Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΒΡΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΗΝ ...'τ σ α χ π ί ν α'! Άν και στα 67 της...



(ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ;)
Πλήθος ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ κατά κανόνα σχολίων και επικρίσεων, όχι  μόνον απο κόμματα, αλλά και απο φορείς, προκάλεσε η είδηση, ότι καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, αναλαμβάνει από σήμερα η ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού... 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

Η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός (απο την Χαλκίδα, γεννηθείσα το 1950) και τέως Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, αφού δεν κατάφερε να παραμείνει στην θέση της λόγω του ορίου ηλικίας, τοποθετήθηκε σε νευραλγικό πόστο του Πρωθυπουργικού Γραφείου.
Πάντως, η προσφορά των υπηρεσιών της στην Νομική Υπηρεσία του Πρωθυπουργού θα είναι αμισθί...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η Βασιλική Θάνου είχε ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης, διοργανώνοντας δεξίωση στο ξενοδοχείο Χίλτον, με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τα 182 χρόνια απο την ίδρυση του Αρείου Πάγου.
--------------------------------------


[Όπως αναφέρει η 'Βικιπέδια', την 1η Φεβρουαρίου του 2016 η Βασιλική Θάνου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη[7].

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο στις 9 Ιουλίου 2015, ο Τσακυράκης επέκρινε την Θάνου για την επιστολή που είχε στείλει με την ιδιότητα της Προέδρου του Αρείου Πάγου σε ομολόγους της των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις του ελληνικού λαού και την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Θάνου υποστηρίζει πως ο Τσακυράκης χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς που ενέχουν «περιφρόνηση και μείωση της τιμής και της υπόληψης μου αλλά και μείωση του κύρους του αξιώματος της Προέδρου του Αρείου Πάγου που η πολιτεία μου ενεπιστεύθη και δικαιούμαι να απολαμβάνω».

Ο Τσακυράκης χαρακτήρισε τη μήνυση θεσμικά επικίνδυνη και υποστήριξε πως η Θάνου συγχέει την άσκηση κριτικής με την εξύβριση και την δυσφήμιση. Στις 25 Φεβρουαρίου με κοινή τους δήλωση δεκατέσσερις καθηγητές συνταγματικού δικαίου, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Αλιβιζάτος, Αντώνης Μανιτάκης κ.α., κάλεσαν[8] την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ανακαλέσει τη μήνυσή της υποστηρίζοντας παράλληλα τον Τσακυράκη.]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!