Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Από ΄τί' ...πάσχει, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας; (Από οξεία ..."αφωνίτιδα", ή μήπως "αριστερίτιδα";)
studio

[Χωρίς κανένα σχόλιο δικό μας, παραθέτουμε το κάτωθι άρθρο εκκλησιαστικής εφημερίδος, προς βαθύτατο προβληματισμό όλων μας... "Παπαφλέσσας"].
Του Δημήτρη Ριζούλη 
(Κύριο άρθρο της εφημ. "Ορθόδοξης Αλήθειας" που κυκλοφορεί)

Έχοντας ακούσει την περασμένη Πέμπτη, σε όλους τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αναλύσεις και συνεντεύξεις -ακόμα και Ιεραρχών- για το θέμα των Θρησκευτικών, γύρισα τη συχνότητα στους 89,5, για να παρακολουθήσω τι λέει, για το κορυφαίο αυτό ζήτημα το επίσημο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Εμεινα, κυριολεκτικά, άφωνος. Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Ο τίτλος της εκπομπής που μεταδιδόταν εκείνη την ώρα ήταν «Ο αέρας και η Καινή Διαθήκη». Ναι! Δεν πρόκειται για αστείο ούτε για λάθος.

Την ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης, είχαν πρώτο θέμα την επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον πρωθυπουργό, η «φωνή» της Ιεράς Συνόδου, όχι απλώς σιωπούσε, αλλά βρισκόταν σε έναν... δικό της κόσμο.

Την ώρα του «αγώνα» για σωστή ενημέρωση, που έδινε συνολικά η Εκκλησία, ο 89,5 «σέρβιρε» στους πιστούς... αέρα κοπανιστό. Ημαρτον!

Το χειρότερο είναι ότι όλο το πρόγραμμα του επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, επί μία εβδομάδα και σε όλες τις ώρες (!) ήταν διαμορφωμένο με τον ίδιο τρόπο.
Ολως τυχαίως, ενώ βοούσε ο τόπος για τις απαράδεκτες αλλαγές στα Θρησκευτικά και οι Μητροπολίτες έδιναν τη δική τους μαρτυρία, με συνεντεύξεις σε «κοσμικά» μέσα, στον 89,5 επέλεξαν να παρουσιάσουν «ειδικό αφιέρωμα», με τίτλο «Αέρας: “Πάντα εν σοφία εποίησας”».

Ενδεικτικά, μεταδίδονταν εκπομπές με τίτλους όπως «Ο αέρας από επιστημονικής απόψεως», «Ο αέρας πηγή ζωής», «Ο αέρας στην τέχνη», «Η μόλυνση του αέρα» κ.λπ. Είναι να απορεί κανείς ποιος σκέφτηκε τόσο πολλές ανοησίες μαζεμένες...

Ούτε λέξη δεν ακούστηκε από τις εκπομπές, για το θέμα των Θρησκευτικών και υπήρχαν μόνο «ξερές» αναφορές στο δελτίο ειδήσεων.
Ούτε ένας Μητροπολίτης, ή ειδικός, εκλήθη να σχολιάσει τις αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών ή, έστω, να υπερασπιστεί τις θέσεις της Εκκλησίας.
Απόλυτη σιωπή, από το επίσημο «όργανο» ενημέρωσης της Ιεράς Συνόδου. 
Γιατί άραγε; 
Και, σε τελική ανάλυση, ποιός αποφάσισε κάτι τέτοιο;

Αυτό τον καιρό εξελίσσεται ένας πραγματικός πόλεμος συμφερόντων για τις τηλεοπτικές άδειες.
Οι πιο ισχυροί παράγοντες της χώρας τα δίνουν όλα, για να έχουν μερίδιο στην ενημέρωση των Ελλήνων.
Την ίδια ώρα η Εκκλησία, παρότι έχει την τύχη να κατέχει δικό της μέσο ενημέρωσης και μάλιστα πανελλαδικής εμβέλειας, το αχρηστεύει (και το γελοιοποιεί, στην ουσία), απεμπολώντας ένα από τα ισχυρότερα «όπλα» της.

Πότε, επιτέλους, η Ιεραρχία και ο Αρχιεπίσκοπος θα ασχοληθούν με το θέμα και θα καταλάβουν ότι αυτή η νοσηρή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί;

Ας ελπίσουμε ότι αυτές τις ημέρες που συνεδριάζει η Ιεραρχία θα τεθεί, επιτέλους, το ζήτημα και θα ληφθούν αποφάσεις.
Είναι ακατανόητη η ασυλία, που απολαμβάνει η διευθυντική ομάδα του 89,5 εδώ και χρόνια. Τώρα όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Αποτελεί πρόκληση η σκόπιμη λογοκρισία κάθε αναφοράς στο θέμα των Θρησκευτικών και η σχεδόν μόνιμη φιλοξενία στον σταθμό, τα τελευταία χρόνια (κατόπιν διευθυντικής εντολής!) των προσώπων που τάχθηκαν στο πλευρό του κ. Φίλη...

Σε τελική ανάλυση, για ποιον λόγο υπάρχει σήμερα ο 89,5; Για να διαφημίζει ο διευθυντής του σταθμού τους φίλους του (Μπέγζος, Γιαγκάζογλου, Μόσχος, Βαλλιανάτος) που ΠΟΛΕΜΑΝΕ την Εκκλησία; 
Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!