Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Προ-σο-χή: Σέ εξέλιξη έρευνα της Ε.Ε., γιά τά ψηφιακά διαβατήρια!

 


Εάν ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ τα διαβατήρια να γίνουν ψηφιακά και οι συνοριακοί έλεγχοι να γίνουν βιομετρικοί στο μέλλον, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. Οι επικριτές προειδοποιούν ότι αυτό το βήμα θα ανοίξει το δρόμο για το σύστημα κοινωνικής πίστωσης à la Κίνα.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2023 από WS.

 

Ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Cristian Terheș ενημέρωσε τον Μάρτιο του 2023 ότι η ΕΕ είχε ξεκινήσει (https://transition-news.org/great-reset-auf-dem-weg-zur-chinafizierung-europas) διαπραγματεύσεις για την ψηφιακή ταυτότητα (eID).

Στις συνεδριάσεις θα συμφωνηθεί το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός συστήματος εθνικών ψηφιακών πορτοφολιών που θα είναι διαλειτουργικά σε ολόκληρη την ΕΕ και όπου οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα, από πιστοποιητικά γέννησης έως άδειες οδήγησης.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι που μπορεί να ανταγωνιστεί τα συστήματα αναγνώρισης των Big Tech εταιρειών όπως η Google και η Apple. Υποσχέθηκε ότι ο πολίτης θα έχει «πλήρη έλεγχο των δικών του δεδομένων».

Αυτό είναι αμφίβολο ενόψει των κατάφωρων παρανομιών που έχουν διαπραχθεί και εγκριθεί από την ΕΕ τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Terheș συμμερίζεται αυτή την άποψη και προειδοποιεί ότι αυτό το βήμα θα αφαιρέσει ακόμη περισσότερη κυριαρχία από τις εθνικές κυβερνήσεις και θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο των πολιτών.

«Η υιοθέτηση του πορτοφολιού eID είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κινεζοποίηση της Ευρώπης».

Αυτός ο κίνδυνος παρατηρείται επίσης από το συντακτικό δίκτυο tkp. Στις 11 Απριλίου, η πύλη επεσήμανε (https://tkp.at/2023/04/11/eu-kommission-macht-druck-digitalisierung-des-reisepasses/) ότι τα διαβατήρια της ΕΕ θα καταστούν ψηφιακά και οι συνοριακοί έλεγχοι βιομετρικοί. Τότε θα υπάρχει επίσης υποχρέωση για έξυπνα τηλέφωνα. Ωστόσο, όποιος φέρει ταξιδιωτικό έγγραφο στο κινητό του τηλέφωνο μπορεί να εντοπιστεί μέσω της λειτουργίας GPS. Αυτό από μόνο του αντιπροσωπεύει «μια σημαντική απειλή για την ιδιωτική ζωή».

Μόλις δύο ημέρες αργότερα, το tkp ανακοίνωσε ότι η ΕΕ διεξάγει επί του παρόντος έρευνα σχετικά με την ψηφιοποίηση των διαβατηρίων και οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τις απόψεις τους μέχρι τον Ιούνιο. Το ψηφιακό διαβατήριο είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς μια ψηφιακή ταυτότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και παρά τη «μαζική κριτική» από θεσμικής πλευράς εκ των προτέρων, η Επιτροπή συνεχίζει να προωθεί το ρυθμό.

Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή στην έρευνα ήταν χαμηλή, το tkp το έκανε γνωστό και έδωσε συμβουλές για το πώς να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις. Μια υπηρεσία που έχει νόημα: Εάν δεν παρεμποδιστεί η ψηφιοποίηση που επιδιώκει η ΕΕ, θα μπορούσε σύντομα να εισαχθεί ένα σύστημα κοινωνικών πόντων στην Ευρώπη όπως συμβαίνει στην Κίνα.

Αναφορές για τα πρώτα έργα αυτού του είδους κυκλοφορούσαν ήδη στα μέσα ενημέρωσης το 2022, για παράδειγμα προωθήθηκαν στην Ιταλία ή την Αυστρία (αναφέραμε (https://transition-news.org/erste-sozialkreditsysteme-in-europa). Ο δημοσιογράφος Boris Reitschuster δήλωσε  (https://reitschuster.de/post/auf-dem-weg-ins-digitale-umerziehungslager/) ότι τέτοια σχέδια βρίσκονται στο συρτάρι στη Βαυαρία από το 2019.

Η μελέτη περιγράφει πώς πρέπει να μοιάζει μια ευρωπαϊκή, αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία στο μέλλον. Μέρος αυτού είναι το προαναφερθέν σύστημα μπόνους, το οποίο καταγράφει και ανταμείβει την κοινωνική δέσμευση «ψηφιακά» μέσω ενός συστήματος πόντων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συλλέξετε πόντους συν για ορισμένες συμπεριφορές, όπως ο εθελοντισμός, η φροντίδα συγγενών, οι δωρεές οργάνων, η παροχή συνταξιοδότησης, η κυκλοφοριακή συμπεριφορά ή το αποτύπωμα CO2.

Οι συντάκτες της μελέτης γράφουν:

«Εκτός από την κοινωνική αναγνώριση, η συλλογή πόντων οδηγεί επίσης σε πλεονεκτήματα στην καθημερινή ζωή (π.χ. μικρότεροι χρόνοι αναμονής για ορισμένα προγράμματα σπουδών) (!!!). Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος και οι πολιτικοί θεσμοί μπορούν να επιτύχουν ορισμένους στόχους μέσω κινήτρων για αλλαγή συμπεριφοράς (π.χ. έλεγχος των αγορών εργασίας και εκπαίδευσης) και επίσης να προβλέψουν τη μελλοντική συμπεριφορά με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το σύστημα αυτό λέγεται ότι θα εφαρμοστεί μόνο μετά το 2030 και θα είναι εθελοντικό. Ωστόσο, ένας συμπεριφορικός έλεγχος από το κράτος που καλύπτει όλους θα μπορούσε να γίνει ικανός να κερδίσει την πλειοψηφία σε λίγα μόνο χρόνια (έχουμε ήδη αναφέρει https://transition-news.org/die-einfuhrung-eines-punktesystems-nach-chinesischem-vorbild-steht-auch-in τον Αύγουστο του 2021).

Είναι επίσης προβλέψιμο ότι ο εθελοντισμός θα παραγκωνιστεί μόλις αυτά τα συστήματα καθιερωθούν και γίνουν αποδεκτά από τις μάζες. Στη συνέχεια, η λέσχη των αρνητικών σημείων θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει στην υποτιθέμενη δημοκρατική Ευρώπη - όπως χρησιμοποιείται ήδη στην Κίνα.

Όσοι δεν συμμερίζονται τέτοια οράματα για το μέλλον θα πρέπει, όπως συνιστά το tkp, να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο (https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13514-Reisen-Digitalisierung-von-Reisedokumenten-zur-Erleichterung-des-Reisens/public-consultation_de) στην ψηφιακή ταυτότητα της ΕΕ. Επομένως, εδώ είναι και πάλι ο σύνδεσμος (https://tkp.at/2023/04/13/digitaler-reisepass-sag-der-eu-kommission-deine-meinung/) προς το άρθρο με τις συμβουλές για την απάντηση στις ερωτήσεις.

(Σ.τ.Μ. όσοι μπορούμε και θέλουμε να συμμετέχουμε)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/achtung-eu-umfrage-zum-digitalen-reisepass-lauft

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!