Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Βασιλού Αυξεντίου, η σύζυγος του ΗΡΩΟΣ της ΕΟΚΑ Γρήγορη Αυξεντίου.

 Βασιλού Αυξεντίου, η σύζυγος του ΗΡΩΟΣ της ΕΟΚΑ, Γρήγορη Αυξεντίου

«Αγάπησα τον Γρηγόρη Αυξεντίου!»
Δήλωσε στη μοναδική της συνέντευξη η Βασιλική Αυξεντίου κι η ομολογία της αυτή αποτυπώθηκε μαζί με τη φωτογραφία της στο εξώφυλλο του περιοδικού: “Times of Cyprus”Με στέφανα γάμου από κλαδιά του ευλογημένου δέντρου της ελιάς και με δακτυλίδι δανεικό από τον Χρήστο Αγρότη, τους γάμους του επικηρυγμένου Γρηγόρη Αυξεντίου και της εκλεκτής της καρδιάς του Βασιλική τέλεσε το βράδυ το βράδυ της 10ης Ιουνίου 1955, ο παπαΣταύρος Παπαγαθαγγέλου στο Μοναστήρι
της Αχειροποιήτου με κουμπάρες τους την παπαδιά και την Ελένη Κασσιανού, κουμπάρους τους, τον Ανδρέα Μαλέκο και τον Καραβιώτη Αγωνιστή Φιλή Χατζηδαμιανού.

Η χήρα του Αγωνιστή Ήρωα Αυξεντίου αγκαλιάστηκε ως νύφη και ως μία ακόμα θυγατέρα τους απο τους γονείς του Αυξεντίου κι απο την μοναδική του αδελφή Χρυσταλλού, έμπρακτα με την απέραντη αγάπη τους!

Το μικρότερο της βρέφος η αδελφή του Αυξεντίου, Χρυσταλλού το έδωσε στην νύφη και σύζυγο του αδελφού της βαφτίζοντάς το: 

«Γρηγορία» είς μνήμη και τιμή του Αγωνιστή!

Αιωνία να είναι η μνήμη της!Στου Παραδείσου το φως η ψυχή της!

Καλή της αντάμωση ψυχής με τον Σταυραετό του Μαχαιρά!


Στις φωτογραφίες:
1. Η Βασιλική Αυξεντίου στο εξώφυλλο του περιοδικού και 

2.Ο Πιερής Αυξεντίου με τη θυγατέρα του Χρυσταλλού και τα έξι της παιδάκια και δίπλα του η νύφη του Χρυσταλλού, η οποία βαστά μες την αγκάλη της το μωρό Γρηγορία το οποίο της ανατέθηκε να μεγαλώσει ως παιδί δικό της και του Ήρωα!

3 σχόλια:

 1. "το μωρό Γρηγορία το οποίο της ανατέθηκε να μεγαλώσει ως παιδί δικό της και του Ήρωα!" πόση λεπτότητα, ευαισθησία και καλοσύνη δείχνει αυτή η κίνηση από πλευράς της οικογένειας...δεν είναι τυχαία η προέλευση των ηρώων.
  πόσο ωραία ανάρτηση!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σέ ευχαριστούμε ιδιαιτέρως αγαπητέ 'c.G.' γιά όσα γράφεις.
   Τί ξεχωριστή φράση αυτή που λές, "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ"!
   Δυστυχώς οι πολλοί, δέν δίνουν τήν αρμόζουσα προσοχή καί σημασία σέ αυτά τά γεγονότα, μή αντιλαμβανόμενοι τί χάνουν!
   Ο Θεός νά σου χαρίζει πάντα υγεία καί μακροημέρευση!

   Διαγραφή
  2. και σε εσάς!! σας ευχαριστώ!

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!