Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η Αριζόνα είναι η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ, που ΜΗΝΥΣΕ τήν απόφαση Μπάϊντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό υπαλλήλων και ζητά να κηρυχθεί α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ή ! Γεν. Εισαγγελέας Αριζόνας: είναι ΕΠΙΘΕΣΗ στίς ατομικές ε λ ε υ θ ε ρ ί ε ς !


Η πρώτη μήνυση από Πολιτεία των ΗΠΑ υποβλήθηκε από την Αριζόνα την Τρίτη 14η Σεπτεμβρίου, κατά της απόφασης του Τζό Μπάϊντεν να καταστήσει τον εμβολιασμό Covid-19 υποχρεωτικό για περίπου τα δύο τρίτα των Αμερικανών υπαλλήλων.






Η Αριζόνα έγινε η πρώτη από τις πολιτείες των ΗΠΑ που ζήτησε από τα δικαστήρια να κηρύξουν  α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ή   τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν που επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19 σε εκατομμύρια υπαλλήλου/ μισθωτούς, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας, Mark Brnovich...



“Αυτή είναι μια επίθεση στις ατομικές ελευθερίες”, δήλωσε ο Mark Brnovich την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο νόμος αφήνει τις αποφάσεις για την υγεία στα κράτη, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα 'USA Today'.

“Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ζητά από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Αριζόνα να κηρύξει αντισυνταγματική την πολιτική εμβολιασμού και τεστ της κυβέρνησης Μπάιντεν και να ξαναδώσει το δικαίωμα λήψης αποφάσεων υγείας στους πολίτες της χώρας στους οποίους και ανήκει”, δήλωσε ο Mark Brnovich στη δήλωσή του.

“Συνολική θετική υποστήριξη για αυτό το μέτρο”
Ο Τζο Μπάϊντεν θα συναντηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου με επιχειρηματικούς ηγέτες για να τους ενθαρρύνει να ζητήσουν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους, εν μέσω μιας έξαρσης των λοιμώξεων από Covid-19 ανθεκτικών στα εμβόλια, αναφέρει το ειδ. πρακτορείο 'Reuters'.

Ο πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους, ότι υπήρχε “συνολικά θετική υποστήριξη για αυτό το μέτρο”, αλλά παραδέχτηκε ότι θα εξακολουθούσε να υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό αδιόρθωτων.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα που απαιτούν από τους περισσότερους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν και ενθάρρυνε τους μεγάλους εργοδότες να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους, ή να τους υποβάλλουν σε εβδομαδιαίες εξετάσεις. 

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για τα δύο τρίτα περίπου των Αμερικανών υπαλλήλων που εργάζονται σε εταιρείες με περισσότερα από 100 άτομα. 

Οι εργαζόμενοι που δεν συμμορφώνονται μπορεί να υπόκεινται σε πρόστιμα 14.000 δολλαρίων ανά παράβαση.

Λίγο περισσότερο από το 53% των Αμερικανών έλαβαν πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του 66% του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο και μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα».

Μετά από αυτή τη δήλωση, η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε τότε την πρόθεσή της, να μηνύσει τη διοίκηση Μπάιντεν για μέτρα εμβολιασμού. 
sputnik 15/09/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!