Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΕΘΕΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ (!), στήν Αγγλία!

 


Οι πρώτες εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με ουκρανικά πληρώματα αρμάτων μάχης να εκπαιδεύονται σε αμφιλεγόμενο όπλο σε πορεία στη Βρετανία.

PHIL MILLER

27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 Ένα βλήμα απεμπλουτισμένου ουρανίου εκτίθεται σε βρετανική πίστα για ουκρανικά πληρώματα αρμάτων μάχης. (Λήψη οθόνης: Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου)


  • Η παρουσία ενός Αμερικανού στρατιώτη στην εκπαιδευτική συνεδρίαση θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι έστειλε τα δικά του αποθέματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.


Ουκρανοί στρατιώτες βιντεοσκοπήθηκαν μαζί με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, που προμηθεύει η Αγγλία στήν χώρα τους για τον αγώνα κατά της Ρωσσίας.

Τα πλάνα περιέχονται σε ένα ντοκυμανταίρ (https://youtu.be/S9-Eghtai3s?t=376) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΥΕΘΑ), καθώς τα ουκρανικά πληρώματα αρμάτων μάχης ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.


Η Βρετανία δωρίζει (!) 14 άρματα μάχης 'Challenger 2' στην Ουκρανία μαζί με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, τα οποία αποχαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα.


Εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ δήλωσε (https://declassifieduk.org/britain-supplying-depleted-uranium-rounds-to-ukraine/) στα μέσα ενημέρωσης ότι ο «αντίκτυπος στην προσωπική υγεία και το περιβάλλον από τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι πιθανό να είναι χαμηλός» (!!!!!!!).

Αλλά η απόφαση για την προμήθεια των πυρομαχικών πυροδότησε μια οργισμένη αντίδραση από το Κρεμλίνο, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δεσμεύεται (https://apnews.com/article/russia-belarus-nuclear-weapons-2d9584534da25c00c56dbf7b14694e0e) το Σάββατο για αντίποινα μεταφέροντας «τακτικά» πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) που φαίνονται στο ντοκυμαναίρ του ΥΠΕΘΑ φέρουν την ένδειξη «αδρανές», υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να είναι αντίγραφο. Ένα μπλε και ασημένιο κέλυφος εκπαίδευσης είναι ορατό δίπλα του, δήλωσε ένας ειδικός στο Declassified.

 

(ΦΩΤΟ: Βρετανοί και Ουκρανοί στρατιώτες με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιούνται για τα άρματα Μάχης Challenger 2. (Λήψη οθόνης: Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου) )

(ΦΩΤΟ: Καθώς η εκπαίδευση οδηγών συνεχίζεται, οι εκπαιδευτές αρχίζουν να εξοικειώνουν τους πυροβολητές, τους φορτωτές και τους διοικητές με τους τύπους πυρομαχικών Challenger 2 - Ένας εκπαιδευτής του αμερικανικού στρατού ήταν παρών στην ενημέρωση για τα πυρομαχικά. (Λήψη οθόνης: Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου) )

Ο Doug Weir από το Παρατηρητήριο Συγκρούσεων και Περιβάλλοντος (Conflict and Environment Observatory https://ceobs.org/) δήλωσε: «Τα πορτοκαλί και μαύρα πυρομαχικά στο βίντεο φαίνεται να είναι μια αδρανής έκδοση οθόνης των πυρομαχικών CHARM120 DU 3 mm του Ηνωμένου Βασιλείου».

CHARM3 είναι ένας τεχνικός όρος για το απόθεμα βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου της Βρετανίας.

Ο Weir πρόσθεσε: «Όταν τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου χτυπούν σκληρούς στόχους, όπως άρματα μάχης ή τεθωρακισμένα οχήματα, κατακερματίζονται και καίγονται, δημιουργώντας χημικά τοξικά και ραδιενεργά σωματίδια απεμπλουτισμένου ουρανίου [μικροσκοπικά σωματίδια] που αποτελούν κίνδυνο εισπνοής για τους ανθρώπους.

«Η κατάλληλη διαχείριση της μόλυνσης από απεμπλουτισμένο ουράνιο θα αποτελέσει περαιτέρω βάρος για την Ουκρανία, σε μια σύγκρουση που έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ρύπανσης».

Οι οβίδες εμφανίζονται απλωμένες σε ένα τραπέζι με άλλους τύπους πυρομαχικών, καθώς τα ουκρανικά πληρώματα δεξαμενών ακούν μια διάλεξη από Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες.

Η παρουσία ενός Αμερικανού στρατιώτη στην εκπαιδευτική συνεδρίαση θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι (https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2023/03/22/press-briefing-by-press-secretary-karine-jean-pierre-and-nsc-coordinator-for-strategic-communications-john-kirby-11/) έστειλε οποιοδήποτε από τα δικά του αποθέματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Το κείμενο στο στρατιωτικό βίντεο του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει: "Οι εκπαιδευτές αρχίζουν να εξοικειώνουν τους πυροβολητές, τους φορτωτές και τους διοικητές με τους τύπους πυρομαχικών Challenger 2".


(ΦΩΤΟ: Ένας Βρετανός στρατιώτης δείχνει οβίδες αρμάτων μάχης στις ουκρανικές δυνάμεις. (Λήψη οθόνης: Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου) )

(ΦΩΤΟ: Ουκρανικά πληρώματα δεξαμενών εξετάζουν ένα βλήμα απεμπλουτισμένου ουρανίου. (Λήψη οθόνης: Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου) )

Επιπτώσεις στην υγεία

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι στάνταρ πυρομαχικά για τα άρματα μάχης που δίνει η Βρετανία στην Ουκρανία, παρά τις μακροχρόνιες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της στην υγεία και το περιβάλλον.

Έχει κατηγορηθεί (https://www.theguardian.com/world/2010/dec/30/faulluja-birth-defects-iraq) για την πρόκληση καρκίνου και γενετικών ανωμαλιών στο Ιράκ.

Ο Jack Watling, ερευνητής στη δεξαμενή σκέψης RUSI που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας, έγραψε χθες στο Spectator: «Δεν θα συνιστούσα στους Ρώσσους στρατιώτες να κοιμηθούν αγκαλιάζοντας ένα γύρο απεμπλουτισμένου ουρανίου, ή να γλείψουν την άκρη των πυρομαχικών - το απεμπλουτισμένο ουράνιο εξακολουθεί να είναι τοξικό».

Και πρόσθεσε: «Αλλά όταν τα ρωσικά στρατεύματα έρθουν σε επαφή με ένα από αυτά τα βλήματα, το γεγονός ότι το ουράνιο θα ταξιδεύει με περίπου 1.800 μέτρα το δευτερόλεπτο και θα καίγεται καθώς πετάει θα είναι πιο ανησυχητικό για οποιονδήποτε στόχο παρά για τη ραδιενέργεια του».

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace δήλωσε (https://www.gov.uk/government/news/ukrainian-tank-crews-complete-challenger-2-training-in-uk) σήμερα: 

«Είναι πραγματικά εμπνευσμένο να βλέπεις την αποφασιστικότητα των Ουκρανών στρατιωτών που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στα βρετανικά άρματα μάχης 'Challenger 2' σε βρετανικό έδαφος.



«Επιστρέφουν στην πατρίδα τους καλύτερα εξοπλισμένοι, αλλά όχι λιγότερο επικίνδυνοι. 

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί»...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://declassifieduk.org/exclusive-ukrainian-soldiers-seen-with-depleted-uranium-ammo-in-uk/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!