Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΑΥΜΑ: ΒΙΝΤΕΟ: Ζευγάρι φέρνει ένα μωρό σπουργίτι στό σπίτι, μόνο καί μόνο γιά νά τό κρατήσει ζωντανό ! - 3 χρόνια αργότερα, είναι πλέον αχώριστοι! ( ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! )

 ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ  Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ε Σ 
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!


Από την Louise Chambers

28 Μαρτίου 2023

Ένα ζευγάρι που πήρε ένα μικροσκοπικό, ορφανό σπουργιτάκι στο σπίτι τους για να το κρατήσει ζωντανό δεν σκόπευε ποτέ να το κάνει μέρος της οικογένειας. 

Αλλά αφού το απελευθέρωσε αρκετές φορές, το σπουργίτι πάντα επέστρεφε και σήμερα το τρίο μοιράζεται έναν αχώριστο δεσμό.


Η εκπαιδευτικός Janja Èerne, 34 ετών, και ο 38χρονος Aleš Zariè, ο οποίος εργάζεται στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, ζουν στην παράκτια περιοχή της Σλοβενίας. Και οι δύο φιλόζωοι, το ζευγάρι κλήθηκε για πρώτη φορά όταν ένας ντόπιος βρήκε ένα μωρό πουλί που είχε πέσει από τη φωλιά του τον Μάιο του 2020.

«Η φίλη μας Suzana μας τηλεφώνησε όταν ο γείτονάς της βρήκε ένα σπουργιτάκι πεσμένο στο έδαφος κοντά στο σπίτι τους», δήλωσε ο Zariè στους Epoch Times. «Στην πραγματικότητα υπήρχαν δύο νεοσσοί, αλλά ο ένας δυστυχώς ήταν ήδη νεκρός. Η φωλιά δεν βρέθηκε πουθενά.

«Φυσικά δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε την κατάσταση και πήγαμε αμέσως εκεί για να μαζέψουμε το σπουργιτάκι. Το να το κρατήσουμε ως μέλος της οικογένειας ήταν το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας».

Το σπουργιτάκι ήταν περίπου δέκα ημερών, κρίνοντας από το σχήμα του ράμφους του και την ποσότητα των φτερών. Ήταν σταθερό και δεν είχε τραυματισμούς ή παράσιτα, αλλά ήταν τόσο μικροσκοπικό που μπορούσε να κρυφτεί στην παλάμη ενός χεριού.

Το ζευγάρι, που δεν έχει κτηνιατρική εκπαίδευση, άρχισε να ερευνά πώς να κρατήσει το πουλί ζωντανό. Πρώτα ήρθε η σίτιση.

«Εξοπλιστήκαμε με γνώσεις και αρχίσαμε να το ταΐζουμε με ένα μείγμα υγρής τροφής για γάτες, τόφου και μπανάνας. Εκ των υστέρων θα αποφεύγαμε τη χρήση τροφής για γάτες ... αλλά έπρεπε να βρούμε κάτι γρήγορο. Τα περισσότερα μικρά πουλιά χρειάζονται πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν και αυτή η πρωτεΐνη μπορεί να είναι 100% φυτική», δήλωσε ο Zariè. «Τα νεογέννητα πρέπει να τρέφονται σχεδόν κάθε μισή ώρα, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα το είχαμε φέρει εις πέρας αν δεν ήταν η πανδημία και η εργασία από το σπίτι».

Το ζευγάρι χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια για να ταΐσει το νεογέννητο και να τοποθετήσει σταγονίδια νερού στο ράμφος του, αντί κατευθείαν στο λαιμό του, για να αποφύγει τον κίνδυνο ασφυξίας. Έφτιαξαν μια αυτοσχέδια «θερμοκοιτίδα» για να κρατήσουν το σπουργιτάκι ζεστό και ένα βιότοπο για να κουρνιάζει και να παίζει στο σαλόνι τους.

«Τα νεαρά πουλιά χωρίς φτερά χρειάζονται εξωτερική θερμότητα για να ζεσταθούν», είπε. «Πήραμε ένα μικρό κουτί από χαρτόνι, κάναμε τρύπες σε αυτό, το γεμίσαμε με μαλακές κουβέρτες και τυλίξαμε σύρμα θέρμανσης γύρω του. Βάλαμε ακόμη και ένα μικρό λούτρινο κουκλάκι μέσα [και] στην πραγματικότητα τσακώθηκε με αυτό».

Αρχικά ήσυχο, το μωρό σπουργιτάκι σύντομα άρχισε να προβλέπει τις ώρες των γευμάτων κελαηδώντας δυνατά, τεντώνοντας το λαιμό του προς τα πάνω και ανοίγοντας το ράμφος του για φαγητό. Με αυτό έδινε στους φροντιστές του ελπίδα ότι θα τα κατάφερνε.

«Είχε τέλειες συνθήκες και τη συνεχή προσοχή μας», είπε ο Zariè. «Δεν είναι περίεργο που συνήθησε σχεδόν αμέσως».

Το σχέδιο του ζευγαριού ήταν να απελευθερώσει το σπουργίτι στην άγρια φύση μόλις μπορούσε να πετάξει. Δεδομένου ότι ζουν σε ένα πολυώροφο διαμέρισμα άρχισαν να ψάχνουν για ένα ασφαλές σημείο για να το απελευθερώσουν και εγκατέστησαν μια κατασκευή στον κήπο ενός φίλου. Έβαλαν το ξύλινο σπίτι του πουλιού σε ένα δέντρο και το άφηναν να πετάξει μακριά. Ωστόσο, μέχρι τώρα, το σπουργιτάκι έδειχνε «απίστευτα επίπεδα προσκόλλησης», κοιμόταν στα χέρια του ζευγαριού, έπαιζε και έτρωγε μαζί τους. Ανησυχούσαν για την ασφάλειά του: Πού θα πήγαινε; Πώς θα ήξερε να αποφεύγει τον κίνδυνο;

Όπως αποδείχθηκε, δεν χρειαζόταν να ανησυχούν.

«Το άφησαν ελεύθερο αλλά εκείνο επέστρεψε, αυτή είναι η ιστορία!» είπε ο Zariè. «Πέταξε πάνω σε ένα δέντρο και επέστρεψε. Ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που έχουμε δει ποτέ. Ένα μικροσκοπικό, αφράτο, ενεργητικό σπουργάκι που επιστρέφει σε εσάς και θέλει να πάει στο σπίτι και να φάει πουρέ πατάτας. Πώς γίνεται αυτό;

«Προσπαθήσαμε ξανά την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα. Τότε αποφασίσαμε ότι το σπίτι μας είναι εκεί που και εκείνο ανήκει και δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω».

Το μωρό σπουργιτάκι κέρδισε και ένα όνομα: Chibi. Το ζευγάρι κινηματογραφούσε την Chibi από την πρώτη μέρα και αποφάσισαν να μοιραστούν την ιστορία της με τον κόσμο στο Instagram και το YouTube. Το ζευγάρι έχει βοηθήσει ακόμη και άλλους που βρήκαν ορφανά πουλιά με συμβουλές και ιδέες.

Η Chibi είναι τώρα τριών ετών, αλλά οι άνθρωποί της αισθάνονται σαν να ήταν μαζί τους για πάντα. Το ευτυχισμένο πουλί ζει χωρίς όρια στο σπίτι του, πετώντας ελεύθερα, τραγουδώντας, «φωλιάζοντας» σε κλαδιά και χαρτί σε ζεστό καιρό, και παίρνει έναν υπνάκο σε φώτα οροφής και περβάζια παραθύρων και πέφτει από ψηλά στο κρεβάτι του ζευγαριού για αγκαλιές το πρωί.

«Πρέπει πραγματικά να προσέξουμε να μην την στριμώξουμε», είπε ο Zariè. «Κοιμάται όλη τη νύχτα και ενεργεί πολύ ανάλογα με την ποσότητα του ηλιακού φωτός όλη την ημέρα. Τρώει συνεχώς, γνωρίζει την έννοια του «ψυγείου» και τον ήχο του ανοίγματος ενός κουτιού γλυκού καλαμποκιού. Κάνει τακτικά μπάνια στο ενυδρείο που ζει το χρυσόψαρο, της αρέσει να παρατηρεί τη φύση από το παράθυρο και απολαμβάνει την εξερεύνηση».

Η Chibi πηγαίνει για βόλτες με τους ανθρώπους της σχεδόν κάθε μέρα, συναντιέται με ξένους. πετώντας ψηλά στις κορυφές των δέντρων, στα ποτάμια και έξω πάνω από τον ωκεανό. Ακόμη αλληλεπιδρά με άλλα πουλιά, αλλά πάντα επιστρέφει.

«Μπορεί να της σώσαμε τη ζωή, αλλά άλλαξε τη δική μας τόσο πολύ που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να την ξεπληρώσουμε», είπε το ζευγάρι. «Της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν θα μας αφήσει ποτέ. Αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης και δεσμού είναι πραγματικά ξεχωριστό και δύσκολο να εξηγηθεί. Θα μπορούσατε πιθανώς να χρησιμοποιήσετε τη λέξη, αγάπη.

«Όλα τα ζωντανά όντα αξίζουν τον σεβασμό μας και πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα βοηθήσουμε να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν».

Δείτε μερικά βίντεο της Chibi παρακάτω:

(εντός του συνδέσμου, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.theepochtimes.com/video-couple-brings-baby-sparrow-home-just-to-keep-her-alive-3-years-later-theyre-inseparable_5118087.html?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-03-28&src_cmp=gv-2023-03-28&utm_medium=email&est=OIDkzhSRV4U7TqwlDk%2FIDpMP91cxz8H3LCBVRXwRvW3sp5NdJzqcJjuBLzA%3D


1 σχόλιο:

  1. Τον Αύγουστο που μας πέρασε βρισκόμουν στην Κρήτη. Περπατούσα ένα απόγευμα σε ήρεμο δρόμο της πόλης.
    Ξαφνικά βλέπω ότι ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου ένας άνθρωπος, πάνω στην απλωμένη παλάμη του οποίου καθόταν ένας σχετικά μεγάλος παπαγάλος. Όταν με πλησίασε ο άνθρωπος, τον ρώτησα: γιατί δεν φεύγει ο παπαγάλος, εφόσον δεν τον κρατάς; Ο άνθρωπος μου απάντησε: τον μεγάλωσα από τότε που ήταν μικρός και δεν θέλει να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!