Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Οι φοιτητές θεολογίας του Yale αναγκάζονται να διαβάσουν μαγικά "ξόρκια" μάγισσας στον προσανατολισμό




Από τον Raleigh Adams, The College Fix

Η Θεολογική Σχολή του Yale εξανάγκασε τους φοιτητές να διαβάσουν ένα «ξόρκι» γραμμένο από μια «μάγισσα» ως μέρος του προσανατολισμού πριν το φθινόπωρο.

Ο τριήμερος προσανατολισμός μεταξύ 21 και 23 Αυγούστου είδε μια σειρά ομιλιών και δραστηριοτήτων που προετοίμαζαν τους εισερχόμενους φοιτητές για το επόμενο έτος, διανθισμένες με συζητήσεις μικρών ομάδων.

Μία από αυτές τις περιόδους μικρών ομάδων ήταν η πρώτη δραστηριότητα προσανατολισμού. Συμμετέχοντας ως εισερχόμενος φοιτητής σε έναν από αυτούς τους κύκλους, είδα πώς ξεκίνησε η συζήτηση με ένα σύνολο «Κανόνων Επανορθωτικού Κύκλου». 

Αυτοί οι κανόνες συνοψίζονταν μέσα από μία προειδοποίηση να είσαι ανοιχτόμυαλος: όλες οι απόψεις αναμενόταν να ακουστούν, ότι πρέπει μόνο να πάρεις ό,τι θέλεις από τον κύκλο και να συμμετάσχεις όπως θέλεις – τουλάχιστον ονομαστικά.


Η "θεά" 😅😅😅Adrienne Brown



Μετά από αυτή την επίδειξη συμπερίληψης, εμείς ως φοιτητές καθοδηγηθήκαμε να διαβάσουμε δυνατά, γραμμή προς γραμμή και ένα προς ένα, από το "Radical Gratitude Spell" της Adrienne Brown.


Η Brown περιγράφεται από το Meeting of Minds ως «μικτής φυλής μαύρη queer Αμερικανίδα συγγραφέας, οργανώτρια κοινότητας, διοργανώτρια, μάγισσα και - επιτρέψτε μου να πω - θ ε ά».😏😅

Η ίδια η Brown αποδίδει στη μαγεία και ενημερώνει το δημόσιο έργο της. Ο ιστότοπός της την περιγράφει ως κάποια που «αναπτύσσει θεραπευτικές ιδέες στο κοινό» μέσω «της γραφής της, η οποία περιλαμβάνει μυθοπλασία μικρής και μεγάλης διάρκειας, μη μυθοπλασία, ξόρκια, ταρώ» και «τη μουσική της, η οποία περιλαμβάνει σύνθεση τραγουδιών, τραγούδι και καθηλωτικές μουσικές τελετουργίες».

Αυτό το πλαίσιο της Brown, του έργου της και των ιδιαίτερων πνευματικών της κλίσεων δεν δόθηκε στους φοιτητές πριν συμμετάσχουν στην ανάγνωση. 

Ως εκ τούτου, η ομαδική ανάγνωση του ξoρκιού πήρε μια αναμφισβήτητη αίσθηση που μοιάζει με σύναξη μαγισσών, με τους φοιτητές να μην μπορούν να συναινέσουν πλήρως στο ψευδο-τελετουργικό εν γνώσει τους, παρά τους κανόνες του κύκλου.

Ένας δευτεροετής φοιτητής, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, μου εξέφρασε μια βαθιά ανησυχία για αυτή την πράξη από το προσωπικό προσανατολισμού. Ο φοιτητής αποκάλεσε το παρεχόμενο ξόρκι «παράξενο» και «αηδιαστικό», ειδικά λόγω του γεγονότος ότι οι φοιτητές δεν ενημερώθηκαν για τον συγγραφέα ή τις προθέσεις πίσω από το ξόρκι προτού οδηγηθούν να συμμετάσχουν.

Άλλοι πρόσφατοι απόφοιτοι του Yale College και μέλη της καθολικής κοινότητας της πανεπιστημιούπολης μου σχολίασαν σε συνομιλία,  ότι «η ίδια η πανεπιστημιούπολη της Θεολογικής Σχολής χρειαζόταν προσευχή».

Δεν εξεπλάγησαν από τη συμπερίληψη του ξορκιού στον προσανατολισμό. Προφανώς, είναι ευρέως γνωστό γεγονός μεταξύ των πιο συντηρητικών και θρησκευτικών κύκλων στην κοινότητα του Yale ότι υπάρχουν ελάχιστα ακόμη «θρησκευτικά στοιχεία» σχετικά με τη Θεολογική Σχολή.

Ως φοιτητής που βίωσε το «Ξόρκι Ριζοσπαστικής Ευγνωμοσύνης» από πρώτο χέρι, ήταν μια βαθιά ανησυχητική εμπειρία για την κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπό το όνομα της συμπερίληψης, πράξεις παγανιστικής πνευματικότητας κανονικοποιούνται τυφλά σε εκπαιδευτικούς χώρους, με τη Θεολογική Σχολή του Yale να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού.

Αντιστρόφως, η προτίμηση στη διαφορετικότητα έρχεται εις βάρος της ιερότητας της πίστης των άλλων φοιτητών. Ενώ διακηρύχθηκε ότι «πρέπει μόνο να πάρετε ό, τι θέλετε από αυτόν τον κύκλο», προσωπικά δεν ένοιωθα ασφαλής να εξαιρεθώ από το ξόρκι, γνωρίζοντας πολύ καλά την ανισορροπία εξουσίας και τον κίνδυνο κοινωνικού στιγματισμού εναντίον μου σε αυτό το εντελώς νέο περιβάλλον. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ότι είμαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι.

Η ποικιλλομορφία και η ονομαστική άνεση έχουν κόστος. Η συμπερίληψη του ξορκιού στον προσανατολισμό εγείρει βαθιές ανησυχίες σχετικά με το όριο που υπάρχει μεταξύ της εν λόγω ποικιλλομορφίας και των θρησκευτικών δικαιωμάτων μεμονωμένων φοιτητών.

Αυτή η ανησυχία είναι ιδιαίτερα οδυνηρή δεδομένου του σχεδόν τυφλού τρόπου με τον οποίο το ξόρκι ενσωματώθηκε στις πρώτες μας στιγμές ως φοιτητές στο Yale.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

ΒΟΥΡΚΟΣ! (Ανωτάτη ....Χαρτοριχτική! 'Μάστερ' στό φλυτζάνι, Διδακτορικό στήν ...τράπουλα!) - Η ΣΧΟΛΗ Αραβικών καί ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, προσφέρει ΠΤΥΧΙΟ στη «ΜΑΓΕΙΑ και ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ»!!!!! ( Πόσο πιό ΧΑΜΗΛΑ ΑΚΟΜΑ; )

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΒΟΥΡΚΟΣ! (Ανωτάτη ....Χαρτοριχτική! 'Μάστερ' στό φλυτζάνι, Διδακτορικό στήν ...τράπουλα!) - Η ΣΧΟΛΗ Αραβικών καί ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, προσφέρει ΠΤΥΧΙΟ στη «ΜΑΓΕΙΑ και ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ»!!!!! ( Πόσο πιό ΧΑΜΗΛΑ ΑΚΟΜΑ; ) (odysseiatv.blogspot.com)





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι δολοφονίες, οι διώξεις και ο εκτοπισμός χριστιανών στη Νιγηρία είναι «αδυσώπητες» και «ωρολογιακή βόμβα», σύμφωνα με νέα μεγάλη έκθεση.
Οι Χριστιανοί «στοχοποιούνται σκόπιμα», καθώς και «οι χριστιανικές κοινότητες, τα μέσα διαβίωσής τους, οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι τόποι λατρείας», σύμφωνα με την έκθεση της Open Doors International, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που βασίζεται στην πίστη και εργάζεται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις παγκόσμιες διώξεις, με στόχο την κινητοποίηση της προσευχής, της υποστήριξης και της δράσης μεταξύ των Χριστιανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χριστιανοί γίνονται «απειλούμενο είδος» εκεί, αναφέρει η έκθεση. «Μόνο πέρυσι, στη Νιγηρία υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι που σκοτώθηκαν λόγω της χριστιανικής πίστης τους από όλα τα άλλα μέρη του πλανήτη μαζί», δήλωσε ο Ryan Brown, διευθύνων σύμβουλος της Open Doors U.S., στο Fox News Digital, προσθέτοντας ότι «για να είμαστε συγκεκριμένοι, υπήρχαν 4998 χριστιανοί που σκοτώθηκαν λόγω της πίστης τους στη Νιγηρία πέρυσι».



Οι παρευρισκόμενοι στο "Burning Man" κόλλησαν σε μια γιγαντιαία καταιγίδα σκόνης καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από την playa τη Δευτέρα.
Το "Burning Man" είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής και τέχνης μολυσμένο από ναρκωτικά στη Βόρεια Νεβάδα, στο Black Rock City. Το φετινό φεστιβάλ αποδείχθηκε εξαιρετικά εκφυλισμένο με έναν «θόλο οργίου», «πάρτυ θυσίας παρθένων» και «καυλωμένες εξωγήινες συναντήσεις». Δεκάδες χιλιάδες «Καυστήρες» συνέρρευσαν στην έρημο της Νεβάδα φέτος για να επιδοθούν στην ακολασία. Οι καυστήρες κόλλησαν για περισσότερες από 10 ώρες σε συνθήκες ασβέστη κατά την έξοδό τους από την έρημο.



Σοκαριστικό email από το Rebel News – Ο Τρυντώ εγκαθιστά έναν τρανσέξουαλ, αντιχριστιανό ακτιβιστή στη Γερουσία της Αλμπέρτας, για 20 χρόνια, παρακάμπτοντας εντελώς τη δημοκρατική διαδικασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!