Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

Το 'τούνελ' με τους 365 Αγίους..!Στο χειμερινό θέρετρο Στράζα στην Βάλεα Ζίουλουϊ της Ρουμανίας,όχι μακριά από τον ορεινό όγκο Βαλκάν (1946 μ.) έχει χτιστεί ένα 'τούνελ' μήκους 54 μέτρων.
Το τούνελ συνδέει τον κεντρικό δρόμο του χειμερινού θερέτρου Στράζα με μια ξύλινη εκκλησία που τιμάται επ'ονόματι των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

main-issues5

Το 'τούνελ' φτιάχθηκε έπειτα από επιθυμία των ντόπιων κατοίκων, αλλά και τουριστών οι οποίοι τον χειμώνα δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εκκλησία λόγω του χιονιού το οποίο αποκλείει κάθε πρόσβαση στην σκήτη.

61232382


«Στην Στράζα το χιόνι είναι πολύ και είναι δύσκολο να φτάσεις στην σκήτη.

Γι αυτό σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα τούνελ.Έπειτα,κοιτώντας ένα ημερολόγιο μου ήλθε η ιδέα να ζωγραφίσουμε στο τούνελ 365 αγίους της εκκλησίας μας, έναν για κάθε ημέρα», δήλωσε ο κ.Εμίλ Παρέαου, ο οποίος χρηματοδότησε εξ'ολοκλήρου την κατασκευή της σκήτης αλλά και του 'τούνελ'.

dsc_7788


 
Φτιάχτηκε το 2006.
Η είσοδος στο 'τούνελ' γίνεται από μία μεγάλη ξύλινη πόρτα.Schit-Straja-ww

«Το εικονογραφημένο ορθόδοξο ημερολόγιο αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου και καταλαμβάνει την αριστερή πλευρά του τούνελ πηγαίνοντας προς την σκήτη,ενώ στο ταβάνι μπορείς να δεις σκηνές από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Στα δεξιά υπάρχουν οι Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές, δίπλα από τις 10 εντολές.

πηγή/Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κ./proskynitis.blogspot


"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Ο όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, κάνει πλαστική επέμβαση με την ευχή του!

    https://www.pemptousia.gr/2020/06/o-osios-porfirios-kani-plastiki-epemvasi-me-tin-efchi-tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!