Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Μία α π ο κ α λ υ π τ ι κ ή δήλωση του Χίτλερ γιά τήν Ελλάδα που πέρασε απαρήτηρητη – Κακώς Βέβαια!)


Μια δήλωση που τότε προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη!

Ήταν 4η Μαΐου 1941, όταν ο Χίτλερ έκανε μια δήλωση στο Ράϊχσταγκ (τότε γερμανικό κοινοβούλιο), η οποία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα και η οποία (κατά περίεργο λόγο...) δεν έχει λάβει την σημασία που της άξιζε από τον Ελληνικό τύπο και γενικά τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Η δήλωση αυτή ήταν η εξής:

«Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω, ότι μόνον οί Ελληνες, εξ όλων τών αντιπάλων οι οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον…»

Και πως να μην το πει;;; 

[ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΔΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Η ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ & ΠΥΡΕΤΩΔΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 'ΜΗΔΕΝ' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 1940 & 1941 ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ...."ΙΩ.ΚΑΠ."]

Ιωάννης Μεταξάς - Βικιπαίδεια

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει 4 αντιπάλους ταυτόχρονα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Γερμανία. 

Κι όμως άντεξε, κι όμως ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ!

Γ Ε Ν Ν Α Ι Α! 

Και θα πούνε πολλοί, ανθέλληνες ή απλά ανιστόρητοι, ότι ήταν αναγκασμένη να αντισταθεί, οπότε δεν είναι και κάποιο επίτευγμα που χρειάζεται εξύμνηση, ούτε καν αναφορά. 

Για να δούμε όμως ποιες χώρες αντιστάθηκαν τότε και για πόσο:

1) Ελλάδα – 219 ημέρες!!!

2) Νορβηγία – 61 ημέρες

3) Γαλλία – 43 ημέρες (παρά την τεράστια δύναμη της)

4) Πολωνία – 30 ημέρες

5) Βέλγιο – 18 ημέρες

6) Ολλανδία – 4 ημέρες

7) Γιουγκοσλαβία – 3 ημέρες

8) Δανία (0 ημέρες!!!!!) Είναι γνωστή η ιστορία που ο Δανός βασιλιάς παρέδωσε το στέμμα του σε ένδειξη υποταγής στον μοτοσικλετιστή του Χίτλερ που απλά πήγε να μεταφέρει την αίτηση για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.

9) Λουξεμβούργο – 0 ημέρες

10) Τσεχοσλοβακία – 0 ημέρες

Εντύπωση προκαλεί, το ότι οι περισσότερες χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα ήταν αναμφισβήτητα ανώτερες σε υλικό εξοπλισμό και οικονομική δύναμη.

Το θέμα που προκύπτει είναι ότι ένας τόσο αδίστακτος, εγωϊστής και παράφρων άνθρωπος αναγκάστηκε να παραδεχτεί και να εξυμνήσει τον Ελληνικό λαό, και σήμερα μία πολιτικός που εκπροσωπεί την ίδια χώρα, μιλάει τόσο υποτιμητικά για τον ίδιο λαό…

Δυστυχώς όμως έχουμε δώσει και εμεις δικαιώματα, για αυτό εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη.


"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Οι τελευταίες δυο σειρές είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης.Όταν δε σεβόμαστε εμείς τον εαυτό μας και την Ιστορία μας,γιατί να μας σεβαστούν οι άλλοι;Ο σεβασμός κερδίζεται ΔΕΝ αγοράζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αυτός που αναγκάστηκε να αλλάξει το ΝΑΙ σε ΟΧΙ μετά από δημοψήφισμα. Ότι δηλαδή το μπράβο πάει στην επιλογή του να ακούσει τη γνώμη του λαού σε μια τόσο δύσκολη απόφαση. Ο Χίτλερ θα έπαθε την πλάκα του όταν θα είδε μια από τις χώρες που θεωρούσε ότι δεν θα του φέρει αντίσταση, στο τέλος της στρατιωτικής του πορείας, να του αντιστέκεται. Συμφωνώ στο οτι ιστορικά δε θα πρέπει να χαθει ο λόγος αυτού του ανθρώπου - τερατος, αν και δε με κάνει ιδιαίτερα περήφανο που αυτός που ήρθε φασιστικά να κάνει κατάληψη στη χώρα μου, μου λέει και "μπράβο" που δε φοβάμαι το θάνατο. Το βρίσκω μάλιστα λίγο αρρωστημενο σαν παρατήρηση. Στο ότι η Ελλάδα αντισταθηκε για τόσες μέρες θα ήταν ιστορικη ανακρίβεια αν δεν αναφέραμε, τίμια, πως σημαντικό ρόλο έπαιξε αφενός και το ότι ο Χίτλερ δε χρησιμοποίησε όλο τη στρατιωτική του δύναμη για να μας υποτάξει για δύο λόγους: 1. ο στρατός του πλέον είχε πληγει από τις μαχες αλλά και εκ των έσω με τα προβλήματα πίσω στην Γερμανία. Και2. είχε επίσης διασκορπιστεί με σκοπό τη φύλαξη των κατακτημένων περιοχών και την άμυνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!