Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΛΙΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.... - ΠΟΙΟΣ κερδίζει στό 'μπίνγκο' της Λέσχης Bilderberg ; ( Γιά όσους ΘΕΛΟΥΝ νά γνωρίζουν! Οι άλλοι ...'νανάκια'! )

 


Από τον MIŁOSZ MATUSCHEK

27 ΜΑΪΟΥ 2023

Εδώ μπορείτε να δείτε το ντοκυμανταίρ "Endgame" από το 2007 (1), το οποίο ασχολείται με τις συναντήσεις της Bilderberg, μεταξύ άλλων. 

Το ντοκυμανταίρ είναι επίσης κατάλληλο ως επισκόπηση ή εισαγωγή στο θέμα της μειώσεως του πληθυσμού, για το οποίο ξεκίνησα πρόσφατα μια σειρά (https://www.freischwebende-intelligenz.org/p/killing-us-softly-wenn-der-tod-auf). 



Αυτό που γνωρίζουμε για τη Bilderberg σήμερα, το γνωρίζουμε όχι χάρη στα μέσα ενημέρωσης, αλλά παρά τα μέσα ενημέρωσης. 

Σε αντίθεση με τα «κανονικά μέσα ενημέρωσης», οι πολίτες δημοσιογράφοι πάντα ενδιαφέρονταν για αυτό το άτυπο επίπεδο εξουσίας. Πολλά θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ταινία πριν από 15 χρόνια γίνονται 'viral' και εξαιρετικά επίκαιρα.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Διάσκεψη Bilderberg 2023 πραγματοποιήθηκε στήν Λισσαβώνα. 

Όπως πάντα, δεν υπήρξε σχεδόν καμμία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης αυτού του λαμπρού γεγονότος, όπου οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής και των δεξαμενών σκέψεως συναντώνται εδώ και δεκαετίες για να ανταλλάξουν ιδέες με απόλυτη μυστικότητα. 

Το γεγονός ότι κάτι είναι γνωστό για τη Bilderberg οφείλεται κυρίως σε ανεξάρτητους ερευνητές, όπως αυτοί που εμφανίζονται στην ταινία "Endgame" παραπάνω. Προφανώς, υπόκειται σε ταμπού των μέσων ενημέρωσης όταν τα αφεντικά της Springer (2), της Palantir, της BASF, της Merck ή της Pfizer, για παράδειγμα, συναντούν τον υπουργό Καγκελαρίας Wolfgang Schmidt, τον Norbert Röttgen (3) ή – είτε το πιστεύετε είτε όχι – τον Anton Hofreiter (4) των Πρασίνων για να συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη, για παράδειγμα. 

Και ακριβώς στη μέση όλων αυτών, για δεκαετίες, βρίσκεται φυσικά: ο Henry Kissinger.

Η Bilderberg έχει γίνει πλέον σύμβολο των μηχανορραφιών των ελίτ και της μυστικότητας, που προκαλείται από την έλλειψη διαφάνειας. 

Στον έξω κόσμο, η Bilderberg προορίζεται να εμφανιστεί σαν μια άτυπη ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων για τα τρέχοντα ζητήματα της ημέρας. Ωστόσο, η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους πολιτικούς που θέλουν να γίνουν κάτι. 

Το γεγονός είναι ότι η συμμετοχή στη συνάντηση της Bilderberg δεν υπήρξε επιζήμια για την καριέρα των πολιτικών μέχρι στιγμής

Ο Jens Spahn έγινε Υπουργός Υγείας μετά την τελευταία επίσκεψή του στη Bilderberg. Η Ursula von der Leyen συμμετείχε στις συνεδριάσεις από το 2017 έως το 2019 και το 2019 έγινε απροσδόκητα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πολλά τέτοια παραδείγματα. 

Αυτό είναι σαφές: η συνάντηση της Bilderberg προφανώς δεν θεωρείται χάσιμο χρόνου για τους επιφανείς και συχνά πολυάσχολους συμμετέχοντες. 

Εν τω μεταξύ, λένε στον πληθυσμό ότι είναι μόνο θέμα μη δεσμευτικών συζητήσεων. Ποιος, όμως, το πιστεύει.

(φωτό: Ραδιουργία, παράνοια ή απλώς απελπισία; Η ελίτ της παγκοσμιοποίησης ρίχνει σήμερα μια πιο προσεκτική ματιά στον Anton Hofreiter των Πρασίνων)

Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις συναντήσεις; Μήπως οι νέοι πολιτικοί οδηγούνται στην άκρη μιας παγκοσμιοποιημένης ελίτ και μπαίνουν στο «σωστό δρόμο»; Κάθε άλλο. 

Όποιος προσκληθεί εδώ είναι ήδη στο "σωστό δρόμο". 

Πιθανότατα, η συνάντηση της Bilderberg είναι ένα είδος σόου, μια άτυπη μάζα στέψης για πολιτικούς που θέλουν να γίνουν κάτι. 

Όποιος προσκαλείται εδώ ως πολιτικός έχει προσελκύσει με κάποιο τρόπο την προσοχή, συνήθως μέσω μιας θεματικής εγγύτητας με τα συμφέροντα των διοργανωτών. 

Η Bilderberg δεν είναι ένα ιεραποστολικό γεγονός, αλλά η ταξική επανένωση των παγκοσμιοποιημένων υποστηρικτών των παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων και των συμφερόντων ασφαλείας της Αμερικής.

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Anton Hofreiter. Για χρόνια, ο Hofreiter ήταν ένας πολιτικός χωρίς πραγματικό καθήκον ή ελκυστικό θέμα. 

Παρά την εκλογική νίκη των Πρασίνων, δεν του έμεινε κατά κάποιο τρόπο κατάλληλη (υπουργική) θέση. Στη συνέχεια, ο Anton Hofreiter προσέλκυσε την προσοχή με το αίτημά του για περισσότερες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Έκανε ένα όνομα για τον εαυτό του ως σκιώδης πανοπλία για τους Πράσινους

Από τότε, είναι αρεστός στα μέσα ενημέρωσης. Οι Lanz και Precht (5) του πλέκουν το εγκώμιο. Στη Bilderberg, είχε τώρα την ευκαιρία να κάνει τον εαυτό του και τις θέσεις του γνωστές σε ισχυρούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Αυτό που ακολουθεί μπορεί να μην είναι ένας αυτοματισμός για μια πιο απότομη πολιτική καριέρα, αλλά θα ήταν πραγματικά έκπληξη αν ακούγαμε λιγότερα για τον Anton Hofreiter στο μέλλον; 

Άρα γε, σύντομα θα «φλερτάρει» διακριτικά αλλά ξεκάθαρα με τα μέσα ενημέρωσης του Springer; Θα υπάρξουν περαιτέρω λαμπρές προσκλήσεις προς αυτόν από άλλες άτυπες οργανώσεις ελίτ; Θα θεωρηθεί σύντομα υποψήφιος για διεθνείς θέσεις; 

Το γεγονός είναι ότι ο σημερινός πολιτικός δεν χρειάζεται απαραίτητα να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους ή το κόμμα του. Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα από την άποψη της δημοκρατικής θεωρίας. 

Γιατί τότε τίθεται το ερώτημα: τίνος τα συμφέροντα εκπροσωπεί αυτός ο πολιτικός; Αυτή της ελίτ που προωθεί την πρόοδό του ή αυτή του πολίτη που τον εκλέγει;

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η ανανεωμένη συμμετοχή του Radoslaw Sikorski, επίσημα "μόνο" ένα απλό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Πολωνίας και σύζυγος της δημοσιογράφου του Atlantic Anne Applebaum (η οποία ήταν επίσης παρούσα στη φετινή συνάντηση της Bilderberg) έχει προσελκύσει την προσοχή τους τελευταίους μήνες ευχαριστώντας τις ΗΠΑ για την έκρηξη του Nord Stream μέσω Twitter. Περισσότερη εγγύτητα με τις ΗΠΑ στην Πολωνία παρά με το Sikorski και το Applebaum πρέπει να επιδιωχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ανατολικό γείτονα. 

Δεδομένου ότι η Πολωνία και οι ΗΠΑ κινούνται πιο κοντά ως αποτέλεσμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και η Πολωνία διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό στρατηγικό ρόλο, δεν θα αποτελούσε έκπληξη το γεγονός ο Sikorski να αποκτήσει κάποια σημασία τους επόμενους μήνες και χρόνια. Μήπως, δεν αναζητείται νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ;

 

(σχετικά με την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream: Radek Sikorski, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Ευχαριστώ Αμερική" - Εδώ πεθαίνει η ευρωπαϊκή ιδέα (συμβολική εικόνα, στιγμιότυπο οθόνης Twitter)

 

Δεν υπάρχει λόγος να αναζητούμε ρητές συμφωνίες ή ακόμη και εντολές σε συναντήσεις όπως η Σύνοδος Κορυφής της Bilderberg. Όποιος νομίζει ότι λένε στους πολιτικούς τι να κάνουν εκεί κάνει λάθος. Εκείνοι που παίζουν στη Bilderberg αναπνέουν ήδη τον ίδιο αέρα με τους άλλους συμμετέχοντες

Αυτή είναι η ουσία της έννοιας της λέξης «συνωμοσία» (στα λατινικά σημαίνει «αναπνέω») (Σ.τ.Μ. βλ. ΕΔΩ: https://www.etymonline.com/word/conspiracy) και της μομφής που πρέπει να αποδοθεί στη Bilderberg & Co. Σε μια πραγματική δημοκρατία, τέτοιες άτυπες συναντήσεις είναι είτε ανύπαρκτες, είτε απολύτως διαφανείς, ειδάλλως υπάρχει υποψία προδοσίας του πολίτη.

Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα ενημέρωσης. Η Bilderberg θα φιλοξενήσει επίσης έναν αριθμό εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης (ο πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων μπορεί να βρεθεί εδώ: https://www.bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2023/participants-2023), οι οποίοι ταυτόχρονα είναι εγγυημένο ότι δεν θα αναφέρουν τίποτα ουσιαστικό σχετικά με τη συνάντηση της Bilderberg. 

Προσκαλούνται ως υποδοχείς συνδετήρων και επιστόμια. Η αξία τους είναι να αγνοούν σκόπιμα την αποστολή που έχουν απέναντι στο κοινό και να αισθάνονται σημαντικοί δίπλα στους διευθύνοντες συμβούλους και τις πολιτικές διασημότητες

Ή πιστεύει κανείς ότι ο Mathias Döpfner (6) θα αντιμετωπίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, αφού ο εκδότης του απένειμε το βραβείο Axel Springer στους ιδρυτές της BioNTech;

Αν υπάρχει ένα πράγμα που χρειάζεται στη δημοσιογραφία αυτή τη στιγμή, είναι η έρευνα και η αποκάλυψη όλων των άτυπων κύκλων εξουσίας που έχουν επιρροή στους εκλεγμένους πολιτικούς. 

Γιατί είναι ακριβώς αυτό το άτυπο επίπεδο που βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης της μεγαλύτερης μεταβίβασης εξουσίας που έχει δει ποτέ στην παγκόσμια ιστορία το δίκτυο των διεθνών οργανισμών, των δεξαμενών σκέψης και των μεγάλων εταιρειών: μακριά από τα εθνικά κράτη, μακριά από τον πολίτη και προς το παγκόσμιο επίπεδο των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και των εταιρικών ηγετών.

(1) Το ντοκυμανταίρ "Endgame" με ελληνικούς υπότιτλους: (διάρκεια 2:19:29)

EndGame - Blueprint For Global Enslavement (greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=EHzTpwt_KVM&ab_channel=morfeas
  

(2) Axel Springer:  εταιρεία μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες.

(3) Norbert Röttgen: Μέλος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου

(4) Anton Hofreiter, Κόμμα των Πρασίνων (Γερμανία), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη γερμανική Bundestag

 

(5) Lanz & Precht podcast του ZDF : Markus Lanz (δημοσιογράφος, παρουσιαστής talk show) και Richard David Precht (φιλόσοφος, συγγραφέας)

(6) Ο Mathias Döpfner είναι Γερμανός επιχειρηματίας και δημοσιογράφος. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης του 22% του ομίλου μέσων ενημέρωσης Axel Springer SE. Από το 2016 έως το 2022 διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ψηφιακών Εκδοτών και Εκδοτών Εφημερίδων

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!