Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Αληθεύει κύριοι; Ένας ΥΠΟΥΡΓΟΣ καί ένας πρωθυπουργικός ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, εμπλέκονται σέ υποθέσεις ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος…


Δύο κυβερνητικά στελέχη, ένας υπουργός και ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος, ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν σε υποθέσεις που έφτασαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) όπου και οι δυο ....αρχειοθετήθηκαν.


Η μια υπόθεση που αρχειοθετήθηκε αφορά την έρευνα για πέντε εκατομμύρια που έφερε στην Ελλάδα μέσω Κύπρου και λοιπών περίεργων διαδρομών, ένας εκ των σημαντικότερων οικονομικών συμβούλων και στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για τον μόχθο του στην ξενιτιά την δεκαετία του 2000! 

Η Αρχή …επείσθην από τις εξηγήσεις του golden boy και άρον – άρον έκλεισε η υπόθεση με την ευλογία του Άγιου Στυλιανού.

Πιο συνθέτη η υπόθεση που εμπλέκεται ο υπουργός. 

Πρόκειται για την αγοραπωλησία ακινήτου σε νησί του Αιγαίου στον αδελφό πρώην Προέδρου μεγάλης χώρας του Ευρώπης. 

Η έρευνα ξεκίνησε στην χώρα του αγοραστή για το πόθεν έσχες. 

Η αγοραπωλησία στα χαρτιά έγινε με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά η Αρχή ξεπλύματος της ξένης χώρας αναζητούσε να καθορίσει το πόσον που δόθηκε “μαύρο” και “σακουλάτο” κάτω από το τραπέζι. 

Στην προσπάθειά τους οι ξένες Αρχές να βρουν την άκρη του νήματος απευθύνθηκαν και στην Ελληνική Αρχή Ξεπλύματος, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν όπως- όπως την υπόθεση. 

Έλα όμως που την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζουν να διερευνούν στις ΗΠΑ οι μυστικές υπηρεσίες καταδίωξης οικονομικών εγκλημάτων!

Πρόκειται για δυο υποθέσεις που αγγίζουν τον πυρήνα της κυβέρνησης και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής οφείλει να ασχοληθεί και να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Αρχής κ Χ. Βουρλιώτη να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Οι γνωρίζοντες το υλικό των συγκεκριμένων φακέλλων θεωρούν, ότι η αναψηλάφηση των υποθέσεων από την Επιτροπή Θεσμών των Βουλής θα προκαλέσει ισχυρότατες αναταράξεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!