Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η Ευρώπη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ τήν εντολή γιά αμιγώς ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ αυτοκίνητα!!! ( Λέτε νά τό κατάλαβαν; )

 


Η ανοησία της «μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα», ενώ δολοφονούν την παραγωγή ενέργειας!

https://igorchudov.substack.com/p/europe-abandons-all-electric-car?utm_source=cross-post&publication_id=441185&post_id=111115201&isFreemail=true&utm_campaign=257742&utm_medium=email

 

Το France24 (https://www.france24.com/en/live-news/20230325-eu-germany-reach-deal-on-fossil-fuel-car-phaseout-plan), το Quartz (https://archive.is/W9gq3) και η Wall Street Journal (σύνδεσμος χωρίς paywall https://archive.is/nD7jU) αναφέρουν ότι η ΕΕ εγκατέλειψε την πολυδιαφημισμένη μετάβασή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία υποτίθεται ότι θα κορυφωνόταν με την πλήρη απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων το 2035.

Η μεταστροφή της ΕΕ επιτρέπει «τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα», κάτι που ακούγεται πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Αλλά τα συνθετικά καύσιμα είναι παρόμοια με τη βενζίνη ή το ντήζελ, οπότε η απόφαση επιτρέπει στα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης να συνεχίσουν να παράγονται. Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εξακολουθήσουν να παράγονται και να παρέχονται κίνητρα, δεν υπάρχει πλέον 100% εντολή έως το 2035.

Αυτή η μετάβαση ανακοίνωσε (https://www.weforum.org/agenda/2022/07/eu-climate-change-policy-co2-fossil-fuels-2030-targets/) με πολλή στόμφο:

Η μετάβαση επρόκειτο να συνεχιστεί για 13 χρόνια μετά την ανακοίνωσή της το 2022, αλλά εγκαταλείφθηκε μόλις ένα χρόνο μετά την υιοθέτησή της. Τι συνέβη;

Με αφορμή ακτιβιστές (!!!!!) για το κλίμα, η ΕΕ πιέστηκε να απαγορεύσει τα οχήματα ορυκτών καυσίμων και να τα αντικαταστήσει με οχήματα που κινούνται με μπαταρίες. Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια μετάβαση είναι αδύνατη:

  • Η μετάβαση σε ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα θα αυξήσει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 25% (https://archive.is/NOelQ)
  • Η μετάβαση σε ηλεκτρικά φορτηγά θα αυξήσει περαιτέρω τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε συνολική αύξηση 40%.
  • Η ΕΕ καταργεί σταδιακά την παραγωγή ορυκτών καυσίμων και την αντικαθιστά με αναξιόπιστη παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας - μειώνοντας έτσι τη διαθεσιμότητα ενέργειας αντί να την αυξήσει για να καλύψει τη μεγαλύτερη ζήτηση.
  • Καθώς τα αυτοκίνητα και ειδικά τα φορτηγά φορτίζονται τη νύχτα, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια δεν μπορούν να συμβάλουν στη φόρτιση.
  •  

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο αποδοτικά;

Η λειτουργία ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου περιλαμβάνει:

  • Καύση αερίου στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και μετατροπή της θερμικής ενέργειας σε μηχανική ενέργεια, και αυτό είναι όλο.

Η φόρτιση της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από το δίκτυο και η οδήγηση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει:

  • Καύση αερίου στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μετατροπή της θερμικής ενέργειας του αερίου σε μηχανική ενέργεια του αεριοστρόβιλου. Αυτό είναι μόνο μέτρια πιο αποδοτικό σε έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.
  • Στη συνέχεια, αρχίζουν οι απώλειες:
  • Η μετατροπή της μηχανικής ενέργειας του στροβίλου σε ηλεκτρική ενέργεια στη γεννήτρια συνεπάγεται απώλειες γεννήτριας
  • Η μετατροπή της μέσης τάσης από τη γεννήτρια σε υψηλή τάση μεταφοράς συνεπάγεται απώλειες μετασχηματιστών
  • Η μετάδοση της ισχύος κατά μήκος των γραμμών υψηλής τάσης συνεπάγεται απώλειες μεταφοράς
  • Η μείωση της τάσης σε αρκετούς υποσταθμούς συνεπάγεται απώλειες μετασχηματιστών και πάλι
  • Σε έναν οικιακό σταθμό φόρτισης, η μετατροπή ισχύος 220v σε DC για φόρτιση αυτοκινήτου συνεπάγεται και πάλι απώλειες μετατροπής
  • Μια χημική διαδικασία στην μπαταρία που φορτίζεται θερμαίνει την μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων απωλειών φόρτισης
  • Η λειτουργία των ηλεκτρικών κινητήρων του αυτοκινήτου από την μπαταρία απαιτεί απώλειες μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για κινητήρες έλξης και απώλειες κινητήρα.

Δείτε τι συμβαίνει όταν ένας οδηγός χρειάζεται θερμότητα στην καμπίνα:

  • Η θέρμανση ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου το χειμώνα περιλαμβάνει την ανακατεύθυνση της απορριπτόμενης θερμότητας (ζεστό αντιψυκτικό) από τον κινητήρα στον θερμαντήρα καμπίνας, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο καύσιμο.
  • Η θέρμανση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου απαιτεί θερμαντήρα αντίστασης ή αντλία θερμότητας (https://cleantechnica.com/2021/11/22/heating-cooling-are-a-challenge-for-electric-vehicles/, που χρειάζεται τελικά να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από το δίκτυο - συμπεριλαμβανομένων όλων των παραπάνω απωλειών μετατροπής.

Ποια διαδικασία (βενζινοκίνητο αυτοκίνητο έναντι ηλεκτρικού) είναι πιο αποτελεσματική στη μετατροπή καυσίμων, που καίγονται απευθείας στον κινητήρα του αυτοκινήτου ή σε απομακρυσμένους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια για την προώθηση ενός αυτοκινήτου που ταξιδεύει σε αυτοκινητόδρομο; Οι μηχανές αερίου κερδίζουν εντελώς.

Η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν είχαμε μια καθαρή, ανεξάρτητη από τις καιρικές συνθήκες και φθηνή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά, δυστυχώς, δεν την έχουμε ακόμα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Eugyppius έγραψε μια ωραία ανάρτηση σχετικά με την Απαγόρευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Ελβετία λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος για τη φόρτισή τους.

Το γεγονός ότι μια πομπωδώς ανακοινωθείσα «μετάβαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός 13 ετών» ακυρώθηκε μόλις ένα χρόνο μετά την υιοθέτησή της υποδηλώνει έντονα ότι η αρχική ιδέα ήταν αβάσταχτα ηλίθια.

 

Η βλακεία της «μετάβασης σε CO2»

Όπως ανέφερα παραπάνω, μια 13ετής πολιτική που ακυρώθηκε στο δεύτερο έτος της είναι σίγουρα ηλίθια, σχεδόν εξ ορισμού. Ωστόσο, η ΕΕ δεν είναι μόνη της. Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, τα προπύργια του ακτιβισμού για το κλίμα που σηματοδοτεί την αρετή, εξακολουθούν να προχωρούν ολοταχώς, απαγορεύοντας τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ καταργούν σταδιακά την παραγωγή ορυκτών καυσίμων και δεν κάνουν τίποτα για την πυρηνική ενέργεια.

Αυτή η λεγόμενη μετάβαση θα αποφέρει πολλά χρήματα για τους μετακινούμενους και τους αναδευτήρες, αλλά είναι τεχνολογικά ανέφικτη λόγω της έλλειψης φθηνής ενέργειας βασικού φορτίου ουδέτερου άνθρακα (βασικό φορτίο σημαίνει όχι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).

Το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν να δούμε τέτοια σχέδια να ακυρώνονται με το πρόσχημα «απρόβλεπτων περιστάσεων», όπως συνέβη μόλις στην ΕΕ.

Το χειρότερο αποτέλεσμα θα ήταν η συλλογική μας αδυναμία να έχουμε αρκετή ενέργεια για να θερμάνουμε τα σπίτια μας και να οδηγήσουμε αυτοκίνητα. Αυτό θα απαιτούσε τη διαβίωση σε περιορισμένες «πόλεις 15 λεπτών» που προτείνονται παντού.

Είμαστε υπεύθυνοι για τον πλανήτη μας

Θέλω να μοιραστώ μια σκέψη με την οποία πολλοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

  • Κοινωνικά πειράματα όπως η απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων και ταυτόχρονα η θανάτωση της αξιόπιστης παραγωγής ενέργειας είναι επικίνδυνα. Οι περισσότεροι αναγνώστες αυτού του substack θα συμφωνούσαν.
  • Πειράματα γεωμηχανικής όπως το συσκότιση των ουρανών με την εκτόξευση εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του θείου (https://igorchudov.substack.com/p/the-un-discusses-darkening-the-skies) είναι επικίνδυνα. Οι περισσότεροι αναγνώστες αυτού του substack θα συμφωνούσαν και με αυτό.
  • Αλλά η εκπομπή δισεκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα ετησίως είναι επίσης ένα δυνητικά επικίνδυνο πείραμα γεωμηχανικής.
  • Το πεδίο της κλιματικής αλλαγής είναι γεμάτο απατεώνες και κατευθύνεται από εκείνους που μας έδωσαν πρόσφατα ένα μη λειτουργικό και επικίνδυνο εμβόλιο Covid.

Δεν πιστεύω αυτούς ή τους πληρωμένους επιστήμονές τους περισσότερο από ό, τι πιστεύω την ανέντιμη «επιστήμη Covid».

Ωστόσο, παρόλο που δεν πιστεύω αυτούς τους ανθρώπους, έχω μια ανησυχία και ένα αίσθημα ευθύνης για τον πλανήτη μας.

Έχουμε μόνο έναν πλανήτη. Οπότε καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί με αυτό.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι έντιμοι άνθρωποι πρέπει να ενωθούν και να φτάσουν σε μια καλύτερη κατανόηση του κλίματος και της Γης.

Ταυτόχρονα, εάν ένα κλάσμα των δισεκατομμυρίων δολλαρίων που σπαταλήθηκαν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κλιματικές κερκίδες δαπανήθηκαν για πυρηνική σύντηξη, θα είχαμε πιθανώς μια καθαρή, ασφαλή και απεριόριστη πηγή ενέργειας πολύ νωρίτερα.

Εσείς τί νομίζετε;

  •  ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

·    


2 σχόλια:

  1. Soylent Green (1973) online greek subs

    Το Soylent Green είναι δυστοπική ταινία του 1973.

    Όταν πρωτοεμφανίστηκε, όλοι έκαναν λόγο για επιστημονική φαντασία.
    Κοντά 50 χρόνια μετά, έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τα εξής :
    Είτε οι του Hollywood και η σατανοκίνητη λεγόμενη “ελιτ” είναι όντως προφήτες
    Είτε έχουν όλα τα μέσα να υλοποιούν τόσο αποτελεσματικά σχέδια δεκαετιών σήμερα.

    https://voody-online.com/load/fantas_a/7965-soylent_green_1973.html

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://warnews247.gr/deite-ti-erchetai-cnn-fox-news-kai-alla-mme-proetoimazoyn-tous-amerikanous-gia-to-telos-tou-dolariou-ton-thanato-tis-yperdynamis-pliris-epivevaiosi-warnews247/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!