Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΥΠΟΘΕΣΗ... Υπήρξε ανάμιξη των ΗΠΑ, στην υπόθεση του τουρκικού ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΚΟΥ πλοίου;;;

OI AMEΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ, ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΥΠΟΠΤΟ ΦΟΡΤΙΟ...
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ
ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ. ΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ!
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
"Α Π Ε Δ Ρ Α Σ Ε" ΟΜΩΣ...["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']


Π ε ρ ι π λ έ κ ε τ α ι  η υπόθεση του φορτηγού πλοίου 'ΑCT' με σημαία Τουρκίας, που δέχθηκε τα πυρά της ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή να κατευθυνθεί στον λιμένα της Ρόδου για να διενεργηθεί έλεγχος, καθώς υπήρχε ΑΝΩΝΥΜΗ πληροφορία, ότι μεταφέρει  ν α ρ κ ω τ ι κ ά, όχι μόνο λόγω των πλοίων της Ακτοφυλακής που στέλνει η Τουρκία στην περιοχή μαζί με ένα πολεμικό, αλλά και λόγω πληροφορίας που θέλει την αμερικανική πλευρά να έχει δώσει την πληροφορία περί ναρκωτικών…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Αυτό που μάλιστα κυκλοφόρησε με τη μορφή μη επιβεβαιωμένης πληροφορίας ήταν, ότι οι Αμερικανοί έδωσαν την πληροφορία και στους Έλληνες και στους Τούρκους, κάτι που επιβεβαιώνουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αν και δεν πρέπει να διαγράψουμε εντελώς από τα ενδεχόμενα.

Όταν όμως τουρκικό πλοίο φεύγει από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας, μια περιοχή που έχει αναφερθεί στο παρελθόν ως έξοδος λαθρεμπορίου από την περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και για τον οποιονδήποτε λόγο γίνεται το αντικείμενο πληροφορίας προς τις αρχές, πολλά μπορούν να συμβαίνουν.

Σχετική εικόνα

Στην πιο ακραία περίπτωση θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ακόμα και για μια ευφάνταστη απόπειρα προβοκάτσιας από τουρκικής πλευράς, καθώς η ευρύτερη περιοχή είναι ευαίσθητη στο ευρύτερο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ ένα ερώτημα είναι που βρισκόταν το πλοίο τη στιγμή της ενημέρωσης των ελληνικών αρχών.

Κι αυτό για να εκτιμηθεί εάν ενδεχομένως «κάποιος» θα μπορούσε να έχει σκεφθεί, ότι οι Έλληνες θα επιχειρήσουν να κινηθούν π.χ. πιο κοντά στο Καστελλόριζο για να επιβεβαιώσουν την ελληνική κυριαρχία και την Τουρκία να στέλνει εκεί πλοία για αν δημιουργήσει θέμα… οπότε η όλη σκέψη πηγαίνει αλλού.

Σχετική εικόνα

Εάν όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν όντως δώσει την πληροφορία, το σκηνικό τα δεδομένα επίσης αλλάζουν, ή απλώς «εμπλουτίζονται», ενώ πρακτικά το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει εν αναμονή αμερικανικής αντίδρασης στο περιστατικό, είναι να εκπονήσει σενάρια δυνητικού κινήτρου της κάθε πλευράς, συνυπολογίζοντας και την παρουσία στην περιοχή ομάδος μάχης αεροπλανοφόρου, με τρομακτική ισχύ πυρός. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Προς το παρόν ας περιοριστούμε στην ανακοίνωση του ελληνικού Λιμενικού / Ακτοφυλακής:

«Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

»Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

»Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

»Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του.

»Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές».

[Πηγή: 'defence-point']

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!