Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Τό πιό διάσημο ρωσικό γραμματόσημο, εθελοντικής συλλογής ( 1914 )

 Ρωσικό γραμματόσημο 1914


Το πιο διάσημο ρωσικό γραμματόσημο εθελοντικής συλλογής, ονομαστικής αξίας 10 καπικιων, εκδόθηκε στη Μόσχα και ο Βίκτορ Βασνέτσοφ ήταν ο καλλιτέχνης του σχεδίου.



Κατόπιν αιτήματος της Δημόσιας Διοίκησης της πόλης της Μόσχας, απεικόνισε τον Άγιο Γεώργιο τον Νικηφόρο, να διακοσμεί το σχέδιο με σλαβικά στολίδια. 

Και τα γραμματόσημα της ίδιας σειράς με ονομαστική αξία 3 και 5 καπικίων σχεδιάστηκαν από τον Boris Zvorykin, έναν γνωστό εικονογράφο που, μαζί με τον Vasnetsov, εντάχθηκαν στην Εταιρεία για την Αναβίωση της Καλλιτεχνικής Ρωσίας το 1915.

Revenue stamp of Russia, voluntary collection for victims of World War I, issued by the Moscow City Public Management. Designed by Victor M. Vasnetsov.

Σφραγίδα εθελοντικής συλλογής για τα θύματα του πολέμου του 1914 με ονομαστική αξία 10 καπικιων, που εκδόθηκε από τη δημόσια διοίκηση της πόλης της Μόσχας. 
Καλλιτέχνης Viktor Vasnetsov. 1914

2 σχόλια:

  1. Πριν την σιωνιστική χολέρα του κομουνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί, απλώς τό πανάθλιο αυτό σύστημα θέλει δύο 'μ' καί όχι ένα.
    Ευχαριστούμε καί Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!