Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΗΠΑ: Αξιωματούχοι της Φιλαδέλφειας εκδίδουν ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους, νά πίνουν εμφιαλωμένο νερό, μετά από διαρροή χημικών....

 

Philadelphia Officials Issue Emergency Alert to Residents to Drink Bottled Water, After Chemical Spill...


Η πόλη της Φιλαδέλφειας εξέδωσε (https://water.phila.gov/drops/phila-water-dept-monitoring-spill-at-bucks-county-facility/) μια συμβουλή προς τους ντόπιους στις 26 Μαρτίου, ότι πρέπει να πίνουν εμφιαλωμένο νερό «από προσοχή» μετά από διαρροή χημικών στον κοντινό ποταμό Ντέλαγουερ.


Στο Twitter, η πόλη έγραψε (https://twitter.com/PhillyH2O/status/1640021660815220741) ότι επί του παρόντος «ανταποκρίνεται σε μια διαρροή ενός προϊόντος λατέξ που συνέβη κατά μήκος ενός παραπόταμου του ποταμού Ντέλαγουερ» και ότι «θα παράσχουν περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες». 

Από τις 26 Μαρτίου, έγραψε ότι «δεν ανακαλύφθηκαν μολυσματικοί παράγοντες» στο νερό της βρύσης της πόλης και ότι πιθανότατα θα βρεθούν πιθανοί μολυσματικοί παράγοντες στο εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου νερού Baxter.

«Από μεγάλη προσοχή, οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές μπορεί να θέλουν να στραφούν σε εμφιαλωμένο νερό», δήλωσε η πόλη της Φιλαδέλφειας.

Οι αρχές επεσήμαναν έναν χάρτη, με τίτλο «Delaware River Latex Spill Map», που έδειχνε περιοχές στη Φιλαδέλφεια (https://experience.arcgis.com/experience/2c870b2f75684e57a0efde493444f7db) που ενδέχεται να έχουν «επηρεαστεί δυνητικά» από τη διαρροή από τις 26 Μαρτίου. Αυτό περιελάμβανε μεγάλο μέρος των συνόρων της πόλης κατά μήκος του ποταμού Ντέλαγουερ.

«Όπως έχει αναφερθεί, στις [24 Μαρτίου] σημειώθηκε διαρροή χημικών στο Μπρίστολ Τάουνσιπ της κομητείας Μπακς, η οποία απελευθέρωσε ρύπους στον ποταμό Ντέλαγουερ», δήλωσε στο CNN ο Μάικ Κάρολ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της πόλης για τις μεταφορές. 

«Το Τμήμα Υδάτων της Φιλαδέλφειας (PWD) ενημερώθηκε για αυτό μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης της Κοιλάδας του Ντέλαγουερ (EWS) και αξιολογεί την κατάσταση από τότε για να κατανοήσει τις πιθανές επιπτώσεις στο κοινό. Αν και οι πρώτες ενδείξεις δεν έχουν αποκαλύψει μόλυνση, εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να διεξάγουμε δοκιμές».

Οι κάτοικοι είπαν επίσης στο (https://www.cnn.com/2023/03/26/us/delaware-river-chemical-spill-philadelphia/index.html?utm_source=twCNN&utm_content=2023-03-26T18%3A30%3A09&utm_medium=social&utm_term=link) CNN και σε άλλα μέσα ενημέρωσης ότι έλαβαν ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω κινητού τηλεφώνου σχετικά με τη διαρροή χημικών και μια συμβουλή για να πιουν εμφιαλωμένο νερό. 

Η προειδοποίηση ανέφερε ότι η συμβουλευτική θα διαρκέσει «μέχρι νεωτέρας για όλους τους πελάτες του Τμήματος Υδάτων της Phila» και ότι «δεν έχουν βρεθεί μολυσματικοί παράγοντες στο σύστημα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι εκτός προσοχής λόγω διαρροής στον ποταμό Delaware».

Η απελευθέρωση χημικών ουσιών στον ποταμό Ντέλαγουερ σημειώθηκε στις 24 Μαρτίου στο Bristol Township στην κομητεία Bucks αφού περισσότερα από 8.000 γαλόνια λατέξ χύθηκαν στο Otter Creek, το οποίο τρέχει στο ποτάμι, σύμφωνα με (https://www.news.uscg.mil/Press-Releases/Article/3341271/coast-guard-monitors-release-of-hazardous-material-near-bristol-pa/) την ακτοφυλακή των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε ότι βοηθά στον καθαρισμό.

«Το προσωπικό της Ακτοφυλακής συμβουλεύει το κοινό να μείνει μακριά από την περιοχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις καθαρισμού», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα σε ανακοίνωσή του.

Σημείωσε ότι πάνω από 12.000 γαλόνια «χημικών φινιρίσματος λατέξ» μπορεί να έχουν απελευθερωθεί στο νερό.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν (https://whyy.org/articles/pa-bristol-township-latex-chemical-spill-delaware-river-water-safety/) επίσης ότι το ακρυλικό βουτύλιο, ένα εύφλεκτο υγρό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων και στεγανωτικών, απελευθερώθηκε στον ποταμό Ντέλαγουερ. 

Η ίδια χημική ουσία βρέθηκε σε πλωτές οδούς γύρω από την Ανατολική Παλαιστίνη, στο Οχάιο, μετά από έναν εκτροχιασμό τρένου με μεγάλη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με αναφορές, απελευθερώθηκαν επίσης ακρυλικό και μεθακρυλικό μεθύλιο, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών και επικαλύψεων.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.theepochtimes.com/philadelphia-officials-issue-to-emergency-alert-to-residents-to-drink-bottled-water-after-chemical-spill_5150421.html?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-03-27&src_cmp=mb-2023-03-27&utm_medium=email&est=1Co0FsKjS9EG%2Fgg5GpI1XpYTzVeWZEj44b2uDEtBoGPEV8xCEYGdfYJCd74%3D

1 σχόλιο:



  1. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης νομιμοποιεί την ανθρώπινη κομποστοποίηση μετά θάνατον

    https://www.theguardian.com/us-news/2023/jan/01/new-york-governor-legalizes-human-composting-after-death

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!