιοποίηση, σύμφωνα με μια δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό think tank που αναφέρεται είναι το διαβόητο παγκοσμιοποιημένο Ινστιτούτο Brookings με έδρα την Ουάσιγκτον.

Μέχρι σήμερα, η πύλη Diia έχει εγγράψει περισσότερους από 21,7 εκατομμύρια χρήστες, με περισσότερες από 70 κυβερνητικές ψηφιακές υπηρεσίες διαθέσιμες.

Η εφαρμογή διαθέτει 14 ψηφιακά έγγραφα, όπως ταυτότητα, βιομετρικό διαβατήριο, φοιτητική ταυτότητα, άδεια οδήγησης, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξινόμησης οχήματος, αριθμό φορολογικού μητρώου, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό IDP και 21 άλλες υπηρεσίες.

Τον Ιούνιο, το The WinePress ανέφερε πώς αξιοποιήθηκε η Diia για να παρέχει αποκλειστικά οφέλη στους βετεράνους.

Αλλά η Diia μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Η βιομετρική ενημέρωση επεσήμανε μερικά από τα πράγματα για τα οποία χρησιμοποιείται η Diia. Το τεχνολογικό μέσο ανέφερε:

Τον Ιούνιο, η Ουκρανία έγινε η πρώτη χώρα που προσέφερε διαδικτυακές τελετές γάμου, επιτρέποντας στον Roman Lozynskyi και την αρραβωνιαστικιά του Svitlana Kisilova να παντρευτούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας της χώρας Diia.

Ο γάμος μεταξύ του μέλους του ουκρανικού κοινοβουλίου Lozynskyi και της λέκτορα πανεπιστημίου Kisilova επικυρώθηκε με ψηφιακές υπογραφές στο Diia, το οποίο επιτρέπει στους Ουκρανούς να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα όπως ταυτότητες, βιομετρικά διαβατήρια και άδειες οδήγησης. Η εφαρμογή παρέχει επίσης σε ιδιώτες και επιχειρήσεις πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, με κύριο στόχο να φέρει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 30.000 ζευγάρια έχουν εγγραφεί για διαδικτυακό γάμο από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία.

Είναι ενδιαφέρον ότι η κίνηση προς την ψηφιοποίηση των ανθρώπων στην Ουκρανία πραγματικά απογειώθηκε μετά την υποστηριζόμενη από τη CIA έγχρωμη επανάσταση το 2014 που ανέτρεψε έναν ρωσσόφιλο πρόεδρο, τον Βίκτωρα Γιανουκόβιτς. Αυτό συνέβη όταν «η διάδοχη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Πέτρο Ποροσένκο ξεκίνησε τον εθνικό ψηφιακό μετασχηματισμό της Ουκρανίας», σύμφωνα με το Brookings.

Το Ινστιτούτο Brookings εξηγεί περαιτέρω:

«Αντιμετωπίζοντας μια υπαρξιακή απειλή για την κυριαρχία της, η Ουκρανία έχει αποδείξει τον ουσιαστικό ρόλο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης - που βασίζεται σε θεμελιώδεις ψηφιακές υποδομές - στην ενίσχυση όχι μόνο της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας αλλά και της εθνικής ανθεκτικότητας».



Η Diia είναι η πιο σημαντική καινοτομία που εισήγαγε η ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Brookings, το οποίο προσθέτει: «Με τα θεμελιώδη κομμάτια της Trembita και της Diia, η Ουκρανία ήταν σε θέση να επεκτείνει γρήγορα την Diia για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης υπηρεσιών για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα (IDP), οικονομική βοήθεια, καταγραφή και αποζημίωση υλικών ζημιών, αναφορά συντεταγμένων ρωσσικών στρατευμάτων, αγορά πολεμικών ομολόγων και πολλά άλλα. Η τελευταία καινοτομία που εισήχθη είναι οι ψηφιακές κάρτες βετεράνων».

Μπορείτε να δείτε εδώ στην ανάλυση του Ινστιτούτου Brookings για την κατάσταση στην Ουκρανία, πώς οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις κρίσεις, ειδικά σε καιρό πολέμου, για να επιφέρουν μνημειώδεις αλλαγές που οδηγούν σε μεγαλύτερο έλεγχο των ανθρώπων - αλλαγές που διαφορετικά οι άνθρωποι δεν θα δέχονταν αν δεν υπήρχαν οι δύσκολες συνθήκες τους.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει τόσο σκληρά για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσσία-Κίνα-Ιράν, έτσι ώστε οι ανεξάρτητοι πολίτες της μεσαίας τάξης της Αμερικής να μπορούν να υποταχθούν κάτω από ένα σύστημα του Μεγάλου Αδελφού που τους επισημαίνει και τους παρακολουθεί όπου κι αν πάνε και σε ό, τι κάνουν.

Αυτό θα είναι το πρώτο μέρος του συστήματος βαθμολόγησης κοινωνικής πίστωσης που προορίζεται να καταγράψει τη συμπεριφορά μας και να μας εκχωρήσει μια βαθμολογία με βάση το πόσο συμμορφωμένοι είμαστε με τις κυβερνητικές επιταγές.

Το δεύτερο μέρος θα είναι το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, το οποίο, όταν παντρευτεί με τη βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα, θα κάνει τους παραλήπτες πλήρεις σκλάβους του συστήματος θηρίων.

Μόλις τεθεί σε εφαρμογή αυτό το σύστημα, με βιομετρικές ταυτότητες και CBDC, τα καταστήματα θα αρχίσουν κάποια στιγμή να το χρησιμοποιούν για να απαγορεύσουν την είσοδο σε όσους δεν φέρουν την ψηφιακή σήμανση που αποδεικνύει τη συμμόρφωσή τους με την ατζέντα των κυβερνητικών-εταιρικών αφεντικών τους.

Κύριε, ελέησον τον λαό σου. Βοήθησέ μας να προετοιμαστούμε όπως θα ήθελες Εσύ να προετοιμαστούμε, γιατί οι μέρες γίνονται όλο και πιο κακές και όλο και πιο κακές.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Το Σεπτέμβριο γινόμαστε και επίσημα από τα πρώτα ψηφιακώς καταγεγραμμένα πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιριών
    https://enromiosini.gr/arthrografia/to-septemvrio-ginomaste-kai/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!