Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Το ένταλμα συλλήψεως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Δ.Π.Δ.) γιά τόν Βλαντιμίρ Πούτιν, για «απαγωγή παιδιών της Ουκρανίας» αγγίζει τήν ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ !

 


Από τον Καθηγ. Michel Chossudovsky

Global Research, 21 Μαρτίου 2023

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης (https://www.icc-cpi.int/news/situation-ukraine-icc-judges-issue-arrest-warrants-against-vladimir-vladimirovich-putin-and) για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την επίτροπο δικαιωμάτων του παιδιού, Maria Lvova-Belova, για την υποτιθέμενη «παράνομη απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία». Σύμφωνα με το I.C.C:



«υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι κάθε ύποπτος φέρει ευθύνη για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, προκατάληψη εναντίον των παιδιών της Ουκρανίας». (η υπογράμμιση δική μου)

Η κατηγορία του I.C.C. εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν για «απαγωγή», ή «απέλαση» παιδιών της Ουκρανίας, αγγίζει τα όρια της γελοιότητος.

Ο πρόεδρος του I.C.C. Piotr Hofmanski (βλ. παρακάτω) αναφέρεται στη Σύμβαση της Γενεύης (https://www.ohchr.org/en/instruments-mechanisms/instruments/geneva-convention-relative-protection-civilian-persons-time-war), χωρίς την πιο ομιχλώδη κατανόηση των δικαιωμάτων των αμάχων σε μια εμπόλεμη ζώνη.

 

(https://youtu.be/FbKhCAaRLfc)

 

Το Τάγμα Αζόφ καθώς και οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συστηματικά αμάχους στο Ντονμπάς από το 2014. Το I.C.C. δεν αναγνωρίζει ότι η δολοφονία παιδιών σε εμπόλεμη ζώνη είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 

(ΦΩΤΟ: Η σβάστικα, το σύμβολο Wolfsangel του Τάγματος SS της Αζοφικής και η σημαία του ΝΑΤΟ (Από δεξιά προς τα αριστερά) )

Αυτοί είναι οι ναζί τρομοκράτες που σκοτώνουν παιδιά στο Ντονμπάς. Η νομιμότητά τους υποστηρίζεται σιωπηρά από το Δ.Π.Δ. Χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα από τη «Διεθνή Κοινότητα».

(ΦΩΤΟ: Το ναζιστικό σύμβολο Wolfsangel των SS)

Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. 

Από το 2014, γειτονιές κατοικιών του Ντονμπάς, σχολεία, νοσοκομεία, ασθενοφόρα κ.λπ. έχουν στοχοποιηθεί συστηματικά. 

Από το Euromaidan του 2014 και το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ έως τον Φεβρουάριο του 2022, έως και 14.000 κάτοικοι του Ντονμπάς έχουν σκοτωθεί.

Βομβιστική επίθεση σε σχολεία: Είναι τρομοκρατία που υποκινείται από το Κίεβο εναντίον παιδιών της Ουκρανίας.

Ποια είναι η αλήθεια; Ποιο είναι το ψέμμα;

Χιλιάδες παιδιά σκοτώθηκαν από το Νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ (το οποίο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ).

Το να φεύγεις από την εμπόλεμη ζώνη για να σώσεις τα παιδιά σου χαρακτηρίζεται από το Δ.Π.Δ. ως «απέλαση».

Ο λαός του Ντονμπάς βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και δεν σκύβει καν όταν ακούει εισερχόμενες οβίδες και πυραύλους.

Τα ΠΑΙΔΙΑ που γεννιούνται στην πολιορκημένη περιοχή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι είναι ΕΙΡΗΝΗ. Για αυτά, τα βλήματα που χτυπούν τα σπίτια τους είναι ένα "φυσιολογικό", τακτικό φαινόμενο.

Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν κάτι άλλο. (Drago Bosnic, 1 Ιουνίου 2022, η υπογράμμιση δική μου)

Από το 2014, χιλιάδες οικογένειες του Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έλαβαν ασφαλές καταφύγιο στη Ρωσσία, ως μέρος μιας ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Μόσχας.

Ρωσικές οικογένειες τους καλωσόρισαν και παρείχαν βοήθεια.

Πολλά από τα παιδιά στα οποία παρασχέθηκε ασφαλές καταφύγιο στη Ρωσσία είναι ΟΡΦΑΝΑ των οποίων οι γονείς σκοτώθηκαν από το Τάγμα Αζόφ.

Και αυτό κατηγορείται από το Δ.Π.Δ. και τα μέσα ενημέρωσης ως «απαγωγή παιδιών» από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τι απόλυτη ανοησία.

 

Ποιοι είναι οι εγκληματίες πολέμου

Το Δ.Π.Δ. έκανε προσεκτικά τα στραβά μάτια στα ατελείωτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Εκατομμύρια άμαχοι σκοτώθηκαν, για να μην αναφέρουμε την παράνομη εισβολή του Tony Blair και της GWB στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003, πριν από είκοσι χρόνια.

 

Ντονμπάς. Ανθρωπιστική Προσπάθεια ή «Εγκλήματα Πολέμου»;

Η πρωτοβουλία της Ρωσσίας για την υποστήριξη των αμάχων του Ντονμπάς συνεχίζεται από την αρχή το 2014. Χιλιάδες ζωές έχουν σωθεί.

Ξεκίνησε από το Ροστόφ στον Ντον (περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, δείτε τον παρακάτω χάρτη) που είχε δημιουργήσει εγκαταστάσεις από το 2014 για να βοηθήσει τους ανθρώπους του Ντόνεσκ και του Λουχάνσκ.

(χάρτης)


Η ακόλουθη έκθεση της 12ης Ιουνίου 2014 (https://www.globalresearch.ca/ukraine-repression-leads-to-humanitarian-crisis-thousands-of-refugees-leaving-donbass-for-russia/5386745) παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που απεικονίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως «απαγωγή παιδιών»:

Μπορεί κανείς να δει πώς η περιοχή Rostov [Ιούνιος 2014] μετατρέπεται σταδιακά σε περιοχή που γειτνιάζει με τη ζώνη μάχης. Χιλιάδες πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα εγκαταλείποντας το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Καθίσταται σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή καταστροφή με σοβαρές συνέπειες που θα ακολουθήσουν. Στις 4 Ιουνίου [2014], ο Vassily Golubev, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 15 παραμεθόριες περιοχές.

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, 995 Ουκρανοί, συμπεριλαμβανομένων 489 παιδιών, βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή από τις 6 Ιουνίου. 2014.

Η ροή αυξήθηκε τις επόμενες ημέρες. Η πρόσφατη έκθεση [Ιούνιος 2014] αναφέρει ότι 7.335 Ουκρανοί πολίτες εισήλθαν στην περιοχή του Ροστόφ, ενώ 4.272 έφυγαν. Τοπική πηγή ενημέρωσε ότι υπήρχαν 2102 άτομα, 930 παιδιά, που είχαν καταφύγει σε 15 δημοτικά διαμερίσματα. Περίπου οι μισοί πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν από ντόπιους, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν σε σκηνές.

Ήταν η δουλειά μου να φροντίζω πρόσφυγες – ή πιθανούς πρόσφυγες – από το Ντονμπάς. Οι κάτοικοι της ουκρανικής περιοχής του Λουγκάνσκ πηγαίνουν επίσης στο γραφείο της μη αναγνωρισμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ για να ζητήσουν βοήθεια. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Βοηθάμε τους πρόσφυγες από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ να διασχίσουν τα σύνορα και τους φιλοξενούμε προσωρινά, αλλά οι πόροι είναι λιγοστοί.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα τοπικά υποκαταστήματα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσσίας κάνουν τέλεια δουλειά. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι άφθονα. Πρέπει να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του πρόσφυγα. Είναι ξένοι; Μετανάστες που αναγκάζονται να αλλάξουν τόπο διαμονής; Ποτέ δεν ξέρουν τι τους περιμένει και πόσο καιρό θα μείνουν στη Ρωσσία. Η τραγωδία είναι τεράστια. Το καλοκαίρι θα περάσει γοργά. Θα γίνει πιο κρύο. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Λένε πολλά πράγματα που τα μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν ποτέ, ειδικά ιστορίες πολέμου. Πρώην αξιωματικός ειδικών επιχειρήσεων που σώζει τα παιδιά από οβίδες, 17χρονα αγόρια σε οδοφράγματα που υπερασπίζονται τις κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς από ουκρανικά τανκς.

Οι άνθρωποι στο Ροστόφ και σε άλλες ρωσικές πόλεις καλούν και στέλνουν επιστολές και e-mails προσφέροντας βοήθεια.

Ο χρόνος θα περάσει και πολλά πράγματα θα εξαλειφθούν.

Αλλά αυτοί οι διακριτικοί άνθρωποι έτοιμοι να ενεργήσουν σαν ήρωες θα μείνουν πάντα στη μνήμη.

Τι συμβαίνει στο έδαφος του Ντονμπάς που έχει κηρυχθεί εμπόλεμη ζώνη από το Κίεβο όπου διεξάγει την «αντιτρομοκρατική του επιχείρηση»; Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων εκεί. ...

 

Το ναζιστικό στρατόπεδο κατήχησης για παιδιά και εφήβους του Τάγματος Αζόφ

Το τάγμα Azov δεν εμπλέκεται μόνο στη δολοφονία παιδιών στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά εκτελεί επίσης ένα πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης Summer Camp (που ξεκίνησε το 2014-2015) για μικρά παιδιά στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος ναζιστικής κατήχησης.

 

(ΦΩΤΟ: Το ναζιστικό σύμβολο των Wolfsangel SS στα μπλουζάκια ΠΑΙΔΙΩΝ)

 

Τα θερινά στρατόπεδα των Ναζί αποτελούν επίσης έγκλημα κατά των παιδιών της Ουκρανίας, το οποίο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης αγνόησαν εύκολα.

Για λεπτομέρειες, δείτε:

 

Το «θερινό στρατόπεδο νεοναζί» της Ουκρανίας. Στρατιωτική Εκπαίδευση για Μικρά Παιδιά, Παραστρατιωτικούς Νεοσύλλεκτους (https://www.globalresearch.ca/military-training-for-young-children-at-ukraines-neo-nazi-summer-camp-recruitment-of-ukraines-child-soldiers-financed-by-us-nonlethal-military-aid/5472801)

Του καθηγητή Michel Chossudovsky, 02 Μαρτίου 2023

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι τηλεγράφων μας. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα Global Research.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research

Πνευματικά δικαιώματα © Καθηγητής Michel Chossudovsky, Global Research, 2023

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.globalresearch.ca/i-c-c-arrest-warrant-for-vladimir-putin-for-kidnapping-ukrainian-children-borders-on-ridicule/5812752

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!