Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΜΟΝΟ ΓΕΛΟΙΟΙ; - Η υπέρτατη του Τάγματος του ....Παραλογιστάν ! - Η πρώην καγκελλάριος, θά ΕΞΙΣΩΘΕΙ στό ίδιο επίπεδο μέ τούς παλαιούς προκατόχους της Adenauer καί Kohl !

 


Ένα άρθρο επισκεπτών από τον Peter Grimm

Την Κυριακή το βράδυ, η Γερμανία, ο οδηγός-φάντασμα της ενέργειας, ακολουθώντας τις προηγούμενες οδηγίες της κάποτε μεγαλύτερης καγκελαρίου της, αποχαιρέτησε τους τρεις τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς της και σήμερα, Δευτέρα, η ίδια καγκελάριος θα λάβει τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε ειδικό αντίγραφο» για το έργο της. 


Επισήμως, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier δήλωσε ότι το έργο της στην κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα τιμητικό. 

Όπως είναι γνωστό, μόνο οι καγκελλάριοι Konrad Adenauer και Helmut Kohl είχαν λάβει προηγουμένως τόσο υψηλή τιμή.

Το γεγονός ότι ο Steinmeier θέλει να εκδώσει γρήγορα μια σφραγίδα έγκρισης στην κυβερνητική πολιτική της Merkel είναι πιθανώς και προς το δικό του συμφέρον, επειδή ο σύντροφος ήταν πιστός σε αυτήν ως υπουργός Εξωτερικών για το ήμισυ της θητείας της, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ετών ως αντικαγκελλάριος της.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, πρέπει τώρα να τιμηθεί επειδή έφερε τη Γερμανία καλά μέσα από τις πολλές μεγάλες κρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της. 

Άρα γε, μήπως δεν ήταν οι πολιτικές τους ένα ουσιαστικό μέρος των προβλημάτων της κρίσης και όχι οποιαδήποτε προσέγγιση για την επίλυσή τους; 

Είτε πρόκειται για τις τράπεζες και τη λεγόμενη διάσωση του ευρώ, είτε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία το 2014, τη μεταναστευτική κρίση του 2015 κ.ά., η οποία εντάθηκε από την άνευ όρων «κουλτούρα υποδοχής», είτε για την καταστροφική πορεία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού – ενόψει των συνεπειών για τη Γερμανία, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει σοβαρά για επιτυχή διαχείριση κρίσεων.

Τον Φεβρουάριο του 2020, δεν θα έπρεπε να είχε δηλώσει από τη Νότια Αφρική ότι η κανονική εκλογή του πρωθυπουργού της Θουριγγίας Thomas Kemmerich (FDP) έπρεπε να αντιστραφεί προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής πίεση στα κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης να παραιτηθούν. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο (https://www.bundesverfassungsgericht.de/SharedDocs/Pressemitteilungen/DE/2022/bvg22-053.html) πέρυσι. Εκείνη την εποχή δεν ήταν πλέον καγκελάριος, γι 'αυτό και αυτή η ετυμηγορία δεν είχε συνέπειες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι μια καγκελλάριος, από όλους τους ανθρώπους, την οποία οι ανώτατοι δικαστές τελικά πιστοποιούν ότι δεν άσκησε το αξίωμά της αρκετά πιστά στο σύνταγμα, θα άξιζε τις υψηλότερες τιμές, μαρτυρεί τα μάλλον περίεργα πρότυπα των απονεμητών του τάγματος.

Επικριτικοί τόνοι

Εξάλλου, ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία κάποτε διασκέδαζαν με πιστή πίστη στην «εναλλακτική-ελεύθερη» (Merkel για τις αποφάσεις της Merkel) καγκελαριακή πολιτική, ακούστηκαν επικριτικοί τόνοι χθες στις προκαταρκτικές εκθέσεις για την απονομή του διατάγματος. «Τιμάται δικαίως η Angela Merkel;» διερωτάται η Südwestpresse (https://www.swp.de/politik/grosskreuz-fuer-ex-bundeskanzlerin-wird-angela-merkel-zu-recht-geehrt_-ein-pro-und-contra-70237977.html). Ένας σύντροφος, όπως ο επί μακρόν υπουργός της Merkel Wolfgang Scheuble, αποστασιοποιήθηκε επίσης. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν (https://www.tagesspiegel.de/politik/hochstmoglicher-orden-steinmeier-ehrt-merkel-in-einer-reihe-mit-adenauer-und-kohl-9664877.html) ότι δήλωσε πρόσφατα στην Handelsblatt ότι ήταν πολύ νωρίς για να γίνει μια τελική εκτίμηση για το αν η Merkel θα πρέπει να καταταχθεί μεταξύ των μεγάλων καγκελάριων όπως ο Adenauer, ο Kohl ή ο Willy Brandt. 

Όπως αναφέρει η Tagesspiegel (https://www.tagesspiegel.de/politik/hochstmoglicher-orden-steinmeier-ehrt-merkel-in-einer-reihe-mit-adenauer-und-kohl-9664877.html), ο επικεφαλής της Επιτροπής Βασικών Αξιών του CDU, Andreas Rödder, χαρακτήρισε επίσης την απονομή του Μεγαλόσταυρου στη Merkel ως λάθος. 

Ανέφερε ως λόγο την πολιτική για τη Ρωσσία, τη μεταναστευτική πολιτική τους και τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών.

Τώρα, η κριτική από το κόμμα της μπορεί να είναι αξιοσημείωτη, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη, διότι εκτός από όλη τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο CDU με μια λεπτομερή αφαίρεση περιεχομένου, υπάρχει επίσης μια τρέχουσα προσβολή. 

Δεν κάλεσε κανέναν από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος στην τελετή απονομής, αλλά κάλεσε την καγκελάριο του SPD.

Φυσικά, οι φίλοι του κόμματος εξακολουθούν να έρχονται, αλλά η λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνει μόνο πιστούς της Merkel, όπως οι πρώην αρχηγοί της καγκελαρίας Thomas de Maizière, Ronald Pofalla, Peter Altmaier και Helge Braun. 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen (CDU) θα πετάξει επίσης από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο για να τιμήσει την υπέρτατη του Τάγματος της Γερμανίας.

Η απόφαση να προσκληθεί η καγκελάριος του SPD και όχι ο πρόεδρος του CDU δεν προκαλεί έκπληξη, διότι τελικά, ο συνασπισμός των φωτεινών σηματοδοτών (Ampelkoalition) συνεχίζει την πολιτική της Merkel απρόσκοπτα και εντείνεται. Το σημερινό CDU πρέπει τώρα να αντιταχθεί σε αυτό, διότι δεν μπορεί να αφήσει μόνο τον ρόλο της αντιπολίτευσης στους κληρονόμους του AfD και του SED.

Σημαντικές διαμαρτυρίες κατά της απονομής του Μεγαλόσταυρου στην Angela Merkel από τον πληθυσμό πιθανότατα δεν αναμένονται. 

Οι πολίτες δεν αισθάνονται ακόμη τις πλήρεις συνέπειες της πολιτικής της Merkel και της συνέχισής της. 

Αλλά μπορούν να αναγνωριστούν και να μαντέψουν αν θέλετε να κοιτάξετε. Η έξοδος και το κλείσιμο των μεταποιητικών εταιρειών λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και της φθίνουσας ενεργειακής ασφάλειας έχει ήδη αρχίσει. Ακόμη και η έλλειψη ενεργειακού εφοδιασμού λόγω διακοπής λειτουργίας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε μια ενεργειακή κρίση δεν θα παραμείνει χωρίς συνέπειες. 

Το ξόρκι «μπορούμε να το κάνουμε», το οποίο συνόδευε την πολιτική της ανεξέλεγκτης και ασύδωτης μετανάστευσης στα κοινωνικά συστήματα, σήμερα συντρίβεται από την πραγματικότητα των όλο και πιο διαπεραστικών κλήσεων συναγερμού από δήμους, πόλεις και περιφέρειες. 

Και προς το παρόν, το ευρώ πιθανότατα θα παραμείνει τόσο εξασθενημένο όσο ήταν κάποτε η δραχμή, αναγκάζοντας τους Γερμανούς να μάθουν να ζουν με την καθημερινή ζωή του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Λίγη ελπίδα

Φυσικά, δεν φταίει μόνο η Angela Merkel για όλα αυτά. Αλλά φέρει ένα κρίσιμο μέρος της ευθύνης. Μόνο σε ένα Παραλογιστάν μπορεί κανείς να επινοήσει την ιδέα να θέλει να τιμήσει τους κυβερνήτες με ένα τέτοιο "ιστορικό" με την υψηλότερη τιμή. 

Και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε ένα παράλογο, δεν θα ήταν απαραίτητο να απονείμουμε αυτή τη διαταγή. 

Δεν υπάρχει τίποτα που να τελειώνει αυτό το πνευματώδες σχόλιο με μια πιο ελπιδοφόρα νότα; Ναι, υπάρχει: 

Ίσως ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος και ο τιμώμενος να καταφέρουν να προσφέρουν στο κοινό τουλάχιστον μια τελετή απονομής βραβείων με την κατάλληλη πραγματική-σατιρική ψυχαγωγική αξία.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reitschuster.de/post/die-hoechste-ordensfrau-absurdistans/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!